St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates krijgt 5-2 klop van Juliana Mill

Achates krijgt 5-2 klop van Juliana Mill

15 mei 2018

Achates heeft afgelopen zondag een forse nederlaag geleden tegen Juliana Mill. Eerder in de week werd pijnlijk verloren van het inmiddels gedegradeerde OKSV, nu was Achates duidelijk de mindere en was de nederlaag terecht. Achates met vandaag wederom Sjoerd Peeters op goal omdat Hein de Jager nog steeds last van zijn lies heeft. Sjors Weijers keerde terug op de backpositie omdat Damien Matulessy nog teveel last had na een beuk tegen het hekwerk langs het veld bij OKSV. Achates begon nog wel goed aan de wedstrijd en komt al heel snel op voorsprong. Giel Loeffen haalt uit en de bal verdwijnt via Teun Lemmen in de goal. Dit was alweer de 4e goal voor Lemmen in qua speelminuten iets meer dan zes volle wedstrijden. In de 17e minuut ontvangt Juliana Mill aanvaller Justin Jacops de bal op ongeveer 20 meter van de goal en laat hij Sjoerd Peeters kansloos met een schot in de rechter hoek. Tot aan dit moment waren de teams nog gelijkwaardig en had er wellicht voor Achates wat meer ingezeten. Toch duurt het tot de 41e minuut wanneer Camiel van Geenen op de achterlijn een Achates verdediger omspeelt en voor de goal Justin Jacops vind, voor hem is het eenvoudig om de 2-1 binnen te tikken en daardoor zoekt Juliana Mill met een voorsprong de kleedkamers op.

Vlak na rust is Jelle Staal voor het eerst gevaarlijk, hij draait kort weg in de zestien en schiet net voorlangs met links. In de 60e minuut volgt de mooiste goal van de wedstrijd, Justin Jacops geeft voor en een harde volley van Jelle Staal verdwijnt in het dak van de goal: 3-1. Gelijk na de goal komt Johan Kleijnen erin voor JP ten Haaf. Wanneer het daarna helemaal open ligt bij Achates achterin voorkomt Sjoerd Peeters in eerste instantia nog een tegentreffer maar gaat de rebound van Jelle Staal er vervolgens wel in. Achates weet de achterstand nog terug te brengen tot twee doelpunten wanneer Johan Kleijnen wordt neergelegd in het zestienmeter gebied en Paul Toonen de penalty goed binnenschiet. In de 82e minuut completeert Justin Jacops zijn hattrick, hij krijgt wederom teveel ruimte van de Achates verdedigers en weet de 5-2 op het scorebord te zetten. Achates verliest 5-2 van Juliana Mill en om te voorkomen dat het seizoen als een nachtkaars uitgaat krijgt Achates nog twee wedstrijden. Volgende week de laatste thuiswedstrijd op 20 mei tegen Ulysses (dat nog een kleine kans heeft op de titel) en daarna nog tegel SDDL uit op 27 mei.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Sjors Weijers (33. Jerral Taihuttu), Siem Loeffen, Jop Loeffen, Yanick Cillessen, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen, JP ten Haaf (60. Johan Kleijnen) en Teun Lemmen

Doelpunten:
6. Teun Lemmen 0-1
17. Justin Jacops 1-1
41. Justin Jacops 2-1
60. Jelle Staal 3-1
68. Jelle Staal 4-1
75. Paul Toonen 4-2
82. Justin Jacops 5-2

Gele kaarten: geen