St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates lijdt nederlaag tegen AVV America

Achates lijdt nederlaag tegen AVV America

2 december 2019

In een ver verleden speelde AVV America al enkele malen als tegenstander van de Ottersummers in de vierde klasse, maar de laatste ontmoeting is lang geleden en zal wel in de jaren tachtig zijn geweest. Het was vandaag koud op de Niersvallei en het vertoonde spel van de Rood-witten was niet om aan te zien. Geen flair, geen durf en maar breed spelen. Veel balbezit gegarneerd met veel foute passes en weinig creativiteit. America hield het speelveld erg klein en loerde op de counter. Spits Koen Houben werd veelvuldig met de lange bal gezocht en was met zijn snelheid levensgevaarlijk. In de 6e minuut schiet Teun Lemmen een voorzet direct in, maar helaas recht in handen van keeper Willem Derks. Na ruim 10 minuten neemt spits Houben de bal niet goed aan, anders had hij van dichtbij binnen kunnen tikken. In de 18e minuut wordt, na een mooie combinatie van Siem Loeffen en Jeroey Lekatompessy, Ruben Albers op maat bediend, doch hij faalt in de afwerking. In de 20e minuut gaat Koen Houben weer vrij op de keeper Gies Gisbers af, maar hij schiet te gehaast naast. Even later is dezelfde spits wel succesvol na een snelle uitval, waarbij de Ottersumse defensie het hopeloos laat afweten en via een droge knal in de korte hoek is er de verdiende voorsprong (24. 0-1). Een minuut later wordt Houben wel na een actie diep in de zestien afgestopt. Teun Lemmen zet even later een aanval goed op, maar ziet zijn inzet in de verre hoek net naast gaan via de keeper. Een paar minuten voor de rust schiet Koen Houben in een vrije doorgang op de Ottersumse goalie hard over. Achates mag per saldo niet ontevreden zijn met de ruststand.

Al in de 46e minuut moet Damien Matulessy bij een counter aan de noodrem trekken en krijgt hij terecht geel. Rond het uur mist Jeroey Lekatompessy een scoringskans op een voorzet van Siem Loeffen en ook Teun Lemmen ziet een kopbal tot corner verwerkt. Gelukkig is spits Houben bij een uitval wederom niet doeltreffend. In de 78e minuut kan Bob Bindels binnentikken uit een vrije trap en even later staat Jerral Taihuttu vrij voor de goal, maar hij schiet naast. De effectiviteit in het kansen benutten is helaas vandaag niet aan de Achateslui besteed. Joep Stamer kan nog net de snelle Koen Houben bij een uitval de doorgang blokkeren, maar toch komt de al eerder verwachte tegentreffer in blessuretijd nog tot stand. Dit keer ziet Joep Stamer er niet goed uit en spits Davy Rasing kan vrij op keeper Gisbers afgaan en schiet hard binnen (91. 0-2). Kort daarop is Teun Lemmen attent bij een misverstand tussen de America keeper en zijn verdedigers en de spits zet de 1-2 op het scorebord, helaas alleen voor de statistieken. Direct daarop fluit scheidsrechter Pieter Peerenboom af en kan Achates de oorzaken van de collectieve offday bedenken en hopelijk oplossen voor de wedstrijd op 8 december in Hegelsom. In verband met de vroege duisternis beginnen de komende wedstrijden om 14.00 uur.

Karakteristieken:


Scheidsrechter: Pieter Peerenboom uit Volkel.
Toeschouwers: 65

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Jerral Taihuttu, Bob Bindels(78/Wout Schoenmakers), Damien Matulessy, Joep Stamer, Giel Loeffen(58/Guus Vervoort), Yanick Cillessen, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Ruben Albers en Teun Lemmen.

Doelpunten:
24. 0-1 Koen Houben
91. 0-2 Davy Rasing
94. 1-2 Teun Lemmen

Gele kaart Achates: Damien Matulessy