St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates speelt met 1-1 gelijk tegen SV Estria

Achates speelt met 1-1 gelijk tegen SV Estria

1 april 2019

Achates heeft vandaag verdienstelijk gelijk gespeeld uit tegen Estria in Escharen. Estria is aan een goed seizoen bezig en had de twee wedstrijden voorafgaand beide met 3-0 gewonnen. Keeper Sjoerd Peeters heeft voor zijn rode kaart tegen SES vorige week twee wedstrijden schorsing gekregen, voor hem in de plaats vandaag Stefan Arts die een voortreffelijke wedstrijd keepte en door het Achates publiek werd gekozen tot Man of the Match.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Estria maar het is ternauwernood Siem Loeffen die zijn voet ervoor kan zetten en de openingstreffer voorkomt, enkelklachten zijn wel een nadelige bijkomstigheid voor de Achates captain. Aan de andere kant is het in de 12e minuut gelijk raak, de mee opgekomen Jerral Taihuttu raakt de bal niet goed maar Teun Lemmen verlengd de bal richting de hoek en verschalkt keeper Jan Verstegen. Daarna is het de beurt aan keeper Stefan Arts om zich te onderscheiden, hij keepte voorheen bij Achates 1 en 2 maar vanwege studie in Maastricht wat minder vaak actief in het shirt van Achates. Met zijn lengte heeft hij een grote reikwijdte en mede hierdoor kan hij goed ingrijpen bij onder andere een kopbal van dichtbij. Ook wanneer Jerral Taihuttu met links in de eigen zestien de bal compleet verkeerd raakt is Arts de winnaar in de een op een situatie die hieruit volgt. In de 34e minuut moet Guus Vervoort met hamstringklachten het veld verlaten en zijn vervanger A-speler Joep Stamer vervangt hem foutloos. Vlak voor rust is er de enige gele kaart voor JP ten Haaf die hij ontvangt van de goed leidende heer Keijsers.

In de rust moet ook nog eens Siem Loeffen vervangen worden. Taleb Sarkouk neemt hierdoor voor het eerst plaats in de verdediging van Achates en laat zien dat hij in dit 5-3-2 systeem daar ook uit de voeten kan. Tim van Cromvoirt komt erbij op het middenveld. Al snel in de tweede helft blijkt dat het voor Achates in de tweede helft voornamelijk verdedigen en counteren wordt. Estria zet aan maar hele grote kansen blijven uit en anders is Stefan Arts attent. In de 60e minuut stuurt Jeroey Lekatompessy met een schitterende steekpass Teun Lemmen diep, hij kan een op een op keeper Jan Verstegen af. Helaas omspeelt Achates topscorer Teun Lemmen niet alleen de keeper maar ook de goal, waardoor een 100% kans verloren gaat. In de 75e minuut wordt een bal bij Achates achterin niet goed weggewerkt en kan Estria in de aanval blijven. Via speler/trainer Ivo Rossen komt de bal terecht bij routinier Niels van Lier waarna het voor hem een eenvoudige klus is de bal van dichtbij in het hoekje achter Stefan Arts binnen te schieten. Gezien de wedstrijd een terecht gelijkspel, maar dat had met wat meer geluk ook nog zo een overwinning kunnen worden in de slotminuten. Als Estria met veel man aan aanvallen denkt is er een gevaarlijke counter waarbij Achates met vier man op twee verdedigers af kan gaan. Jeroey Lekatompessy dribbelt gevaarlijk op en heeft twee opties om af te geven, Joep Stamer op links en Teun Lemmen in het midden. De steekpass op Teun Lemmen is helaas iets te hard waardoor de Estria doelman de goal klein genoeg kan maken en de inzet van Teun Lemmen kan keren. In de rebound is Joep Stamer nog kansrijk maar zijn het twee Estria verdedigers die zich voor de bal gooien. Aanstaande zondag treft Achates wederom Estria, maar dan op de Niersvallei. Eerst komt echter nog op donderdag 4 april VV Gassel langs in Ottersum, deze wedstrijd zal aanvangen om 18:30. Omdat Sjoerd Peeters nog geschorst zal zijn en Stefan Arts donderdag verhinderd is zal Achates aantreden met Bart Smits in de goal. Smits heeft jarenlang bij Achates 1 en 2 gekeept en is momenteel actief bij Achates 4. Bart Smits zal na Wessel Koppes, Gijs Thijssen, Sjoerd Peeters, Henke Heldens, Freek Peeters, Leon Weijers en Stefan Arts alweer de achtste keeper worden die onder de lat zal plaatsnemen dit seizoen. Freddie Cillessen (die meetraint bij Achates 1) en speelt bij Achates 3 bleek eerder niet speelgerechtigd te zijn.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Stefan Arts, Jerral Taihuttu, Jop Loeffen (80. Ruben Albers), Siem Loeffen (46. Tim van Cromvoirt), Yanick Cillessen, Guus Vervoort (34. Joep Stamer), Taleb Sarkouk, Giel Loeffen, Jeroey Lekatompessy, JP ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
12. Teun Lemmen 0-1
75. Niels van Lier 1-1

Gele kaart Achates: JP ten Haaf