St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates speelt op karakter en met veel invallers gelijk tegen RKSV Meterik

Achates speelt op karakter en met veel invallers gelijk tegen RKSV Meterik

20 januari 2020

Gelukkig een beetje zon, maar toch behoorlijk fris op De Niersvallei. Het voetbal was bovendien niet hartverwarmend op de matige en zwaar bespeelbare grasmat. Achates mistte nogal wat spelers. Bob Bindels en Siem waren geblesseerd en Giel Loeffen was ziek. Zoals bekend zijn Damien Matulessy en Kai Bicentini op rondreis in warmere oorden. Puzzelen voor de scheidend trainer Michel van de Venn, die met de jeugdspelers Daniël de Oude en Bas Thijssen twee aanstormende talenten in de basis had staan. Ook Freek Konings (normaliter Achates 2) en Wout Schoenmakers (eerste basisplaats dit seizoen) stonden bij de aftrap van de wedstrijd op het veld.

De jeugdige scheidsrechter Daan Cortenbach uit Someren floot een uitstekende wedstrijd. Het spelniveau kon hij helaas ook niet verbeteren. Achates krijgt in het begin een paar kansjes via Teun Lemen en Freek Konings. Het voetbal van Meterik is gevaarlijker en het balbezit veel groter. Achates kan enkel op een counter loeren. In de 17e minuut onderschept Bas Thijssen een slordige Meterik combinatie (waar Achates goed druk zet) en kan vanaf de middenlijn richting keeper Luuk Haenen lopen. Bas Thijssen speelt de uitkomende keeper door de benen en de 1-0 is vooral een verrassende voorsprong. Een minuut later komt Achates goed weg wanneer spits Brent La Crois, na balverlies van Wout Schoenmakers, de paal teistert. Rens Aerts en Piet Steeghs kunnen in de volgende minuten vrij op Gies Gisbers afgaan, maar missen de precisie om doeltreffend te zijn. Uitstel van executie, want in de 25e minuut gaat de plaaggeest van Wout Schoenmakers goed door en geeft snoeihard voor. Teun Jakobs kopt onhoudbaar voor de Ottersumse goalie Gies Gisbers binnen (1-1). In de 35e minuut wordt in de doelmond te slap verdedigd en wederom is het Teun Jakobs die van dicht hard binnenschiet. Achates dreigt even overspeelt te worden door Meterik. Op het middenveld knappen Sjors Weijers en Freek Konings veel vuil werk op en lijken onvermoeibaar. Jeroey Lekatompessy speelt niet gelukkig en wordt voor de rust vervangen Gijs Thijssen, die meer lengte heeft en Yanick Cillessen schuift door naar het middenveld. Net voor de rust geeft Bas Thijssen een steekpass op Jerral Taihuttu, die met enig geluk twee verdedigers achter zich laat en vervolgens hard inschiet, waarbij keeper Haenen kansloos is (2-2).

De tweede helft is Meterik weer de sterker startende ploeg en gelukkig is keeper Gies Gisbers op zijn hoede en speelt een sterke partij. Zowel Daniël de Oude als Gijs Thijssen passen zich steeds beter aan en vechten zich in de wedstrijd. Ook Wout Schoenmakers, die het met de behendige Rens Aerts moeilijk had in de eerste helft, wint steeds zijn duels en voorkomt, dat hij wordt overlopen. In de loop van de tweede helft zie je de krachten bij de gasten uit Meterik ook afnemen en het vertrouwen aan Achates zijde neemt toe naarmate de partij vordert. Toch zakt de Ottersumse ploeg steeds ver terug na uitvallen en creëert daardoor zelf ook nauwelijks kansen. In de 77e minuut wordt Teun Lemmen vanaf de rechterkant bediend met een voorzet van Ruben Albers. Helaas gaat de kopbal langs de verkeerde kant van de staander. In de 85e minuut worden invaller Ruben Albers weggestuurd door Teun Lemmen, maar zijn harde inzet wordt deel gekraakt en belandt n het zijnet. Een paar minuten voor het eindsignaal kan Meterik van dichtbij nog vrij inschieten, maar gelukkig gaat het schot voorlangs. Geen mooie wedstrijd en uiteindelijk is op basis van inzet een terecht gelijkspel uit het vuur gesleept.

Karakteristieken:

Scheidsrechter: Daan Cortenbach uit Someren
Toeschouwers: 75

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Wout Schoenmakers, Yanick Cillessen, Daniël de Oude, Joep Stamer, Sjors Weijers, Jeroey Lekatompessy (41. Gijs Thijssen), Freek Konings (71. Ruben Albers), Bas Thijssen en Teun Lemmen en Jerral Taihuttu.

Doelpunten:
17. Bas Thijssen 1-0
25. Teun Jakobs 1-1
34. Teun Jakobs 1-2
44. Jerral Taihuttu 2-2

Gele kaarten: geen