St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates sluit laatste bekerronde winnend af tegen VV Sambeek

Achates sluit laatste bekerronde winnend af tegen VV Sambeek

14 september 2020

De wedstrijd vandaag stond onder leiding van scheidsrechter Ismail Kilci. Enkele basisspelers, te weten Bob Bindels, Damien Matulessy, Giel Loeffen, Bas Thijssen en Sjors Weijers, mochten vandaag toekijken om te herstellen van hun lichte blessures.

Achates start aanvallend en met flair en al in de 3e minuut wordt een hoge voorzet van Daniël de Oude goed teruggekopt door Yannick Schouten, waarna Jeroey Lekatompessy kan binnentikken (1-0). Het belooft doelpuntrijk te worden, want in de 5e minuut krijgt Sambeek een strafschop, nadat Pim Konings in het zestien meter-gebied een tackle te laat inzet. Hasan Turan schiet onhoudbaar de 1-1 binnen. In de 9e minuut zet de opkomende vleugelverdediger Joep Stamer goed voor en de inzet van Jeroey Lekatompessy wordt met de voet nog net naast gewerkt door keeper Hendriks. Al na een kwartier komt Achates weer op voorsprong. Een vrije trap van links van Jeroey Lekatompessy komt bij de 2e paal terecht, waar Yannick Schouten de 2-1 binnenschiet. Achates is vooral de aanvallende ploeg met meer technische bagage en snelheid.

Sambeek wil vooruit spelen, maar wordt dan in de tegenaanval regelmatig op snelheid uitgespeeld. De scheidsrechter heeft veel moeite om telkens de afstanden op het veld te overbruggen en neemt beslissingen, die hij niet zelf kan waarnemen en vertrouwt teveel op zijn assistent-scheidsrechters en op appellerende spelers. Hier heeft Achates nog veel te leren. In de 24e minuut lijkt Jerral Taihuttu uit een snelle counter te scoren op aangeven van Yanick Schouten, maar scheidsrechter Kilci fluit voor buitenspel, wat hij door zijn plaats op het veld onmogelijk zelf heeft kunnen waarnemen. De Sambeekse assistent-scheidsrechter evenmin, maar bevestigt buitenspel maar al te graag. In de 44e minuut komt de verdiende 3-1 toch op het scorebord, nadat Jelle Hendriks, aangespeeld in het zestien metergebied, de bal niet onder controle krijgt, maar Jerral Taihuttu staat er vlakbij en haalt van dichtbij de trekker over. Met deze stand breekt de pauze aan.

De tweede helft begint met Kai Bicentini voor Jerral Taihuttu en Jorai Matulessy voor Yannick Schouten. In de 54e minuut stopt Pim Konings de bal met de voet, maar de bal springt omhoog tegen zijn hand. Een makkelijk gegeven strafschop betekent 3-2, Turan neemt ook deze strafschop onberispelijk. Achates krijgt uitgespeelde kansen, maar weet alleen voor de Sambeekse keeper niet te scoren. Het voetbal aan Achates zijde zakt naar een bedenkelijk niveau en alle flair en vertrouwen in eigen kunnen zijn verdwenen. In de 72e minuut wordt bij een snelle ingooi op rechts de bal van grote afstand over de uitkomende keeper Gies Gisbers in het verlaten doel gelobd door Dennis van Well (3-3). Kai Bicentini weet in de 84e minuut na enkele geblokte schoten op doel toch de juiste hoek te vinden en daarmee de verdiende 4-3. Zowel Jelle Hendriks en Jorai Matulessy hadden nog prachtig uitgespeelde kansen, maar de concentratie en koelbloedigheid ontbrak om verder uit te lopen.

S.V. Milsbeek gaat op grond van een beter doelsaldo door in onze poule.

Karakteristieken

Toeschouwers: 90

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Joep Stamer, Jop Loeffen, Pim Konings, Daniël de Oude (61. Guus  Vervoort), Yanick Cillessen, Jeroey Lekatompessy, Luca Janssen, Jerral Taihuttu (46. Kai Bicentini), Yannick Schouten (46. Jorai Matulessy) en Jelle Hendriks.

Doelpunten:
3. 1-0 Jeroey Lekatompessy
7. 1-1 Hasan Turan (penalty)
15. 2-1 Yannick Schouten
44. 3-1 Jerral Taihuttu
53. 3-2 Hasan Turan (penalty)
73. 3-3 Dennis van Well
82. 4-3 Kai Bicentini

Gele kaarten:
Achates: Joep Stamer, Pim Konings en Jeroey Lekatompessy.
Sambeek: Maik Brands en Rick Martens