St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest derby van Milsbeek: 2-0

Achates verliest derby van Milsbeek: 2-0

24 april 2022

Achates begon vandaag met enkele wijzigingen. Met name achterin wat noodgedwongen veranderingen doordat het centrale duo Bob Bindels en Jop Loeffen niet konden starten. Daardoor begon Achates met Tren Weijers en Daniel de Oude centraal achterin en Gijs Thijssen op linksback. Luca Janssen hield enkelklachten over aan het uitduel met EWC, daardoor was er de eerste basisplaats dit seizoen voor Giel Loeffen na een achillespees blessure. Voorin werd Pim Konings gepasseerd en begon Sjoerd Verwaaij na enkele goede invalbeurten in de punt van de aanval.

Achates begint goed aan de derby met enkele kleine kansjes. Bas Thijssen produceert een rollertje voorlangs, Sjoerd Verwaaij maakt het Milsbeek keeper Justin Sillessen wat lastiger maar het schot met een lastige stuiter wordt tot corner verwerkt. Na de openingsfase neemt Milsbeek wat meer initiatief en heeft Achates het met name te danken aan keeper Sjoerd Peeters dat het met 0-0 de rust in gaat. Eerst kan de snelle Daniel Janssen net niet bij de bal na een voorzet vanaf de zijkant, daarna wordt zijn inzet gepakt door Sjoerd Peeters. Achates weet daar tegenover eenmaal mooi te combineren maar het afsluitende schot van Damien Matulessy gaat over. Een afvallende bal wordt door Giel Loeffen hoog overgeschoten. De grootste kans van de eerste helft is voor Milsbeek, Wahid Rashidi en Daniel Janssen gaan samen op Achates keeper Sjoerd Peeters af maar die grijpt uitmuntend in wanneer het breedtepassje van Rashidi net wat te kort is. Milsbeek is wat harder in de duels, waarbij scheidsrechter Talas in de eerste helft in Ottersumse ogen teveel toelaat. Met name Bas Thijssen krijgt een flinke trap, in plaats van ‘rustig aan’ te roepen had de scheidsrechter beter met een kaart kunnen ingrijpen.

In de tweede helft komt Milsbeek al snel op voorsprong. Na een snelle counter pareert Sjoerd Peeters de eerste inzet van Daniel Janssen, de bal valt voor de voeten van Gijs Thijssen die ongelukkig wegwerkt recht in de voeten van Janssen. Hij twijfelt vervolgens niet lang en schiet nu in de lange hoek de bal binnen: 1-0. Na een uur spelen raakt Tren Weijers de bal op de middenlijn kwijt, Milsbeek countert snel en Daniel Janssen weet ietwat gelukkig de 2-0 op het scorebord te zetten. Achates brengt met Bob Bindels en Pim Konings lengte erbij voorin maar tot grote kansen komen de roodwitten de tweede helft niet. Totdat een vrije trap van Bob Bindels in de 80e minuut een uitgestoken hand in de Milsbeekse muur in de zestien raakt, Tom Koster van Milsbeek zijn tweede geel krijgt en Achates dus een penalty. De penalty van Kai Bicentini, waarbij het lang duurt totdat hij mag aanleggen, wordt helaas goed gepakt door keeper Justin Sillessen. Hierdoor is het laatste beetje Ottersumse hoop op een slotoffensief verloren gegaan en wint Milsbeek deze derby op basis van het aantal kansen terecht.

Pas de tweede nederlaag van het seizoen voor het team van Sven Jeuriens dat nog steeds de tweede plek in handen heeft, voorsprong op Stormvogels’28 is echter 5 punten maar Achates heeft een wedstrijd meer gespeeld. Voor Achates staat tevens aankomende zondag de lastige wedstrijd tegen gedoodverfde kampioenskandidaat Constantia op het programma, wellicht kunnen de roodwitten met wat teruggekeerde spelers verrassen op De Niersvallei.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Tren Weijers, Daniel de Oude, Gijs Thijssen (82. Sjoerd Giesbers), Giel Loeffen (66. Bob Bindels), Damien Matulessy, Bas Thijssen, Kai Bicentini (82. Bas Boersen), Sjoerd Verwaaij (66. Pim Konings) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
47. Daniel Janssen 1-0
60. Daniel Janssen 2-0

Gele kaarten:
Milsbeek: Remco Langeveld, Daniel Janssen, Wahid Rashidi, Mitch Kramer, Tom Koster 2x
Achates: Damien Matulessy