St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates pakt in blessuretijd verdiend punt tegen Herpinia

Achates pakt in blessuretijd verdiend punt tegen Herpinia

9 april 2018

Achates heeft vandaag in de blessuretijd een verdiend punt gepakt tegen Herpinia, gelijkmaker werd gescoord door invaller en A-junior Teun Lemmen. Achates begon met twee wijzigingen in de basiself, Johan Kleijnen kon vanwege hamstringklachten niet beginnen en Taleb Sarkouk was wegens werk niet in staat om bij het startsignaal in Herpen aanwezig te zijn. Voor hen in de plaats stond Yanick Cillessen linksback en Jos Hendrix op het middenveld. De laatste weken op rechtsback goed presterende Jerral Taihuttu is wegens een gebroken duim niet inzetbaar en daarom op rechtsback wederom Sjors Weijers.

De teams beginnen gelijkwaardig aan de wedstrijd maar het eerste grote gevaar is voor Herpinia wanneer Rick Staassen na een veel tekorte terugspeelbal van Yanick Cillessen richting de Achates goal gaat. Hein de Jager voorkomt met een goede reactie een goal maar moet hierbij wel een corner weggeven. Deze corner komt voor de voeten bij Rick Staassen die vervolgens snoeihard uithaalt, op de lijn weet Damien Matulessy de bal tegen te houden. Of hij hierbij zijn hand gebruikt of niet is uiteindelijk niet van belang want Wouter Nass is er als eerste bij en kopt de 1-0 van dichtbij binnen. Daarna duurt het tot de 36e minuut voordat Achates weer op gelijke stand komt. Jos Hendrix stuurt Paul Toonen diep op links en zijn voorzet komt terecht bij JP ten Haaf. Hij is sterk aan de bal in de zestien en legt terug op Jorai Matulessy die met rechts keeper Johan van Griensven verschalkt in de lange hoek. Vlak voor rust krijgt Wouter Nass een goede kans om Herpinia met een voorsprong de rust in te schieten maar zijn schotje gaat recht op Hein de Jager af.

Een kwartier na rust weet Wouter Nass keeper De Jager wel te verschalken, compleet vrijstaand kan hij van dichtbij de 2-1 over De Jager heen lepelen. Trainer Van de Venn brengt vervolgens Taleb Sarkouk in en hij is gelijk gevaarlijk. Hij wordt diepgestuurd door JP ten Haaf en schiet vervolgens via de hand van de keeper snoeihard op de lat. Hierna duikt Herpinia twee keer op voor de Achates goal in kansrijke positie, het is echter tweemaal de sterk keepende Hein de Jager die Achates op de been houdt. In de 74e minuut vervangt Teun Lemmen Jeroey Lekatompessy en in de 82e minuut komt Johan Kleijnen er als stormram nog in voor Sjors Weijers. Tussendoor wordt Achates eenmaal gevaarlijk maar kopt Willem van Ras voor de doellijn weg. Hein de Jager heeft nog een goede reflex in huis wanneer Luuk Rosmalen vanaf de zestien uit de stuiter op goal schiet. Wanneer Herpinia denkt dat de drie punten al bijna binnen zijn is er in de blessuretijd toch nog de verdiende gelijkmaker van Achates. Paul Toonen heeft een actie op links en legt daarbij goed voor. Daar loopt invaller Teun Lemmen zich goed vrij en kopt hij mooi tegendraads binnen. Het is zijn eerste competitietreffer in Achates 1 en dit zal vast niet de laatste zijn voor Lemmen, hij liet zich in de oefenwedstrijd in de winterstop tegen Stormvogels’28 ook al zien met twee schitterende goals. Aanstaande donderdag 12-04 speelt Achates de derby in en tegen Milsbeek! Aanvang van deze wedstrijd is 18:30 uur.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Hein de Jager, Sjors Weijers (82. Johan Kleijnen), Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Damien Matulessy, Giel Loeffen, Jos Hendrix (61. Taleb Sarkouk), Jeroey Lekatompessy (74. Teun Lemmen), Paul Toonen, JP ten Haaf en Jorai Matulessy.

Doelpunten:
8. Wouter Nass 1-0
36. Jorai Matulessy 1-1
60. Wouter Nass 2-1
90. Teun Lemmen 2-2

Gele kaarten:
Achates: Taleb Sarkouk en Teun Lemmen
Herpinia: Willem van Ras, Johan van Griensven en nog 2 spelers