St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates speelt goede wedstrijd maar krijgt met een punt veel te weinig

Achates speelt goede wedstrijd maar krijgt met een punt veel te weinig

27 november 2017

 

Ondanks een scherp zonnetje, was het bitter koud op de Niersvallei. Vandaag was de heer E. van Tol uit Oss de scheidsrechter. Achates miste keeper Hein de Jager, maar de 17 jarige jeugdkeeper Sjoerd Peeters verving hem uitstekend.

Juliana startte fel en Achates werd teruggedrongen, vooral linkerspits Syb Daverveld was snel op de vleugel. De eerste tien minuten waren voor Juliana, maar allengs kreeg het team Michel van de Venn meer grip op het spel. Vooral het veldspel bij Achates was veel verzorgder, maar uitgespeelde kansen creëren, was wederom niet sterk. In de 9e minuut schiet Camiel van Geenen een afvallende bal hard in, maar gelukkig vliegt de bal via een verdediger net naast. Achates neemt het initiatief over en Juliana moet verder terug en er wordt fel gestreden om iedere bal door beide teams. Na ruim 25 minuten moet Giel Loeffen met een blessure naar de kant. Jerral Taihuttu geen verdediger van huis uit, maar valt prima in met veel drang naar voren. Jean Paul ten Haaf is als spits door zijn lengte en balvastheid lastig te bestrijden. In de 35e minuut gaat de bal over veel schijven en uiteindelijk schiet Jelle Hendriks buiten bereik van de keeper via de kruising naast. Feitelijk het enige echte gevaar voor keeper Sven Jacobs van Juliana. De pauze breekt aan met 0-0 en de warmte van de kantine brengt velen weer op tempratuur.

Achates blijft ook bijna de hele tweede helft het spel dicteren, maar rond de zestien moeten de kansen uit individuele acties komen. Lengte en vooral stootkracht ontbeert de jonge ploeg nog. Achates krijgt wat corners, die niets opleveren. In de 61 minuut is het spitsuur voor het doel van Juliana en uiteindelijk haalt de keeper de bal ruimschoots achter de doellijn terug. Het was voor iedereen zichtbaar, maar de scheidsrechter kon het vanuit zijn positie blijkbaar niet zien. De sfeer wordt grimmiger in het veld en 3 Juliana spelers lopen in een kort tijdsbestek tegen geel aan. Even krijgt Juliana weer wat spirit, maar het levert behoudens twee corners niets op. In de 79e minuut komt keeper Jacobs van Juliana handen tekort, maar een verdediger trapt de bal van de doellijn. Rond de 80e minuut krijgt Juliana bij een uitval een onterechte corner en de kopbal hieruit belandt boven op de lat. Achates krijgt een nog een paar corners, maar er is telkens in de zestien wel een Juliana been, dat verder onheil voorkomt. Ook een vrije trap, na een overtreding op Taleb Sarkouk, kan de verdiende driepunter niet op het scorebord tot uiting brengen. Achates verliest twee punten. Volgende week gaan we op bezoek bij OKSV.

Karakteristieken:

Opstelling V.V. Achates: Sjoerd Peeters, Giel Loeffen (26. Jerral Taihuttu), Johan Kleynen, Damien Matulessy, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (78. Paul Toonen), Jelle Hendriks, JP ten Haaf en Jorai Matulessy

Scheidsrechter: E. van Tol uit Oss

Gele kaarten:
VV Achates: Johan Kleynen en Yanick Cillessen
Juliana Mill: Jelle Staal, Syb Daverveld, Guus Bastiaans en Ton Heerbaart

Foto’s van deze wedstrijd zijn terug te vinden op de facebook pagina van maasduinencentraal. De foto’s zijn gemaakt door Peter Gommans.