St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates in de tweede helft op stoom tegen Toxandria

Achates in de tweede helft op stoom tegen Toxandria

23 april 2019

Ondanks de warmte geven beide ploegen vol gas op de Niersvallei. Waar de heenwedstrijd onverdiend met 1-0 verloren ging, wilden de Roodwitten dit vandaag rechtzetten. Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Jacques van Haren uit Overloon kregen de toeschouwers een open partij aanvallend voetbal voorgeschoteld, waarin de kansen talrijk waren, maar de afwerking niet altijd secuur en gelukkig. Zowel Jeroey Lekatompessy als Jean-Paul ten Haaf, was na mooi combinatiespel niet koel genoeg in de afronding. In de achtste minuut schiet Rob Dekkers, na een prima teruggelegde bal, hard op de lat en even later ziet Rens de Wit de bal gekeerd door de paal. Ook Teun Lemmen is binnen het kwartier tweemaal dicht bij de openingstreffer. Eenmaal redt keeper Dave Albers nog net met de punt van zijn schoen. Jerral Taihuttu krijgt als vleugelverdediger vandaag veel ruimte om op te komen en is feitelijk de derde aanvaller. Stefan Arts staat vandaag op goal en ondanks dat dit pas de tweede wedstrijd dit seizoen tussen de palen is, laat hij zijn kwaliteiten zien met attent ingrijpen en een uitstekende redding in de 19e minuut. Teun Lemmen had vandaag met wat meer rust aan de bal zeker een hattrick kunnen maken en in de 25e minuut staat de paal een zekere treffer in de weg bij een mooi schot van afstand. De snelle rechterspits Twan Dekkers moet na ruim een halfuur geblesseerd het veld verlaten. Jean-Paul ten Haaf strandt tot tweemaal toe op de uitstekende Toxandria keeper, waarbij deze wederom zijn schoenen als laatste redmiddel aanwendt. Het laatste wapenfeit voor de pauze is een inzet van Rob Dekkers, die bekwaam wordt gepakt door Stefan Arts. 

De Achates trainer Michel van der Venn heeft de spelmanco’s in de rust schijnbaar duidelijk uitgelegd, want nauwelijks een minuut in de 2e helft haalt Siem Loeffen vanaf twintig meter verwoestend uit en de bal vliegt in het kruis (46. 1-0). De uitvallen van Toxandria worden steeds schaarser en als de immer ijverige Taleb Sarkouk de bal in de 53e minuut had teruggelegd op J.P. ten Haaf of Teun Lemmen, was de wedstrijd al snel beslist geweest. Het combinatiespel van Achates groeit en zeker ook het overwicht op de gasten. In de 64e minuut kopt Bob Bindels een corner in de verre hoek, via de binnenkant van de paal, binnen (2-0). In de 74e minuut is uiteindelijk Stefan Arts, na een scrimmage voor zijn goal, de overwinnaar. Feitelijk het enige echte gevaar van de Rijkevoorters in de tweede helft. Na een rush van Jerral Taihuttu over de flank, wordt zijn voorzet goed ingeschoten door Teun Lemmen, maar keeper Dave Albers kan ten koste van een corner redding brengen. In de 83e minuut maakt Teun Lemmen aan alle illusies van Toxandria een einde, als hij op snelheid hun centrale verdediger de hakken laat zien en beheerst de keeper omspeelt en de bal in het lege doel tikt(3-0). De reserves op de Achatesbank maken vandaag weer minuten om enkele spelers te sparen voor de komende wedstrijden. Voor jeugdspelers Wout Schoenmakers en Max van de Brink hun debuut in het eerste elftal. Aan de bereikte voorsprong wordt niet meer getornd.

Donderdag speelt Achates thuis tegen Achilles uit de Reek, aanvang 19.00 uur. 

Karakteristieken 

Scheidsrechter:   Jacques van Haren uit Overloon. 

Toeschouwers: 150 
 
Opstelling Achates: Stefan Arts, Jerral Taihuttu (85. Max van den Brink), Bob Bindels, Siem Loeffen (85. Wout Schoenmakers), Yanick Cillessen, Sjors Weijers, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (77. Tim van Cromvoirt), Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.  
 
Doelpunten: 
46. Siem Loeffen 1-0 
64. Bob Bindels 2-0 
83. Teun Lemmen 3-0 

Gele kaarten: geen