St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest bekerduel van HBV in Beers

Achates verliest bekerduel van HBV in Beers

13 september 2021

Na de prima 4-3 winst vorige week thuis op De Niersvallei tegen derdeklasser Hapse Boys verloor Achates vandaag de tweede bekerwedstrijd. In Beers was de thuisploeg HBV, uitkomend in de vijfde klasse dit seizoen, met 2-0 te sterk voor de Ottersumse ploeg.

Bij Achates is Jorai Matulessy vanwege werk een aantal weken afwezig, daarom starten vandaag Kai Bicentini en Yannick Schouten op de flanken voorin. In de openingsfase zijn de teams gelijkwaardig aan elkaar, Achates komt redelijk veel op de Beerse helft en probeert druk te zetten op de achterhoede en keeper Fren ten Haaf. Wanneer na 13 minuten een HBV-speler vallend hard op het onderbeen terecht komt van spits Wessel Koppes, moet trainer Sven Jeuriens al vroeg zijn aanvallende wissel toepassen. Sjoerd Verwaaij komt in de spits te staan. Na de openingsfase ziet Achates-keeper Sjoerd Peeters het gevaar steeds dichterbij komen. Hij redt eenmaal schitterend op een vrije trap en ziet diverse ballen over en naast vliegen. In de 34e minuut is het voor het eerst raak voor HBV, een strakke voorzet van Mart Nuijen wordt hard diagonaal binnen gegleden door Jeroen Bardoel. Scheidsrechter Theunisz trakteert Luca Janssen, Bas Thijssen en Bob Bindels in de laatste minuten van de eerste helft nog op gemakkelijk gegeven gele kaarten.

In de tweede helft komt HBV al snel op 2-0. Achates verliest met een foute inspeelpass de bal, Moos Hendrix schiet de bal vanaf het middenveld met een mooie boog over Sjoerd Peeters binnen. Achates werkt wel hard, probeert te voetballen maar net wat teveel spelers zitten er vandaag niet lekker in om het HBV moeilijk te maken. In de 63e minuut komen Max van de Brink en Tren Weijers erin voor Luca Janssen en Gijs Thijssen. Max van de Brink is al heel snel dichtbij de aansluitingstreffer, na goed terugleggen van Yannick Schouten en een prima schot is er helaas een goede redding van HBV-keeper Fren ten Haaf. Achates-captain Damien Matulessy wordt nog vervangen door Pim Konings. In de slotfase krijgen Sjoerd Giesbers en Pim Konings geel, Bob Bindels pakt ook nog een onnodige gele kaart aan de zijlijn waardoor hij het veld moet verlaten. Voor gelijkwaardige overtredingen van HBV vindt scheidsrechter Theunisz gele kaarten niet nodig. Een slotoffensief krijgen de Ottersummers er met een man minder niet meer uitgeperst. Sjoerd Verwaaij krijgt nog wel dichtbij de goal een bal onder het lichaam, maar kan helaas zijn voet niet goed tegen de bal krijgen. Sjoerd Peeters keept een goede wedstrijd, in de slotfase blijft hij bij een ‘een-op-een’ duel lang genoeg staan waardoor hij de stift van HBV aanvaller kan vangen. Volgende week het laatste bekerduel voor Achates tegen vierdeklasser Gassel, thuis op De Niersvallei zal er om 14:30 afgetrapt worden. Gassel verloor van zowel Hapse Boys als HBV met 2-1. Dit is voor Achates de laatste wedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2021-2022 dat start met een thuiswedstrijd op 26 september tegen Merselo.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Gijs Thijssen (63. Tren Weijers), Bob Bindels, Sjoerd Giesbers, Luca Janssen (63. Max van de Brink), Damien Matulessy (70. Pim Konings), Bas Thijssen, Yannick Schouten, Wessel Koppes (13. Sjoerd Verwaaij) en Kai Bicentini.

Opstelling HBV: Fren ten Haaf, Lars Uppelschoten, Rick Broekmeijer, Jimmy van den Elzen (73. Mels ten Haaf), Bas Verlinden, Moos Hendrix, Kevin Hendriks, Don Linders (81. Lowie Schepers), Teun Cuppen (25. Ralph Reinders), Jeroen Bardoel en Mart Nuijen.

Doelpunten:
34. Jeroen Bardoel 1-0
48. Moos Hendrix 2-0

Gele kaarten Achates: Bas Thijssen, Luca Janssen, Sjoerd Giesbers en Pim Konings
Rode kaart Achates: Bob Bindels 2x geel