St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates wint met 2-5 van RESIA

Achates wint met 2-5 van RESIA

6 februari 2017

Achates komt goed uit winterstop en wint uit bij RESIA Wellerlooi

Na een leuke openingsfase waarin het spel op en neer golfde, krijgen beide teams kansen om de score te openen. In de 13e minuut gaat een voorzet net over de geheel vrijstaande Coen de Jager heen. Even daarvoor was RESIA met twee corners al dreigend. In de 19e minuut mogen de gasten een vrije trap nemen, die veel gevaar sticht in het strafschopgebied en in een duel daarbij loopt Coen de Jager een bloedneus op. Zijn broer Hein redt uiteindelijk met een spectaculaire zweefduik. Na 25 minuten komen de gastheren simpel op voorsprong door Danny Frederix, nadat een lange trap op de rand van de zestien valt en drie Achates verdedigers elkaar aan kijken en niets doen (1-0).

Vier minuten later wordt de bal door RESIA slecht verwerkt in het eigen strafschopgebied en is Coen de Jager attent en schiet de 1-1 hard binnen. Als in de 37e minuut Achates eerst op de paal schiet, is het wederom Coen de Jager, die in een mêlee van spelers goed kijkt en de 1-2 binnentikt. Centrale verdediger Johan Kleynen speelt dan al dicht achter de spitsen en kan met zijn lengte en fysiek voor onrust zorgen in de kwetsbare ‘Loise’ verdediging. De rust breekt aan met deze voorsprong voor Achates.

Na de pauze kan Paul Toonen al na twee minuten een lange breedtepass van RESIA onderscheppen en hij passeert vervolgens keeper Roy Elbers met een lage schuiver (1-3). Een minuut later is Achates ongelukkig als een bal door Coen de Jager van 40 meter volley genomen wordt en op de lat terecht komt. In de 55e minuut zet Giel Loeffen, met een splijtende dieptepass, Paul Toonen vrij op rechts van de goal en met een prachtige stift laat hij de Wellerlooise keeper kansloos (1-4). Vier minuten later zet Giel Loeffen, na goed druk zetten van Achates, van rechts goed voor, maar helaas gaat de harde kopbal van Coen de Jager langs de verkeerde kant van de staander. Geheel onnodig loopt Achates in deze fase meer terug en moet in de 63e minuut een tegentreffer van Stef Michiels incasseren. Er volgt een rommelige fase waarin Achates op het middenveld tegen enkele gele kaarten aanloopt en Johan Kleynen zelfs direct rood krijgt voor emotionele verwensingen naar zijn opponent, die een ordinaire overtreding op hem zou hebben begaan. Dit laatste is de vanmiddag minder sterk acterende scheidsrechter W. Diebels uit Venray ontgaan. Bij Achates zijn inmiddels een drietal wissels binnen de lijnen gekomen, te weten Jop Loeffen voor Armia Yousefi, Bob Volkert voor Jelle Hendriks en Sam Raap voor Jos Hendrix. Ondanks het ondertal blijft Achates de betere ploeg en in de 79e minuut maakt Bob Volkert de 2-5. Zowel Paul Toonen als Giel Loeffen hadden beiden nog mooie kansen om de score verder op te voeren, maar op het scorebord bleef de 2-5 tot het laatste fluitsignaal gehandhaafd. Ondanks de vele kaarten was het een sportieve wedstrijd, die kwalitatief in de tweede helft wel ver terugzakte.

Volgende week speelt Achates thuis tegen Meterik, die net boven Achates op de ranglijst staat.