St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates staat weer met beide benen op de grond

Achates staat weer met beide benen op de grond

1 oktober 2019

De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen 2019-2020, na de monsterscore tegen Montagnards Bergen, was vanuit Achates gezien een zeer magere partij voetbal, waarbij de overwinning terecht naar EWC’46 uit Well ging.

Waar in het seizoen 2016/17 beide ploegen thuis de drie punten konden bijschrijven, was EWC’46 vandaag de veel slimmere partij. Mimoun Akrom en Koen Stevens waren de leiders op het veld. Koen Stevens de man op het middenveld, die de steekballen en passes verzond, waaruit regelmatig gevaar ontstond. Via hun snelle vleugelspitsen kwamen ze vaak goed door en Mike Kroon schoot naar ruim vijf minuten net naast. In de 7e minuut had Kai Bicentini, op goed terugleggen van Teun Lemmen, een prima scoringskans, maar keeper Jelle Martens was attent. Linkerspits Wes Hebben (17 jaar) was diverse keren te snel voor de Ottersumse verdedigers en met kunst en vliegwerk, konden de Roodwitten vooralsnog de schade beperken. Teun Lemmen kwam na een pass van Siem Loeffen op links goed door, maar de hoek was, vrij voor de keeper, te moeilijk.

Cas Nijsen (17 jaar) was ongelukkig bij het blokken van een bal en moest na een half uur naar de kant. Mike Kroon kon op rechts doorgaan na en dieptepass van Stevens en keeper Gies Gisbers kon de bal net naast tikken. Rond de 40e minuut was het Mimoun Akrom, die door Stevens vrij voor de keeper werd gezet en makkelijk kon intikken (40. 0-1). Sjors Weijers kwam na een tackle van achteren goed weg met een vermaning van de goed leidende Lars van Crey uit Rijkevoort. De lange bal werd door Achates te vaak gebruikt en deze kwamen door de stevige wind nauwelijks aan, waar ze bedoeld waren. Met de verdiende voorsprong voor EWC’46 werd de pauze bereikt.

In de 2e helft kwam Jerral Taihuttu erin voor de geblesseerde Sjors Weijers en begon Achates fel aan de tweede helft. Teun Lemmen was al na twee minuten dichtbij de gelijkmaker en in de 49e minuut was de 1-1 er toch. Jerral Taihuttu kwam op rechts goed door en speelde Kai Bicentini goed aan en uit de draai schoot hij hard binnen. Een minuut later wilde Koen Stevens het met een lob te mooi afmaken, maar keeper Gies Gisbers was de winnaar. In de 55e minuut geeft Mimoun Akrom uit een vrije trap scherp voor en Roy Vrenken tikt, na verdedigende missers, makkelijk de 1-2 binnen. Achates kreeg wel kansjes, maar de overtuiging en scherpte ontbrak. In de 59e minuut was het wederom Akrom, die goed stond en een afvallende bal (buitenspel?) binnentikte (1-3). Duidelijk was, dat de volgende goal bijna zeker weer door EWC’46 zou worden gemaakt en zo geschiedde. Achates wisselt het centrale duo Bob Bindels en Yanick Cillessen en gaat achterin met Damien Matulessy spelen om voorin met 4 aanvallers verder te gaan. EWC’46 profiteert hiervan helaas al snel, Wes Hebben zet strak voor en speler/trainer Akrom staat opnieuw op de juiste plaats (73. 1-4). In de 78e minuut kon Teun Lemmen op links doorgaan op een pass van Jeroey Lekatompessy en met een geplaatste bal in de verre hoek is het 2-4. Het laatste kwartier was vooral Koen Stevens de ongrijpbare speler, die vier vijf man te kijk zet, maar vrij voor de keeper overschiet. In de 88e minuut herhaalde hij dit kunststukje, maar nu met de aantekening van de 2-5 op het scorebord. Het collectief onder de maat spelend team van Michel van de Venn zal in de komend week het zelfvertrouwen moeten opvijzelen om aanstaande zondag tegen GFC ’33 uit Grubbenvorst beter voor de dag te komen.

Dinsdag 1 oktober oefent Achates op De Niersvallei eerst nog tegen vijfde klasser Astrantia uit Middelaar. Aanvang: 20:00 op het lage veld.

Karakteristieken

Scheidsrechter: Lars van Crey uit Rijkevoort

Toeschouwers: 50

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Joep Stamer, Bob Bindels (72. Damien Matulessy), Yanick Cillessen (72. Ruben Albers), Guus Vervoort, Giel Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Siem Loeffen, Sjors Weijers(46. Jerral Taihuttu), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
40. Mimoun Akrom 0-1
49. Kai Bicentini 1-1
55. Roy Vrenken 1-2
59. Mimoun Akrom 1-3
73. Mimoun Akrom 1-4
78. Teun Lemmen 2-4
88. Koen Stevens 2-5

Gele kaart Achates: Jeroey Lekatompessy