St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates met tien man in slotminuten onderuit tegen SES

Achates met tien man in slotminuten onderuit tegen SES

25 maart 2019

Een goede wedstrijd spelen en in de blessuretijd verliezen is natuurlijk zuur. Dat is voetbal en zeker pijnlijk als je al binnen het halfuur met tien man komt te staan.

Keeper Sjoerd Peeters keerde terug van een blessure en de wedstrijd werd door Achates sterk begonnen met goed combinatiespel. Bij SES was Gijs Bens weer van de partij en hij is met zijn snelheid en het countervoetbal van SES, met afstand de gevaarlijkste man. Na enkele speldenprikken met corners voor Achates, was het Teun Lemmen in de 12e minuut die in de diepte werd aangespeeld en enkele verdedigers en de keeper Jon de Klein kansloos liet (1-0).

Achates speelde goed en gedreven en was achterin attent op de uitvallen van SES. Zowel Siem Loeffen als Jop Loeffen dwong keeper De Klein tot reddingen. Keeper Sjoerd Peeters was een op een in de 28e minuut de overwinnaar, maar een minuut later de schlemiel. Hij torpedeerde aanvoerder Gijs Bens net buiten de zestien. Rood was terecht en ‘Good Old’ Leon Weijers (47 jaar) mocht na HBV vorige week, opnieuw zijn opwachting maken. Spits Jean Paul ten Haaf werd hierdoor noodgedwongen naar de kant gehaald.

Achates speelde gegroepeerd en met de vaardige Jeroey Lekatompessy en Teun Lemmen loerden de Roodwitten op snelle uitvallen. SES moest nu het spel maken en dat is niet hun sterkste kant. Met een vijftal niets brengende corners werd de pauze bereikt, waarbij net voor rust Jerral Taihuttu geblesseerd raakte en niet meer verder kon.

Bob Bindels kwam na de theepauze binnen de lijnen en SES was achterin met veel breedtespel niet echt overtuigend. Toch viel net binnen het uur de gelijkmaker, toen Achates de bal in de zestien onvoldoende kon wegwerken. Van dichtbij was het Niek Nooijen, die keeper Weijers kanloos liet (58/1-1). Vijf minuten later had Teun Lemmen, na een mooie steekpass van Jeroey Lekatompessy, de voorsprong weer bijna hersteld. Keeper De Klein wist een op een Teun Lemmen van scoren af te houden. Ook Siem Loeffen was een paar minuten laten niet gelukkig toen hij een uit een corner teruggelegde bal net overschoot. In de 73e minuut was Gijs Bens dicht bij de voorsprong, maar zijn schot werd door Siem Loeffen geblokt en ging via de lat over. Frustratie in woord en gebaar leidde tot gele kaarten bij SES. Tien minuten voor tijd was Teun Lemmen nog eenmaal gevaarlijk met een verraderlijk schot. Knokken voor wat je waart bent en dan toch in de 93e minuut de 1-2 door Jordi Bens en in de 95e minuut de 1-3 door Melvin van den Elzen. Een domper, maar toch met dit spel en inzet, komen er betere tijden met wel de punten.

Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen runner-up SV Estria uit Escharen.

Karakteristieken

Toeschouwers: 125

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Guus Vervoort, Yanick Cillessen, Jop Loeffen, Siem Loeffen, Jerral Taihuttu (46. Bob Bindels), Taleb Sarkouk, Giel Loeffen, Jeroey Lekatompessy (82. Kai Bicentini), Jean-Paul ten Haaf (29. keeper Leon Weijers) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
12. Teun Lemmen 1-0
58. Niek Nooijen 1-1
93. Jordi Bens 1-2
95. Melvin van den Elzen 1-3

Gele kaart:
Achates: Jop Loeffen
SES Langenboom: Niek Nooijen en Gijs Bens

Scheidsrechter: Robert Benders uit Cuijk.