St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates trekt tegen koploper Constantia aan het langste eind

Achates trekt tegen koploper Constantia aan het langste eind

1 mei 2022

Onder de prima leiding van scheidsrechter Jeroen van Rossum heeft Achates op de ‘dag van de arbeid’ een mooie prestatie geleverd in een wedstrijd, die vanaf het begin boeide en spannend was. Uiteindelijk met een wat gelukkige winnaar.

De kansen op het kampioenschap voor Constantia kunnen bij winst in deze 6 puntenwedstrijd wel eens beslissend zijn. Met een extra supportersbus en met de groen gele rookgordijnen en een grote trom zat de sfeer er goed in op de Niersvallei. Bij verlies zou Achates op acht punten komen met ook nog een wedstrijd meer gespeeld.

Het begin was voor Achates en al in de 6e minuut controleert Sjoerd Verwaay uit een snelle counter, de bal uitstekend en passt vervolgens op Damien Matulessy, die goed voor geeft, waarna Kai Bicentini doeltreffend afrondt (1-0). Een beslissende treffer blijkt uiteindelijk. Een opsteker voor het team van Sven Jeuriens en ook al is het voetbal van beide niet geweldig met aan beide zijden teveel de lange bal en veel passes die niet aankomen. Toch is Achates op basis van techniek het betere elftal, maar fysiek zijn de ‘jonkies’ de mindere. Een mooi gevecht ontspint zich tussen de beide Wanrooyse vleugelspitsen en onze vleugelverdedigers, waarbij Joep Stamer en Daniel de Oude als terriërs hun prooi niet loslaten en meestal als winnaars uit de strijd komen. Vroeg storen is vandaag troef en vraagt van het hele team veel inzet maar vooral conditie. Echte kansen zijn voor de pauze schaars en als de mogelijkheden er zijn, wordt hier vooral door Constantia erg slordig mee omgegaan. Een inzet tussen de palen van Dennis Willems wordt door keeper Sjoerd Peeters goed gepakt. Achates houdt de voorsprong tot aan de rust vast.

Na de thee golft het spel op en neer en In de 57e minuut komt Achates goed weg, wanneer wederom Dennis Willems op links de buitenkant van de paal raakt. Achates loert op de counter en hoeft met de voorsprong niet het spel te maken. Jeroen van de Ven ontvangt de eerste gele kaart, nadat hij Sjoerd Verwaay een kansrijke counter onreglementair ontneemt. Keeper Sjoerd Peeters is in de 68e minuut attent na een mooie Constantia combinatie en gestrekt naar de hoek weet hij de afrondende inzet tot corner te verwerken. Een paar minuten later speelt Bas Thijssen, Yannick Schouten mooi in de diepte aan, maar zijn tegenspeler geeft hem weinig ruimte om er over heen te gaan; een corner is slechts het resultaat. De vele vrije trappen van Achates in de zestien worden goed uitverdedigd en keeper Willem Reijnen is sterk bij hoge ballen in het doelgebied. Een kwartier voor tijd worden de moegestreden Damien Matulessy en Kai Bicentini gewisseld voor Tren Weijers en Pim Konings. In de 83e minuut heeft Bas Thijssen zich goed vrijgespeeld, maar de afronding gaat over. In blessuretijd neemt Tren Weijers een afvallende bal volley, maar de harde inzet wordt miraculeus door de keeper nog tot corner verwerkt. Achates heeft in de laatste blessureminuten de beste kansen, maar de benen doen niet meer wat ze moeten doen. In de 97e minuut vindt scheidsrechter Van Rossum het welletjes en worden de Ottersumse gladiatoren met een groot applaus van het veld begeleid.

Een prima teamresultaat wat een boost geeft voor de komende uitwedstrijd as. zondag tegen Oostrum.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels, Jop Loeffen, Daniel de Oude, Damien Matulessy (75. Tren Weijers), Bas Thijssen, Luca Janssen, Kai Bicentini (75. Pim Konings), Sjoerd Verwaaij en Yannick Schouten.

Doelpunten:
6. Kai Bicentini 1-0

Gele kaarten
Achates: Sjoerd Verwaaij en Bas Thijssen
Constantia: Jeroen van de Ven