St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates spaart VIOS’38 in Beugen: 0-3

Achates spaart VIOS’38 in Beugen: 0-3

8 november 2021

Achates zet goede start van het seizoen voort, in Beugen werd ook VIOS’38 verslagen en daardoor blijven de rood-witten in het spoor van Constantia uit Wanroij. Beide teams staan nu op 13 punten alleen Constantia had daar een wedstrijd minder voor nodig.

Bij de jonge Ottersumse enclave keerden de meer ervaren Yanick Cillessen (voor het eerst dit seizoen) en Jop Loeffen terug op de reservebank na blessures. Bob Bindels ontbreekt nog vanwege de nasleep van een schouderblessure, Luca Janssen (enkel) en Sjoerd Verwaaij (gebroken wijsvinger) kwamen niet ongeschonden uit de strijd met Merselo en ontbreken nog een paar wedstrijden.

Op de prima grasmat in Beugen zal de thuisploeg VIOS achteraf blij zijn dat het ‘maar’ drie goals om de oren heeft gekregen. De wind bleek uiteindelijk voor de Ottersummers geen spelbreker te zijn want er werden voldoende kansen gecreëerd. Al in de 9e minuut verschijnt Yannick Schouten voor keeper Sjors Janssen, helaas schiet hij een op een recht op de Beugense keeper af. In de 21e minuut wordt een strakke vrije trap van Damien Matulessy door Camiel Smits onbedoeld met het hoofd in eigen goal verlengd en komt Achates op voorsprong: 0-1. Daarna komt Achates aan de andere kant goed weg, de enige echte kans voor VIOS vandaag wordt door Dennis Jenniskens op de paal gekopt. In de 33e minuut zet Max van de Brink op het middenveld goed druk. Kai Bicentini onderschept de bal, omspeelt de keeper en schiet Achates op een 0-2 voorsprong.

Na de rust speelt Achates met de wind tegen, maar hier is weinig van te merken. Pim Konings speelt in de 58e minuut Yannick Schouten aan en laatstgenoemde schiet snoeihard hoog in de korte hoek binnen. Damien Matulessy is inmiddels met lichte hamstringklachten vervangen door Tren Weijers, Yanick Cillessen vervangt Max van de Brink op het middenveld en maakt zijn eerste minuten dit seizoen. Na de 0-3 dankt VIOS de lat en paal dat de score niet hoger oploopt. Yannick Schouten tikt een voorzet van Kai Bicentini op de paal, in de rebound glijdt een VIOS verdediger er goed voor. Bas Thijssen krijgt een goede kans maar zijn schot met links vanaf zestien komt op de bovenkant lat. In de slotfase is er nog een goede crossbal van Jorai Matulessy, Yannick Schouten ‘chipt’ de bal voorbij de keeper maar raakt wederom de paal. Als bij de Achates aanvallers vandaag het vizier op scherp had gestaan had een grote uitslag er zeker ingezeten, de drie punten zijn echter binnen.

Volgende week speelt Achates uit tegen Montagnards in Bergen, zij hebben tot nu toe pas vier wedstrijden gespeeld en nog niet verloren. Bij een goed resultaat staat Achates er samen met Constantia goed voor in de eerste periode. De laatste keer dat Montagnards – Achates werd gespeeld, ruim twee jaar geleden bij de seizoensouverture, won Achates met 0-10! De ploeg uit Bergen zal dus uit zijn op revanche.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer (79. Jop Loeffen), Gijs Thijssen, Damien Matulessy (52. Tren Weijers), Sjoerd Giesbers, Max van de Brink (67. Yanick Cillessen), Bas Thijssen, Jorai Matulessy, Kai Bicentini, Pim Konings (79. Daniel de Oude) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
21. Camiel Smits e.d. 0-1
33. Kai Bicentini 0-2
58. Yannick Schouten 0-3

Gele kaart:
Achates: Jorai Matulessy