St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates kan ook thuis tegen Hapse Boys geen vuist maken

Achates kan ook thuis tegen Hapse Boys geen vuist maken

29 april 2019

De hoop op een beter resultaat na de smadelijke nederlaag op 14 april in Haps was ijdel. Ook vandaag bleek de ploeg uit Haps een maat te groot voor het team van Michel van de Venn. Jeroey Lekatompessy was vandaag afwezig op het Achates middenveld vanwege vakantie en werd vervangen door Jop Loeffen die weer fit is.

Wel was vandaag de wil en inzet van de roodwitten beter, maar Hapse Boys weet met de lange bal hun snelle aanvallers goed te bereiken, die qua lengte allen richting de twee meter gaan. In de 10e minuut komt Achates goed weg na een misser van Tom Meijer. Direct hierna, al in de 11e minuut is spits Joost van de Groes trefzeker, na ongelukkig uitverdedigen, wanneer hij met een bekeken lob keeper Sjoerd Peeters kansloos laat. Enkele minuten later zit Achates weer in de verdrukking na missers van Jerral Taihuttu en Jop Loeffen, kan weer Joost van de Groes het net laten bollen (14. 0-2). Het syndroom van de ‘acht tegen nul’ in Haps begint weer tussen de oren te gaan zitten.

De schijn, dat Achates optisch goed mee kan met Hapse Boys, is bedrog. Achates heeft misschien wel veel balbezit, maar daaruit komen nauwelijks kansen. Haps leunt achterover en laat zich wat terugzakken. Nicky van der Wijst probeert het een keer van afstand, maar zijn ‘poeier’ gaat net over. Achates krijgt na een minuut of twintig een drietal corners, maar is niet opgewassen tegen hun luchtmacht, om ook maar enig gevaar te kunnen stichten. De boomlange Rens Thijssen krijgt in de 25e minuut een riante kans, maar Bob Bindels weet met een sliding erger te voorkomen. Aan de andere kant is een voorzet van Guus Vervoort te hoog voor Teun Lemmen om enige richting te kunnen meegeven. De mooiste Achates aanval loopt via Jean-Paul te Haaf en Teun Lemmen, maar de kopbal daaruit van Siem Loeffen is een prooi voor keeper Koen Giesbers, die een makkelijke middag heeft. Met de 0-2 stand breekt ook de rust aan.

Tom Meijer kan na de aftrap, op een perfecte voorzet van Joost van de Groes, de wedstrijd in het slot gooien, maar hij schiet hoog over. Komt Achates voor de goal van de tegenstander, dan is de eindpass vaak onzuiver, waardoor echte kansen schaars zijn. Haps combineert er lustig op los en na een mooie aanval over de vleugel, kopt Tom Meijer rond het uur net over. Even later kan Sjoerd Peeters met behulp van de paal nog een keer redding brengen. Je voelt, dat een Hapse goal in de lucht hangt en in de 66e minuut kan Bob Bindels onvoldoende ingrijpen bij een counter, de bal wordt diagonaal naar de op rechts vrijstaande Rens Thijssen verplaatst, die beheerst in de verre hoek de 0-3 op het scorebord laat aantekenen. Na 75 minuten mag Haps een corner nemen, die snoeihard door spits Joost van de Groes worden binnengekopt. Na zijn hattrick mag hij na ‘gedane arbeid’ de kant opzoeken. Hier kan Achates niks tegenover stellen. De ‘pupil van de week’ rent eenmaal driftig met de Achates verzorger mee over het veld, om links en rechts de pijntjes van geblesseerde spelers te verlichten. Gelukkig loopt de score niet meer verder op, mede door nog een uitstekende redding van de Ottersumse keeper op een kopbal van invaller Jaap Willems, dit na een voorzet van aanvoerder Job Kemperman. Van 8 goals tegen naar nu 4 goals tegen. In beide gevallen levert het geen punten op. Hapse Boys doet goede zaken door het verlies van Estria en staat weer alleen op kop.

Volgende week op 5 mei de uitwedstrijd tegen medetitelkandidaat SES uit Langenboom.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Bryan Willems

Toeschouwers: 110

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu(61. Wout Schoenmakers), Bob Bindels, Jop Loeffen (77. Max van de Brink), Yanick Cillessen, Guus Vervoort, Giel Loeffen (82. Stef Dirks), Siem Loeffen, Taleb Sarkouk, Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
11. Joost van de Groes 1-0
14. Joost van de Groes 2-0
65. Rens Thijssen 3-0
75. Joost van de Groes 4-0

Gele kaarten: Yanick Cillessen