St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates speelt op kermiszondag gelijk tegen GFC’33

Achates speelt op kermiszondag gelijk tegen GFC’33

7 oktober 2019

Op een kletsnat veld – op Sportpark D’n Haspel – heeft Achates op de Ottersumse kermiszondag gelijk gespeeld tegen GFC’33 in Grubbenvorst. Het aanwezige publiek kwam ondanks de vele doelpunten in het duel toch ‘van een koude kermis thuis’ want sprankelend was het van beide kanten niet. Bij Achates ontbrak Jerral Taihuttu in de wedstrijdselectie, Sjors Weijers tegen EWC’46 vorige week uitgevallen met enkelklachten zat wel op de reservebank. In het 4-3-3 systeem was er ditmaal plaats voor Ruben Albers op rechtsbuiten.

De eerste schietkans is voor GFC’33 maar keeper Gies Gisbers van Achates redt attent. Achates heeft veel snelheid op de vleugels en het is aan de middenvelders de taak om Teun Lemmen en Ruben Albers te lanceren. In de tiende minuut wordt Ruben Albers weggestuurd maar komt keeper Davy Wilmer wild uit waarop Albers wat terughoudend reageert in plaats van de bal mee te nemen. Kort daarna wordt Ruben Albers wederom op rechts bereikt en geeft hij in een keer strak laag voor, daar is het Kai Bicentini die beheerst binnenschiet en voor de derde wedstrijd op rij scoort! In de 18e minuut is een corner van GFC’33 erg lang onderweg, dit zou ervoor gezorgd moeten hebben dat de bal makkelijker te verdedigen was maar toch staat Thei Breukers compleet vrij en kopt hij de 1-1 binnen. Na een half uur spelen zet Giel Loeffen op het middenveld goed door, verovert de bal en weet hij de bal bij Jeroey Lekatompessy te krijgen. Lekatompessy lanceert Teun Lemmen die de centrale verdediger er uit sprint en vervolgens prima binnenschiet in de lange hoek. Daarna begon GFC’33 aan een sterke fase in de wedstrijd en duurt het lang voordat Achates er weer aan te pas komt. Bij wederom een corner staan de Achates spelers niet goed opgesteld waardoor achterin de mee opgekomen Wouter Peeters de gelijkmaker kan binnenschieten. Vlak voor rust krijgt Joep Stamer aan de zijlijn een panna van Thei Breukers, Breukers trekt naar binnen en krijgt via een een tweetje de bal terug en frommelt vervolgens via Gies Gisbers de bal in de goal.

Na de rust, wanneer spelers en publiek weer enigszins zijn opgewarmd, dringt Achates wat meer aan maar zijn de kansen voor GFC’33. Van binnen de zestien schiet een aanvaller de bal recht in de handen van Gies Gisbers en een inzet van dichtbij wordt verkeerd geraakt waardoor de bal gelukkig voorlangs gaat. In de 70e minuut komt Damien Matulessy erin voor Guus Vervoort en vanuit achterin dribbelt hij al snel op, het spel wordt via Jeroey Lekatompessy snel verplaatst naar Ruben Albers die zijn tegenstander passeert en een prima assist in huis heeft op Teun Lemmen: 3-3. Voor Teun Lemmen is dit alweer zijn 11e goal in de zes gespeelde officiële duels dit seizoen! In het laatste kwartier kan het vervolgens alle kanten op gaan. Willem Breukers kiest ervoor om met zijn mindere been van afstand te stiften in plaats van door te rennen richting de Achates goal. Aan de andere kant gaat Kai Bicentini op Davy Wilmer af maar redt de keeper nog ternauwernood, de meegelopen Teun Lemmen kopt de bal vervolgens binnen maar helaas wordt de goal afgekeurd omdat de grensrechter hierin buitenspel gezien zou hebben. Kai Bicentini krijgt nog een kans maar een lastige volley gaat uiteindelijk ruim over. Gezien het spel en verdeling van de kansen een terecht gelijkspel in Grubbenvorst. Volgende week speelt Achates op de Niersvallei de derby tegen VV Heijen en de week daarop de derby uit tegen Stormvogels’28 in Siebengewald. Kortom: twee lastige wedstrijden op de planning waarin er beter verdedigd zal moeten worden dan de afgelopen twee wedstrijden (met 8 tegengoals).

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Joep Stamer, Bob Bindels, Yanick Cillessen, Guus Vervoort (70. Damien Matulessy), Giel Loeffen, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Ruben Albers, Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
10. Kai Bicentini 0-1
18. Thei Breukers 1-1
30. Teun Lemmen 1-2
37. Wouter Peeters 2-2
44. Thei Breukers 3-2
74. Teun Lemmen 3-3

Scheidsrechter: L.H.H. Slaats

Kaarten: geen