St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates komt tegen EWC ’46 pas laat op stoom

Achates komt tegen EWC ’46 pas laat op stoom

11 maart 2022

Na een gedwongen voetballoze periode van bijna vier maanden kon Achates eindelijk weer de ‘wei’ in en een echte competitiewedstrijd spelen. Een inhaalduel op de donderdagavond, dat de komende weken wel vaker het geval zal zijn, willen we de competitie af kunnen maken.

Het was aftasten in het begin en EWC’46 heeft duidelijk al meer spelritme en nam het initiatief, zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Na een speldenprik met een schot in het zijnet van Yannick Schouten komt EWC in de 18e minuut wat gemakkelijk aan een strafschop na een overtreding van jeugdkeeper Rens van den Bogaart. Daniels Salins schiet beheerst binnen (0-1). Achates is gretig en feller, maar trainer Sven Jeuriens coacht vanaf de kant om vooral de organisatie op orde te houden. In de 33e minuut neemt Damien Matulessy van links een vrije trap, die in de zestien onhoudbaar wordt binnengekopt door Pim Konings (1-1). Even later laat EWC keeper Rik Wijers een afstandsschot van Bas Thijssen onder zich doorglippen, maar hij weet met enig geluk de bal net voor doellijn weer te bemachtigen. Het is Bas Thijssen weer, die met zijn rushes veel gevaar sticht en dit keer dichtbij de goal breed legt op Kai Bicentini, die makkelijk kan binnentikken (41min. 1-2). Een verdiende voorsprong, waarmee ook de ruststand aanbreekt.

EWC probeert met een startoffensief langszij te komen, wat net binnen het uur een grote kans oplevert. Keeper Van den Bogaart komt uit, maar tast mis op de rand van de zestien. Gelukkig weten Jop Loeffen en Bob Bindels de verlaten Achatesveste voor de gelijkmaker te behoeden. Toch is de goedleidende scheidsrechter Koen Lenssen gedecideerd, wanneer hij na een overtreding door Bob Bindels de bal wederom voor Well op de stip legt. ‘Good Old’ Koen Stevens weet hier wel raad mee en de 2-2 in de 67e minuut is een feit. In de 70e minuut stuurt Yannick Schouten twee EWC spelers letterlijk frontaal op elkaar en met een mooie steekbal op Kai Bicentini, schiet deze beheerst binnen (3-2). Nauwelijks 4 minuten later is het opnieuw Yannick Schouten, die zijn opponent met techniek en snelheid weer te snel af is en met en mooie pass Jop Loeffen, deze de genadeklap laat uitdelen (4-2). Na wat wissels aan beide zijden wordt in de 80e minuut een strakke corner van Bas Thijssen snoeihard door Kai Bicentini binnengekopt (5-2). Yannick Schouten krijgt nauwelijks een minuut later een strafschop mee, maar die wordt goed gestopt door keeper Rik Wijers.

Een verdiende overwinning met een hattrick van de altijd hardwerkende Kai Bicentini. Een mooie herstart van de competitie, waarbij de 2e plaats op de ranglijst is verstevigd. Zondag 14.30 uur de lastige thuiswedstrijd tegen Oostrum I en donderdag 17 maart thuis de derby tegen SV Milsbeek.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Rens van den Bogaart, Gijs Thijssen, Bob Bindels, Jop Loeffen,  Joep Stamer, Damien Matulessy,  Bas Thijssen, Luca Janssen (78. Max van den Brink), Kai Bicentini (82. Tim van Cromvoirt), Pim Konings (72. Sjors Huijsmans) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
18. Daniels Salins 0-1 pen.
33. Pim Konings 1-1
41. Kai Bicentini 2-1
67. Koen Stevens 2-2
70. Kai Bicentini 3-2
74. Jop Loeffen 4-2
80. Kai Bicentini 5-2

Gele kaarten:
Achates: Pim Konings en Kai Bicentini
EWC ’46: Mike Kroon, Koen Stevens en Sid Hebben