St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates overklast in promotieduel door SPV uit Vlierden

Achates overklast in promotieduel door SPV uit Vlierden

16 juni 2022

Achates is het voorbije seizoen als 2e geëindigd in hun klasse en stroomde in de 2e ronde in voor promotiewedstrijden. SPV, de tegenstander, is een kleinere vereniging uit Vlierden en zij zijn 2 jaar geleden dankzij de coronaperikelen gepromoveerd naar de 4e klasse.

Met scheidsrechter Jeroen van Rossem en twee neutrale grensrechters kon de strijd om promotie starten. Met Jorai Matulessy na een maandenlange werkgerelateerde afwezigheid weer binnen de lijnen. Al snel is duidelijk, dat SPV een maat te groot is. In de duels, op snelheid maar zeker ook spelend met een ‘Duitse’ passie gaan zij de fysieke strijd aan. In de openingsminuten kopt Joep Stamer naast op een pasje van Sjoerd Verwaay en ook Jorai Matulessy gaat op links goed door en levert een goede voorzet af, die keeper Thomas Swinkels al grabbelend toch bemachtigt. Met veel lange ballen van de ene vleugel naar de andere zoeken zij de diepte, waar de snelle spitsen onze verdedigers keer op keer verrassen. In de 20e minuut laat Jop Loeffen een bal te makkelijk gaan en Leon Swinkels kan alleen op de keeper af om de 0-1 aan te tekenen. Sjoerd Peeters is sterk bij een inzet van spits Ron Verlijsdonk. In de 26e minuut schiet Bas Thijssen bij een counter hard op de paal. De bal gaat in de 34e minuut op de stip na een handsbal van Jorai Matulessy. Toon van Lierop laat keeper Peeters nu wel kansloos (0-2). In de 45e minuut speelt Luuk van Bree zich na een ingooi goed vrij en schiet en laag in de linkerhoek (0-3). Achates is al maanden op zoek naar de vorm van voor de winterstop en loopt ook vandaag achter de feilen aan.

Nadat een SPV-spitsspeler in de 52e minuut naar een snelle rush over links afsluit met een prima voorzet, wordt deze door hun spits tegen de paal gekopt en de rebound in het zijnet. In de 54e minuut is het wel weer raak, wanneer invaller Bram Rijnders de bal op links goed aanneemt, zich in vrije schietkans manoeuvreert en hard in de verre hoek de 0-4 aantekent. Achates kan slechts speldenprikken uitdelen, o.a. als na een mooie aanval Bas Thijssen keeper Swinkels probeert te verrassen. In de 56e minuut wordt het 0-5 als na een redding van keeper Peeters de afvallende bal opnieuw wordt voorgezet en deze door Toon van Lierop wordt binnengekopt. Achates likt zijn wonden en Bob Bindels moet in de 80e minuut nog met een ernstige schouderblessure het veld verlaten. In de 87e minuut schiet Yannick Schouten de eretreffer binnen. Een kort avontuur is terecht tot stand gebracht, de 3e klasse is nu nog een brug te ver voor de Roodwitten. Het jonge team heeft de toekomst. SPV gaat de alles beslissende strijd aan met Bruheze uit Brouwhuis, die vanavond EWC uit Well hebben verslagen.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels (80. Gijs Thijssen), Jop Loeffen (65. Tren Weijers), Jorai Matulessy, Bas Thijssen, Damien Matulessy, Luca Janssen, Kai Bicentini, Sjoerd Verwaay (57. Pim Konings) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
20. 0-1 Leon Swinkels
34. 0-2 Toon van Lierop (strafschop)
45. 0-3 Luuk van Bree
54. 0-4 Bram Rijnders
56. 0-5 Toon van Lierop
87. 1-5 Yannick Schouten

Gele kaarten:
Achates: Pim Konings
SPV: Leon Swinkels en Max van Duursen

Toeschouwers: 200