St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest eerste bekerwedstrijd met 2-0 van SV Milsbeek

Achates verliest eerste bekerwedstrijd met 2-0 van SV Milsbeek

31 augustus 2020

Met een competitie vol derby’s is er ook in het bekertoernooi sprake van een paar mooie affiches. Met gemeentederby’s tegen SV Milsbeek en Vitesse’08 staan er gelijk twee lastige wedstrijden op het programma van de equipe van de nieuwbakken Achates-trainer Marc Peters. Vorige week werd de eerste oefenwedstrijd tegen VIOS’38 uit Beugen met 2-4 verloren en daarbij viel vooral op dat Achates het eerste half uur de goals wel heel gemakkelijk om de oren kregen. Vandaag stond het achterin bij Achates al een stuk beter en werden er vanaf de eerste minuut veel felle duels uitgevochten. Scheidsrechter Rosbender floot een goede wedstrijd en hield het zonder met kaarten te strooien in het gareel. In de eerste helft is Milsbeek, in het afgebroken corona seizoen hoog geëindigd in de ‘Brabantse’ vierde klasse, de bovenliggende ploeg zonder echt hele grote kansen te creëren. Een keer heeft Achates keeper Gies Gisbers een goede reflex in huis wanneer een strakke lage bal van dichtbij achter standbeen verlengd wordt door de sterk spelende Milsbeekse spits Wahid Rashidi. In de 30e minuut is er toch een beetje vanuit het niets de 1-0 voor Milsbeek. Pepe van Hoeve ontvangt een ingooi en schiet van net buiten de 16 droog binnen in de korte hoek. Achates speelde met achterin Jorai Matulessy op linksback die dit zeer verdienstelijk deed, verder waren er basisplaatsen voor de van de jeugd overgekomen Daniel de Oude en Luca Janssen. Damien Matulessy werd door trainer Marc Peters op ‘tien’ gezet achter de voorhoede bestaande uit Jelle Hendriks, Kai Bicentini en Jerral Taihuttu. Sjors Weijers en Jeroey Lekatompessy waren nog afwezig bij Achates, maar zij zijn er volgende week weer bij. Bij Achates redelijk wat vlotlopende combinaties maar de laatste eindpass ontbrak.

In de tweede helft een gelijk opgaande wedstrijd. Er wordt aan beide kanten diverse malen gewisseld. Zo betreden ook Pim Konings, Yannick Schouten, Guus Vervoort en Bas Thijssen nog het speelveld aan Achates kant. De wedstrijd blijft zich kenmerken door veel duels en weinig grote kansen. Milsbeek lijkt snel in de tweede helft wel op 2-0 te komen, maar de scheidsrechter volgt het vlagsignaal van de Achates grensrechter wegens buitenspel. In de slotfase krijgt Achates toch twee goede mogelijkheden. Yannick Schouten ontvangt een goede pass vanuit het middenveld en verschijnt voor Milsbeek keeper Justin Sillessen, de bal stuit echter iets van zijn voet af waardoor hij vallend moet inschieten en de bal daardoor niet goed kan raken. Kort daarna countert Achates weer en valt de bal wat gelukkig voor de voeten van Pim Konings, hij schiet hard maar helaas recht in de handen van de keeper. Aan de andere is er een noodzakelijke redding van Gies Gisbers op een hard schot van Sam Wendt. In de blessuretijd is er voor de statistieken nog de 2-0 voor Milsbeek, een vrije trap wordt kort genomen en voorgegeven door invaller Thijs Theunissen en bij de tweede paal ingetikt door een andere invaller Luuk de Bruin. Aanstaande donderdag 3 september speelt Achates een oefenwedstrijd op De Niersvallei tegen De Zwaluw waar Michel van de Venn na vijf jaar bij Achates nu de trainer is. Zondag 6 september staat dan de volgende lastige bekerwedstrijd op het programma tegen derdeklasser Vitesse’08.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Gies Gisbers, Jorai Matulessy, Daniel de Oude (46. Yannick Schouten), Yanick Cillessen, Joep Stamer (59. Guus Vervoort), Luca Janssen, Damien Matulessy, Giel Loeffen, Jelle Hendriks (52. Pim Konings), Kai Bicentini (71. Bas Thijssen) en Jerral Taihuttu.

Doelpunten:
30. Pepe van Hoeve 1-0
90+. Luuk de Bruin 2-0

Kaarten: Geen

Scheidsrechter: Rosbender uit Melick