St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates trekt thuis met pijn en moeite drie punten over de streep tegen F.C. Uden

Achates trekt thuis met pijn en moeite drie punten over de streep tegen F.C. Uden

26 februari 2019

Gelukkig was het mooi weer deze middag, want het spel van beide ploegen was weinig verheffend. Als je in de onderste regionen verkeert, heeft dat een reden en is het voetbal vaak navenant. Achates ontbreekt het momenteel aan vertrouwen in eigen kunnen en dat manifesteert zich in heel veel foute passes, veel terugspeelballen en ondanks, dat we fysiek weinig in huis hebben, gaan we toch vaak onnodig de duels aan.

De scheidsrechter, de heer M. Straatman, kwam ook uit Uden en hij had geen moeilijke middag en was dus geen excuus voor de spelers voor het matige spel.

In de 4e minuut komt Teun Lemmen, na een mooie pass met buitenkantje rechts van Jeroey Lekatompessy, een op een tegenover keeper Kenneth van Kampen, maar schiet tegen hem aan. Bij Uden komt de behendige vleugelspits Faruk Polat vaak goed en snel op. Rond de 10e minuut schiet Mike van Lierop net over de kruising en ook Bryan van Schaijk speelt zich goed vrij, maar zijn schot is recht op keeper Sjoerd Peeters. In de 29e minuut is Teun Lemmen kansrijk, maar hij krijgt de bal niet tijdig onder controle. Brent Strijbos probeert Sjoerd Peeters ook te verschalken, maar zijn inzet is te slap. Net voor de rust komt Sjoerd Peeters bij een hoge bal verkeerd neer en blesseert zich zodanig aan zijn enkel, dat hij niet terugkeert voor de tweede helft.

In de 46e minuut komt na een combinatie van Teun Lemmen en Jean Paul ten Haaf, de bal bij Jeroey Lekatompessy, die van dichtbij met een halve omhaal de Udense keeper kansloos laat. De vervanger voor keeper Sjoerd Peeters, is zijn 16-jarige broer Freek Peeters die zijn debuut maakt. Lang kunnen de roodwitten niet van de voorsprong genieten, want in de 52e minuut kan invaller Ryan Janga, na weifeling in de achterste lijn, vanaf een meter of tien inschieten en is het 1-1. De snelle Achates spits Teun Lemmen strandt in de 59e minuut vanaf de eigen helft wederom op keeper Van Kampen. In de 72e minuut komt Achates komt goed weg, als op rechts Bryan van Schaijk voor langs het Ottersumse doel schiet. Ook Teun Lemmen ziet een inzet net naast de goal verdwijnen. Toch is hij het, die in de 76e minuut op een pass van Jorai Matulessy, de 2-1 van dichtbij, onder de keeper door, binnenschiet. Deze stand verandert niet meer en de minst slechte ploeg wint. Samengevat moeten we wel stellen, dat het spel van Achates erg onsamenhangend was, maar de drie punten maken veel goed.

Na carnaval op 10 maart speelt Achates weer thuis op de Niersvallei tegen Gassel 1.

Karakteristieken:

Toeschouwers : 110

Scheidsrechter: M.T.A. Straatman uit Uden

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters (46. Freek Peeters), Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Jop Loeffen, Guus Vervoort, Siem Loeffen, Giel Loeffen (77. Tim van Cromvoirt), Jeroey Lekatompessy, Jean Paul ten Haaf, Kai Bicentini (46. Jorai Matulessy) en Teun Lemmen.

Doelpunten:
46. Jeroey Lekatompessy 1-0
52. Ryan Janga 1-1
76. Teun Lemmen 2-1

Gele kaarten: geen