St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest geflatteerd van Ulysses

Achates verliest geflatteerd van Ulysses

18 december 2017

Achates verliest geflatteerd van Ulysses

Op Sportpark den Heuvel in Megen stond afgelopen zondag voor het eerst de wedstrijd Ulysses –
Achates op het programma. Na een ‘sfeeractie’ met blauw witte rook en vooral veel lawaai van een
fanatieke supporter met luchthoorn was het kleine beetje publiek dat er vandaag was in ieder geval
goed wakker voor de wedstrijd. Bij Achates keerde Hein de Jager terug op goal maar bleven de
verdedigende problemen aanwezig. Het lijstje met geblesseerde backs is inmiddels aardig lang,
Michel van de Venn mist namelijk Hein Peeters, Giel Loeffen, Sjors Weijers en Yanick Cillessen. Vorige wedstrijd viel Jerral Taihuttu goed in op rechtsback maar ook hij was vandaag niet in staat om te spelen. Daardoor schoof Siem Loeffen in een ‘Frenkie de Jong’ rol vanaf het middenveld terug naar de achterhoede. Hij kwam enkele keren goed door met snelle dribbels, Damien Matulessy en Jop Loeffen op de back kregen aardig wat ruimte in de eerste helft om mee op te komen en zaten er fel op. De eerste kans van de wedstrijd is echter voor de topscoorder Paul van Lith van Ulysses. Hein de Jager komt echter rap zijn goal uit en weet te voorkomen dat Van Lith kan schieten. Kort daarna moet Damien Matulessy na een lange sprint ingrijpen om een andere Ulysses-aanvaller af te stoppen, zijn sliding is echter perfect op de bal. In de tegenstoot stuurt zet Taleb Sarkouk Jelle Hendriks vrij voor de keeper, de grensrechter vlagt af maar buitenspel was twijfelachtig. Door de andere positie van Siem Loeffen was er op het middenveld nu plaats voor Jos Hendrix, zijn eerste inzet had meer weg van een vuurpijl en zijn tweede poging is hard maar recht op keeper Sven Rietveld af. Daarna volgen er van dichtbij twee kansen voor Jeroey Lekatompessy, het eerste gekraakte schot gaat in het zijnet en bij de tweede komt Sven Rietveld goed zijn goal uit. Een vrije trap van Paul van Lith draait vanaf de zijkant gevaarlijk naar de lange hoek, Hein de Jager grijpt echter goed in en voorkomt een op dat moment onterechte achterstand voor Achates. Jelle Hendriks krijgt daarna een opgelegde kans na een goede voorzet van Paul Toonen maar hij vergeet binnen te koppen. Aardig wat kansen, maar er volgen er nog twee deze eerste helft, Rens Loeffen van Ulysses verschijnt voor De Jager maar schiet recht op de Achates keeper. Taleb Sarkouk schiet van net buiten de zestien richting de linkerhoek, maar Sven Rietveld duikt de bal goed uit de hoek.

Na rust is er in de 55 e minuut een indraaiende corner van Cas van de Camp, deze speler heeft
vandaag vrijwel elke vrije trap en pass ingeleverd bij Achates en ook deze corner komt niet erg goed
voor de goal. Bij de eerste paal wordt echter niet ingegrepen en keeper De Jager blundert waardoor
de bal over de lijn stuitert. De Jager wordt hierbij gehinderd maar scheidsrechter Van Berlo laat
doorgaan. Daarna is er een vrije trap voor Ulysses waarbij de bal niet stil ligt en volgen er een drietal
verkeerde inschattingen van Achates. Jop Loeffen moet slimmer zijn door voor de bal te gaan lopen
en de vrije trap tegen te houden, Jos Hendrix wordt zeer eenvoudig uitgekapt door Paul van Lith en
het houdbare schot gaat over de hand van De Jager in de lange hoek: 0-2. Na commentaar op de
scheidsrechter over de niet stil liggende bal krijgt Damien Matulessy een rode kaart voorgeschoteld.
Achates gaat vervolgens met een man minder toch op zoek naar de aansluitingstreffer en komt al
snel weer beter in de wedstrijd. Jos Hendrix gaat goed door op rechts en zijn perfecte voorzet wordt
bij de tweede paal binnen gekopt door JP ten Haaf: 2-1. Trainer Michel van de Venn gelooft er nog in
en brengt twee aanvallende wissels in: Kenny Franken en Jorai Matulessy voor Jelle Hendriks en
Jeroey Lekatompessy. Al snel daarna is er een goede actie van Paul Toonen die voorbij twee Ulysses verdedigers snelt en met een mooie boogbal keeper Sven Rietveld verschalkt. Een verdiende gelijkmaker en Achates gaat voor een overwinning ondanks man minder situatie. Er is ook gelijk een kans voor Kenny Franken, maar zijn schot wordt helaas over getikt. In de 78e minuut is er onnodig balverlies van Jos Hendrix in de eigen zestien, dit wordt afgestraft door Paul van Lith die Ulysses wederom om een voorsprong zet. Het verzet van Achates is echter nog niet gebroken en in de 86e minuut is er een goede actie van Jorai Matulessy. Zijn snoeiharde schot spat uiteen op de onderkant lat. De terugspringende bal komt op het Achates middenveld uit en daar wordt balverlies geleden, Achates verdedigers waren op de weg naar voren waardoor de counter van Ulysses niet meer te stoppen was. Willem Brouwer is niet zelfzuchtig en gunt Paul van Lith zijn loepzuivere hattrick. Hiermee verloor Achates de hoop en in de blessuretijd staat Paul van Lith nog eenmaal compleet vrij in de zestien en lobt hij de bal over Hein de Jager heen, hiermee komt de geflatteerde uitslag van 5-2 op het bord te staan. Achates doet zichzelf in de eerste helft tekort door veel kansen te missen, maar toont in de tweede helft wel karakter door met een man minder nog terug te komen tot 2-2 na een 2-0 achterstand. Achates verliest de laatste weken de aansluiting met het linkerrijtje en staat nu 8e met 14 punten. De competitie wordt nu pas weer 28 januari hervat, Achates speelt dan thuis tegen SES uit Langenboom.

Karakteristieken:
Opstelling Achates:
Hein de Jager, Jop Loeffen (79. Tim van Cromvoirt), Siem Loeffen, Johan Kleijnen, Damien Matulessy, Jos Hendrix, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy (66. Jorai Matulessy), Jelle Hendriks (66. Kenny Franken), JP ten Haaf en Paul Toonen.

Doelpunten:
55. Cas van de Camp 1-0
61. Paul van Lith 2-0
65. JP ten Haaf 2-1
68. Paul Toonen 2-2
78. Paul van Lith 3-2
86. Paul van Lith 4-2
90(+2). Paul van Lith 5-2

Rode kaart: Damien Matulessy


Bron: © BD / Peter van Huijkelom