St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates kan tegen DSV geen punten op de Niersvallei houden

Achates kan tegen DSV geen punten op de Niersvallei houden

30 april 2018

Onder goede weersomstandigheden speelde Achates vandaag tegen DVS uit St. Anthonis. De heer Selten uit Haps is vandaag de scheidsrechter en hij floot een goede wedstrijd. Met twee normaliter aanvallende ploegen kon het een leuke middag worden.

Al in de 1e minuut kregen drie Achates spelers, na slecht wegwerken van keeper Rens van Tienen, de kans om de 1-0 te maken. Voor open doel schoten zij echter tegen tegenstanders op en de laatste speler schoot net naast. Toch kon in de 5e minuut na een goede steekbal door het centrum van Teun Lemmen, Tim van Cromvoirt vrij op de DSV doelman af en Van Cromvoirt bleef (bij zijn eerste basisplaats dit seizoen) rustig en scoorde de 1-0. Trainer Michel van de Ven liet de ploeg vervolgens wat terugzakken. Dit pakte door de snelheid en individuele kwaliteiten van de DSV spelers niet goed uit en het overwicht van de gasten groeide met de minuut. In de 26e minuut gaat een vrije trap van Stijn van den Broek van circa 25 meter nog via de lat over. Maar een minuut later is de noodrem voor Jerral Taihuttu in het strafschopgebied een laatste redmiddel. Terecht mag Stijn van den Broek vanaf de stip het vonnis voltrekken en de gelijkmaker binnenschieten. In de 28e minuut wordt de verdediging wederom op snelheid geklopt en passeert Jarvi Jansen keeper De Jager (1-2). De gretigheid van DSV is veel groter en het overwicht is groot. Even hebben de Achates toeschouwers nog hoop als Teun Lemmen, op een pass van Jean Paul ten Haaf, vrij op keeper Van Tienen af gaat, maar zijn schot gaat een meter over. Aan de andere kant stuit Joppe van de Heuvel na een mooie individuele actie op Hein de Jager en dus verandert de stand voor de pauze niet meer.

De 2e helft begint Guus Vervoort voor Jerral Taihuttu. Al na 55 minuten is het duel beslist als Siem Loeffen een mooie DSV dieptepass niet kan onderscheppen en Rik Groot vervolgens keeper Hein de Jager omspeelt en de 1-3 op het scorebord laat komen. Stijn van den Broek komt na een combinatie over diverse schijven nog vrij voor de goal, maar zijn inzet gaat naast. Zowel Damien Matulessy als Kai Bicentini komen nog voor Tim van Cromvoirt en Jeroey Lekatompessy in het veld, maar zij kunnen het tij ook niet meer keren. De beste kansen zijn voor DSV, maar Sjors Cornelissen en Jarvi Jansen zijn niet gelukkig in de afwerking of Hein de Jager voorkomt erger. Met de 1-3 mag Achates per saldo niet eens ontevreden zijn. Vandaag missen we een aantal vaste waardes, te weten: Johan Kleynen, Jelle Hendriks, Jorai Matulessy, Giel Loeffen en Jop Loeffen.  Volgende week speelt Achates wederom thuis, dit keer tegen Heijen dat vandaag verrassend HBV op eigen veld versloeg.

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Sjors Weijers, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Jerral Taihuttu (46. Guus Vervoort), Tim van Cromvoirt (65. Damien Matulessy), Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (75. Kai Bicentini), Paul Toonen, Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
5. Tim van Cromvoirt 1-0
25. Stijn van den Broek 1-1
28. Jarvi Jansen 1-2
55. Rik Groot 1-3

Scheidsechter: Selten uit Haps.
Toeschouwers:150

Gele kaarten:
Achates: Jerral Taihuttu, Siem Loeffen, Sjors Weijers en Jeroey Lekatompessy.
DSV: Joppe van de Heuvel