St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates pakt ondanks man minder 3 punten tegen De Zwaluw

Achates pakt ondanks man minder 3 punten tegen De Zwaluw

20 maart 2022

In Oeffelt schieten de roodwitten uit de startblokken tegen De Zwaluw waar ex-Achates trainer Michel van de Venn nu coach is. Achates zet vol druk op de achterhoede en binnen vijf minuten zijn er al vier 100% kansen te noteren. Pim Konings kan in de zestien uit de draai afwerken maar keeper Thomas Jans redt, in de rebound krijgt Yannick Schouten een uitgelezen kans maar schiet hij de bal tegen keeper Jans aan. Een schot van Bas Thijssen van randje zestien wordt ook nog uit de hoek getikt. Na een lange bal van De Zwaluw maakt Achates keeper Sjoerd Peeters de verkeerde keuze om uit te komen, hij probeert de bal vol weg te trappen maar raakt daarbij hard aanvaller Tom Willems. Scheidsrechter Grutters presenteert rood aan de Achates keeper. Drie verdedigers waren nog op redelijk gelijke hoogte in sprint terug en gezien het spelbeeld de eerste 7 minuten wederom een onnodige schorsing voor de Achates keeper dit seizoen. Spits Pim Konings trekt de handschoenen aan en het werk wat hij te doen krijgt verwerkt hij zeer verdienstelijk.

Ondanks de man minder zijn in het restant van de eerste helft de beste kansen voor Achates. Kai Bicentini zijn inzet is echter wat slap en gaat naast. Bas Thijssen schuift na een goede steekpass van Yannick Schouten de bal voorlangs. Bob Bindels schiet een vrije trap vanuit kansrijke positie over. De Zwaluw blijft onder druk van Achates en de counters van de thuisploeg worden nauwelijks gevaarlijk door slechte eindpasses. Ruststand daardoor 0-0.

De tweede helft hetzelfde spelbeeld alleen blijven grote kansen nu aan beide kanten uit. Achates aanvaller Kai Bicentini en Yannick Schouten blijven druk zetten en worden daarom in de 68e minuut moegestreden vervangen door Sjoerd Verwaaij en debutant Jorn Bartels. Al heel kort daarna is het Daniel de Oude die via links goed doorzet, de bal verovert en de bal perfect voorlegt voor Sjoerd Verwaaij die binnen tikt: 0-1. In de 74e minuut is er een eerste kansje voor De Zwaluw, na een scrimmage valt de bal op de bovenkant lat. In het restant moet De Zwaluw komen maar weet het niet veel te creëren, Achates speelt de counters ook niet goed uit waardoor de stand van 0-1 blijft staan. Achates heeft er hard voor moeten werken en gaat terecht met drie punten naar huis.

Volgende week komt VIOS uit Beugen langs op De Niersvallei.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Jop Loeffen, Bob Bindels (89. Gijs Thijssen), Daniel de Oude, Luca Janssen, Damien Matulessy (74. Tren Weijers), Bas Thijssen, Kai Bicentini (68. Sjoerd Verwaaij), Pim Konings, Yannick Schouten (68. Jorn Bartels).

Doelpunten:
69. Sjoerd Verwaaij 0-1

Bijzonderheden:
7. Sjoerd Peeters rode kaart

Gele kaarten:
Achates: Daniel de Oude
De Zwaluw: Stijn Caspers, Jeroen Thoonen en Dirk van Tilburg