St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates speelt met 47-jarige Leon Weijers op goal gelijk tegen HBV Beers (3-3)

Achates speelt met 47-jarige Leon Weijers op goal gelijk tegen HBV Beers (3-3)

18 maart 2019

Achates heeft de kans laten liggen om tegen laagvlieger HBV Beers te winnen en vier plaatsen te stijgen op de ranglijst. Keeper Sjoerd Peeters was niet fit genoeg om te spelen. Freddie Cillessen die normaliter bij het 3e elftal keept maar ook meetraint met de Achates selectie zou zijn debuut bij Achates maken. Door een foutmelding in het KNVB systeem mocht Freddie Cillessen van scheidsrechter Van Breda echter niet deelnemen aan de wedstrijd, daardoor nam de 47-jarige Leon Weijers plaats onder de lat bij Achates.

Teun Lemmen moest op de bank plaatsnemen naast Ruben Albers en Guus Vervoort. Hierdoor was er ruimte in de opstelling voor Tim van Cromvoirt op het middenveld. Achates begint fel aan de wedstrijd en komt via een gelukje bijna op voorsprong wanneer een voorzet van Siem Loeffen op de paal beland. Uit de corner daarna wordt een kopbal van Bob Bindels geblokt. In de 21e minuut zet Kai Bicentini goed door en is hij tot twee keer toe slagvaardiger dan zijn directe tegenstander, hij geeft de bal mee aan de mee opgekomen Siem Loeffen die keeper Fren ten Haaf verschalkt met een mooi stiftje. Achates zet daarna door en krijgt drie goede schietkansen om de voorsprong te vergroten. JP ten Haaf stuit in eerste instantie op Fren ten Haaf en de rebounds van Jerral Taihuttu en Jeroey Lekatompessy worden geblokt door Mark van Sonsbeek. In de eerste helft moet de goed leidende scheidsrechter Van Breda een gele kaart trekken voor een lompe sliding van Feiko Heurkens op Bob Bindels. In de rust wordt Tim van Cromvoirt vervangen door Teun Lemmen die met zijn snelheid voor gevaar kan zorgen tegenover de trage verdedigers van HBV.

Die wissel pakt snel na rust goed uit wanneer Teun Lemmen op rechts doorkomt. Hij geeft de bal goed voor waarna het voor Jeroey Lekatompessy een eenvoudige klus is de bal van dichtbij binnen te tikken: 0-2. Teun Lemmen is kort daarna zelf dichtbij de 0-3, na een goede actie schiet hij de bal op de paal. HBV werkt de bal hard weg en daarmee wordt Jeroen van Sonsbeek direct in stelling gebracht, hij schiet snoeihard binnen en zo ligt binnen een paar seconde de bal aan de andere kant in het net en is de spanning ineens terug in de wedstrijd. Achates is aangeslagen, heeft veel onnodig balverlies en geeft de wedstrijd compleet uit handen. Wanneer Jeroen van Sonsbeek profiteert van matig ingrijpen van de Achates verdediging schiet hij via keeper Leon Weijers de gelijkmaker binnen. Leon Weijers trapt goed uit vandaag maar de enige keer dat hij de bal niet goed raakt wordt dit gelijk hard afgestraft. Feiko Heurkens ontvangt de bal op een meter of 30 van de goal en schiet de bal met gevoel schitterend over alles en iedereen heen binnen. De wedstrijd wordt wat grimmiger met veel geschreeuw over en weer, Bob Bindels komt een keer goed weg bij een opstootje wanneer de scheidsrechter toneelspel van een HBV’er doorheeft. Ruben Albers maakt zijn debuut bij Achates en ook Guus Vervoort komt er nog in. Ruben Albers wordt op rechts in stelling gebracht en zijn voorzet levert een corner op. Siem Loeffen zijn corner lijkt in eerste instantie niet al te best maar toch valt het balletje goed bij de tweede paal. Daar is het Achates topscorer Teun Lemmen die met kunst- en vliegwerk de 3-3 binnenwerkt achter keeper Fren ten Haaf. Na de wedstrijd wordt geconcludeerd dat Achates na het weggeven van een zekere driepunter uiteindelijk nog blij mag zijn met een punt. Aankomende zondag wacht Achates de lastige thuiswedstrijd tegen SES uit Langeboom, zij staan 2e met 29 punten.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Leon Weijers, Yanick Cillessen, Jop Loeffen, Siem Loeffen, Bob Bindels (85. Guus Vervoort), Jerral Taihuttu, Giel Loeffen (85. Ruben Albers), Tim van Cromvoirt (46. Teun Lemmen), Jeroey Lekatompessy, JP ten Haaf en Kai Bicentini.

Doelpunten:
21. Siem Loeffen 0-1
48. Jeroey Lekatompessy 0-2
61. Jeroen van Sonsbeek 1-2
76. Jeroen van Sonsbeek 2-2
80. Feike Heurkens 3-2
90. Teun Lemmen 3-3

Gele kaart:
HBV: Feiko Heurkens

Scheidsrechter: T.A. van Breda