St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates kan tegen koploper Ysselsteyn weinig kansen creëren

Achates kan tegen koploper Ysselsteyn weinig kansen creëren

27 maart 2017

Met een heerlijk zonnetje en een drankje erbij was het goed toeven op het terras bij de Niersvallei. Maar de toeschouwers waren vooral voor een mooie pot voetbal gekomen. De koploper uit Ysselsteyn ging voortvarend uit de startblokken, niet met sprankelend voetbal, maar wel een forse dosis inzet en opportunisme. Zij namen direct het initiatief en er kwamen wel wat kansjes. Na een klein kwartier werd Thijs Custers door een teamgenoot onnodig te hard aangespeeld en de afketsende bal ging maar rakelings langs het doel van keeper Hein de Jager. De spits van de bezoekers Gijs Dinghs ontbrak, hij was vanmorgen vader geworden van een dochter. Zijn vervanger in de spits Douwe Claessens schoot in de 19e minuut na een goede aanval net naast. Met lange ballen achter de verdediging werd geprobeerd de snelle vleugelspitsen te bereiken en zo gevaar te stichten in de achterste linie van Achates. De thuisclub kon daar aanvallend weinig tegenover stellen, ook al kregen ze een aantal hoekschoppen mee. Dit betekende niet dat er kansrijke situaties ontstonden. In de 36 minuut werd op rechts spits Claessens (in buitenspelpositie?) bereikt, die de bal goed teruglegde en de opkomende Martijn Janssen schoot ongehinderd de 0-1 binnen. Ondanks de mindere positie van de scheidsrechter Benders, negeerde hij de assistent-scheidsrechter, die buitenspel had geconstateerd. De stand op het scorebord was gelet op het vertoonde spel niet onverdiend. Het spel van de Ottersumse formatie zonder Damien Matulessy, Nils Derks en Armia Yousefi was onsamenhangend en de tegenstander was veelal de overwinnaar in de duels. Ze waren feller in de duels en hadden meer body dan een aantal lichtgewichten aan Ottersumse zijde.
Na de theepauze startte Achates aanvallender en er kwamen wat kansjes voor Jelle Hendriks en Siem Loeffen. Na een uur spelen probeerde trainer Michel van de Venn het tij nog te keren en bracht Bob Volkert in voor Jelle Hendriks. Ook Ysselsteyn wisselde en zij werden wel wat verder teruggedrukt in de verdediging. Centrale verdediger Johan Kleynen ging naast Coen de Jager mee in de spits, maar de opzet van de aanvallen waren vaak te simpel en voor Ysselsteyn gemakkelijk te onderscheppen. Echte kansen creëren, was vandaag nauwelijks aan de orde. In de zestien was het zo druk, dat de inzetten vaak ook werden gekraakt door een lichaam van de tegenstander. De hoge inzetten voor de pot waren vrij makkelijk te verdedigen. Bij een schaarse uitval had Dennis Teunissen in de 85 minuut van dichtbij Achates de genadeklap kunnen toebrengen, maar van dichtbij schoot hij hoog over. Een minuut voor tijd werd er hands gemaakt in de zestien van Ysselsteyn, maar de scheidsrechter verklaarde na afloop, dat hij het niet had gezien. De voorsprong werd over de streep getrokken en Achates bleef in twee duels met Ysselsteyn puntloos.

Zondag komt Melderslo op bezoek in Ottersum en dan zal voor een overwinning vooral het voetballende aspect beter verzorgd moeten zijn.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Yanick Cillessen, Pim Volkert, Johan Kleynen, Thijs Custers, Jos Hendrix, Siem Loeffen, Giel Loeffen, Paul Toonen Coen de Jager, Jelle Hendriks (60/Bob Volkert),

Gele kaarten: geen

Doelpunten:
36e min. 0-1 Martijn Janssen