St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates revancheert zich thuis tegen SIOL

Achates revancheert zich thuis tegen SIOL

3 april 2018

Op 1e paasdag heeft Achates een goed begin gemaakt van de twee ‘Engelse’ weken, die op stapel staan. Met vijf wedstrijden kan Achates de borst nat maken, maar mogelijk ook stappen zetten op de ranglijst in 4 G.

Helaas lieten de toeschouwers het afweten en met ongeveer 75 mensen langs de lijn en op het bordes was de ambiance weinig stimulerend. Met Paul Toonen als kersverse papa binnen de lijnen hadden we dus wel een man meer in gedachten binnen de lijnen.

Achates startte offensief, maar de schoten van Jorai Matulessy, Jerral Taihuttu en Jean-Paul ten Haaf mistte vooralsnog de juiste richting. Jeroey Lekatompessy had in de 10e en 13e minuut al vroegtijdig de wedstrijd kunnen beslissen, maar het was ‘net niet’. In 17e minuut leidt een dramatisch communicatiemoment tussen keeper Hein de Jager en centrale verdediger Johan Kleijnen tot de 0-1. Zonder SIOL spelers in de buurt rolt de terugspeelbal in het verlaten doel. Een domper, die tijd nodig had om te boven te komen. SIOL leunde achterover en Achates kon voor alsnog niet imponeren. Het daverende schot van Giel Loeffen op de lat bracht weer meer zelfvertrouwen. Een uitval van SIOL wordt als wellicht laatste wapenfeit goed onderschept door Hein de Jager. Achates speelt weer op de helft van de tegenstander en uit een geblokte inzet van Jerral Taihuttu komt de bal in de 43e minuut voor de voeten van Jorai Matulessy, die van dichtbij binnentikt (1-1). Op slag van rust verzuimt J.P. ten Haaf een strakke voorzet van Jerral Taihuttu binnen te tikken.

Na de theepauze is het in de 46e minuut alweer raak als een corner van links bij de verre paal door J.P. ten Haaf via de handen van keeper Dylan Janssen in de korte hoek in het dak van de goal verdwijnt (2-1). Achates speelt inmiddels kat en muis met de tegenstander. Paul Toonen komt op links regelmatig goed door en schiet in de 50e minuut in het zijnet. Even later schiet J.P. ten Haaf tegen de paal. SIOL kan hier nauwelijks iets tegenover stellen. Jorai Matulessy krijgt nog een prachtige scoringskans en laatstgenoemde gaat in de 59e minuut op rechts weer goed door en geeft een afgemeten voorzet, die door J.P. ten Haaf tegendraads in de verre hoek wordt gekopt (3-1). Na een goed uur krijgt de gefrustreerde Raphael Letemahulu direct rood voor naschoppen. In de 67e minuut gaat Jeroey Lekatompessy, op een pass van de goed spelende Jerral Taihuttu, als een slangenmens langs enkele tegenspelers en schuift de 4-1 binnen. De wedstrijd is gespeeld en de smadelijke uitnederlaag in Katwijk is weggepoetst. Met de nodige wissels wordt de wedstrijd, zonder nog iets weg te geven, professioneel uitgespeeld. Loyd Hoegen loopt in een duel met invaller Sjors Weijers, zoals het zich liet aanzien, tegen een ernstige knieblessure op en moet van het veld worden gedragen. Met enkele blessureminuten erbij fluit scheidsrechter E. van Tol uit Oss voor het einde.

Een verdiende overwinning en aanstaande donderdag weer een thuiswedstrijd tegen SDDL uit Demen. De aanvang is 18.30 uur. Daarna volgen drie uitwedstrijden op 8, 12 en 15 april tegen respectievelijk Herpinia, Milsbeek en S.E.S. Langeboom.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Hein de Jager, Jerral Taihuttu, Siem Loeffen, Johan Kleijnen, Jop Loeffen, Giel Loeffen (80. Jos Hendrix), Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Paul Toonen, Jean-Paul ten Haaf, (80. Tim van Cromvoirt), Jorai Matulessy (76. Sjors Weijers)

Doelpunten:
17. Johan Kleijnen 0-1 (eigen doelpunt)

43. Jorai Matulessy 1-1
46. Jean-Paul ten Haaf 2-1
59. Jean-Paul ten Haaf 3-1
67. Jeroey Lekatompessy 4-1

Scheidsechter: E. van Tol uit Oss.

Gele kaarten:
Achates: geen
SIOL: Loutfi Chamlal en Justin Lammers

Rode kaart:
SIOL: Raphael Letemahulu