St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates krijgt pak slaag van Hegelsom: 6-0

Achates krijgt pak slaag van Hegelsom: 6-0

9 december 2019

Achates heeft hopelijk voor allen die de rood-witten een warm hart toedragen afgelopen zondag de wedstrijd van het seizoen gespeeld waarin de minste kansen gecreëerd werden. In de 90e minuten tegen Hegelsom, het team in vorm in de Vierde Klasse G, werd het team van Michel van de Venn maar een keer gevaarlijk.

Achates mistte de geblesseerde Bob Bindels centraal achterin en Sjors Weijers moet sowieso tot na de winterstop met enkelklachten vanaf de zijlijn toekijken. De plek centraal achterin werd overgenomen door Joep Stamer en daardoor speelde Guus Vervoort (net als tijdens de overwinning twee weken geleden op koploper SV United) op linksback. Verder de bekende namen en voor Achates hetzelfde strijdplan als tegen SV United, helaas kon dit strijdplan al snel de prullenbak in toen Achates-doelman Gies Gisbers een lange uittrap van Hegelsom-doelman Sjors Witt totaal verkeerd inschatte. Mede doordat in de laatste bespreking nog werd aangehaald rekening te houden met de forse wind die vol over de lengte van het speelveld stond een totaal onnodige en snelle achterstand voor Achates. Voor rust blijft Hegelsom simpel voetballen, met name achterin worden meer balletjes breed dan naar voren gegeven. In de 30e minuut is er een corner voor Hegelsom, deze wordt weggewerkt maar vanaf de rand zestien is er een snoeiharde volley van Jordi Geurts: 2-0. Achates weet voor rust niet het gewenste niveau te halen in het combinatiespel en fysiek is Hegelsom een tandje sterker.

Na rust gaat er weinig meer goed bij Achates, ondanks het voordeel van de wind mee. Al snel in de tweede helft ontvangt Thom Derks een korte corner en schiet hij de bal vanaf links hard en hoog in het dak van de goal. Voor Achates is het vanaf dat moment proberen de schade te beperken en komt al snel goed weg wanneer Gies Gisbers met zijn been de 4-0 voorkomt wanneer Bart Spreeuwenberg een op een voor hem verschijnt. Daarna volgt de eerste en enige kans voor Achates, Giel Loeffen is met een vliegende inzet dichtbij een goal na een prima voorzet van Siem Loeffen maar keeper Sjors Witt is alert en tikt de bal weg. In de 82e minuut is er dan alsnog de 4-0 voor Hegelsom, Achates staat achterin te klungelen en krijgt de bal niet weggewerkt, daarna is het voor Thom Derks een koud kunstje en hij schiet zijn tweede te maken. De koek is dan nog niet op, Marc van Rens troeft Guus Vervoort af en schiet beheerst binnen. Bij Achates hebben dan Joep Stamer en Damien Matulessy al geel gekregen en voor Matulessy betekent dit dat zijn ‘winterstop’ ingaat, na de winterstop moet Achates hem sowieso een paar maanden missen vanwege een rondreis in Azië. In de slotfase wilt scheidsrechter Nouamani, die een rustige middag heeft gehad, toch laten zien dat hij niet voor niets is afgereisd naar Hegelson en hij fluit een uitworp van Gies Gisbers af omdat de Achates-doelman schijnbaar een stapje buiten de zestien hierbij maakte. De vrije trap wordt breed gelegd en vervolgens door Thom Derks binnengeschoten, hij completeert hiermee zijn hattrick en de 6-0 eindstand. Een wedstrijd voor Achates om snel te vergeten, wanneer de weergoden en het speelveld in Ottersum het toelaten staat volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma tegen Meterik. Meterik staat maar een punt boven Achates maar is wel in de winning-mood, ze wonnen namelijk met 5-1 van EWC’46 en knap met 3-5 van Stormvogels’28.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Jerral Taihuttu, Joep Stamer, Damien Matulessy, Guus Vervoort, Giel Loeffen (67. Sjoerd Jacobs), Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Jeroey Lekatompessy (82. Jamiro Aipassa), Teun Lemmen en Ruben Albers (46. Wout Schoenmakers).

Doelpunten:
4. Sjors Witt 1-0
30. Jordi Geurts 2-0
48. Thom Derks 3-0
82. Thom Derks 4-0
85. Marc van Rens 5-0
90. Thom Derks 6-0

Scheidsrechter:
Bilal Nouamani

Gele kaarten:
Achates: Joep Stamer en Damien Matulessy