St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest in slotfase na een goede comeback alsnog van DSV

Achates verliest in slotfase na een goede comeback alsnog van DSV

20 februari 2019

Achates heeft de eerste wedstrijd na de winterstop onfortuinlijk met 4-3 verloren van SV DSV in St. Anthonis. Op een veld dat wel wat weg had van de Ottersumse grasmat begon Achates niet fris aan de wedstrijd en oogde het met name de eerste helft erg tam. Giel Loeffen moest geblesseerd toekijken en Guus Vervoort zat de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. Damien Matulessy, Jelle Hendriks en Sjors Weijers sluiten na de winterstop (voorlopig) aan bij Achates 2. JP ten Haaf keerde na een polsbreuk weer terug bij Achates en deed dit als verdedigende middenvelder, hierdoor bleef het spitsenduo Kai Bicentini en Teun Lemmen staan. Op de reservebank vandaag voor het eerst de twee 17-jarige A-spelers Max van de Brink en Pim Konings.

Achates komt al in de 11e minuut op achterstand, Achates keeper Sjoerd Peeters moet uit zijn goal komen bij een lange bal van Jesper Brans maar kiest ervoor om in zijn goal te blijven staan. Hierdoor kan Luuk Ruhl eenvoudig afronden: 1-0. Onverwachts is daar echter al snel de gelijkmaker, Siem Loeffen speelt Jeroey Lekatompessy in die zich vervolgens vrij speelt en de bal van afstand hard in de lange hoek schiet. Al snel blijkt DSV beter in het spel te zitten en schiet Jarvi Jansen een bal uit de stuiter tegen de paal. Jesper Brans ramt kort daarna de bal naar voren en Jop Loeffen probeert met links de bal uit de lucht weg te werken, hij raakt hem echter verkeerd en Luuk Ruhl is vervolgens als eerste bij de bal. Hij omspeelt Jop Loeffen en schiet vervolgens hard en hoog diagonaal binnen. Vlak voor rust komt Achates eerst goed weg wanneer Rens Peters een bal op de lat schiet. Daarna komt alsnog de 3-1 ruststand op het scorebord, de behendige Rik Groot stuurt Jarvi Jansen diep en die schuift de bal beheerst onder Sjoerd Peeters door.

Wat na de eerste helft niet verwacht werd bleek in de tweede helft toch mogelijk. Achates weet weer terug in de wedstrijd te komen en heeft hiervoor een (terechte) penalty nodig. Rik Groot maakt hands en Siem Loeffen weet dit buitenkansje zakelijk te benutten. Kort daarna stoomt Siem Loeffen onder druk door naar de achterlijn en geeft hij een voorzet richting de eerste paal waar JP ten Haaf met links de gelijkmaker tegen de touwen schiet. Tim van Cromvoirt komt het veld nog in voor Jeroey Lekatompessy en is met een indraaiende corner nog heel dicht bij gevaar, helaas loopt er niemand tegenaan. Als ook debutant Pim Konings erin komt voor de moegestreden Siem Loeffen lijkt de wedstrijd op een terecht gelijkspel af te lopen. DSV is in de tweede helft nog amper voor de Achates goal gekomen maar daar is het opnieuw de plaaggeest voor de Achates verdediging Luuk Ruhl die de bal wat fortuinlijk meekrijgt. Hij legt goed terug en daar is het de inlopende Rik Groot die de bal hard achter Sjoerd Peeters schiet en de wedstrijd beslist: 4-3.

Achates staat hierdoor nu 10e maar heeft minder wedstrijden gespeeld dan nr. 8 Gassel en nr 9. SIOL. De aankomende drie wedstrijden is Achates eigenlijk verplicht te winnen, op Gassel zal revanche genomen moeten worden voor de 1e seizoenshelft waar zwaar onterecht verloren werd en HBV staat op dit moment stijf onderaan met pas 4 punten. Eerst wacht echter aankomende zondag FC Uden die net boven HBV staan met 5 punten. Met enkele goede resultaten kan de ranglijst er over drie weken een stuk rooskleuriger uitzien voor de rood-witten uit Ottersum.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Jop Loeffen, Yanick Cillessen, Siem Loeffen (82. Pim Konings), JP ten Haaf, Jeroey Lekatompessy (72. Tim van Cromvoirt), Taleb Sarkouk, Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
11. Luuk Ruhl 1-0
12. Jeroey Lekatompessy 1-1
34. Luuk Ruhl 2-1
42. Jarvi Jansen 3-1
58. Siem Loeffen 3-2 penalty
63. JP ten Haaf 3-3
88. Rik Groot 4-3

Gele kaarten:
Achates: Pim Konings
DSV: Stijn van den Broek

Foto’s van de wedstrijd zijn te vinden via: https://www.scootshootfotografie.nl/portfolio/dsv-1-achates-1/