St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates ondanks nederlaag zeker van 2e plaats

Achates ondanks nederlaag zeker van 2e plaats

29 mei 2022

Achates heeft ondanks een 3-2 nederlaag uit bij VV Heijen zichzelf verzekerd van de tweede plaats en dus gekwalificeerd voor de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse. Achates mistte in de derby tegen Heijen centrale verdediger Bob Bindels en aanvaller Yannick Schouten in verband met vakanties, daardoor Tren Weijers centraal achterin en Pim Konings weer terug in de spits.

Achates komt al na 9 minuten spelen op voorsprong, Bas Thijssen geeft een goede steekbal op Sjoerd Verwaaij en hij rondt doeltreffend af. Even later wordt Sjoerd Verwaaij licht getoucheerd en gaat Bas Thijssen achter de bal staan. Hij schiet de vrije trap hard binnen in de rechterhoek, Heijen keeper Jorick Roelofs staat vastgenageld aan de grond: 0-2! Na het eerste half uur wordt Heijen wat sterker, zo is er een schietkans van Boyd Kessels vanaf rand zestien recht in de handen van Sjoerd Peeters en schiet Dirk Schonenberg een afvallende bal snoeihard op de bovenkant lat. Vlak voor rust gaat het alsnog mis, Achates verzuimd de bal naar voren weg te werken. Op het middenveld gaat het vervolgens fout waarna Guus Hawinkels diep gestuurd wordt, Hawinkels geeft vervolgens voor en Boyd Kessels frommelt de bal met zijn knieën binnen. Ruststand 1-2 en bij Achates moet captain Damien Matulessy noodgedwongen vervangen worden, Max van de Brink komt er op het middenveld in.

Vlak na rust is er direct een grote kans voor Achates, na een vrije trap van Bas Thijssen staat Kai Bicentini ineens oog in oog voor Jorick Roelofs, helaas gaat de inzet van dichtbij van Bicentini recht op de Heijense keeper af. Dat was vrijwel ook het enige wapenfeit van Achates in de tweede helft. Dat scheidsrechter Van Ham aan beide kanten alles affluit en geen voordeel kent wordt het spel er ook niet beter op. Bij Achates komt er voorin vers bloed bij met Michiel Vloet en Jorn Bartels. Heijen is met een kopbal van invaller Ramon van de Ven dichtbij de gelijkmaker, maar keeper Sjoerd Peeters redt goed. In de 82e minuut is er een gevaarlijke indraaiende corner van Ramon van de Ven, Sjoerd Peeters lijkt de bal te kunnen vangen maar duwt de bal tegen de rug van Luca Janssen waarna Tijn Wabeke van 1 meter afstand eenvoudig kan binnentikken. Een ongelukkige gelijkmaker die wel al even in de lucht hing. In de 90e minuut gaat het weer mis, wederom door een indraaiende corner van Ramon van de Ven. De bal draait over Sjoerd Peeters heen, Tren Weijers probeert nog in te grijpen en via hem gaat de bal uiteindelijk in de eigen goal. Hierdoor verliest Achates met 3-2 van Heijen. Door andere gunstige resultaten is de tweede plaats inmiddels zeker voor Achates en dat betekent dat met zich mag gaan opmaken voor de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse. Volgende week op Tweede Pinksterdag treft Achates thuis op De Niersvallei in Ottersum om 14:30 Montagnards uit Bergen. Laatste competitiewedstrijd met naderhand een gezellige seizoensafsluiting in de kantine met onder andere Speler van het Jaar Trofee en DJ Stefan.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Daniel de Oude, Jop Loeffen (79. Sjoerd Giesbers), Tren Weijers, Joep Stamer, Damien Matulessy (46. Max van de Brink), Bas Thijssen, Luca Janssen, Kai Bicentini, Pim Konings (65. Jorn Bartels), Sjoerd Verwaaij (65. Michiel Vloet).

Doelpunten:
9. Sjoerd Verwaaij 0-1
13. Bas Thijssen 0-2
45. Boyd Kessels 1-2
82. Tijn Wabeke 2-2
90. Tren Weijers e.d. 3-2

Gele kaarten: waren er verschillende maar niet genoteerd door scheidsrechter Van Ham.