St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest in wedstrijd met vele kansen van SIOL

Achates verliest in wedstrijd met vele kansen van SIOL

29 mei 2019

Achates heeft zichzelf na de derbywinst tegen SV Milsbeek (2-1) en een hele gezellige seizoensafsluiting niet weten te belonen met een zesde plaats. Door een nederlaag tegen SIOL en een minder doelsaldo is Achates daardoor op een 10e plaats geëindigd dit seizoen. Achates begon vandaag wel met de normale opstelling waarin dit jaar het vaakst is gespeeld, op de reservebank vandaag Tim van Cromvoirt, A-speler Ruben Albers en B-speler Bas Thijssen. Al snel lijkt Achates op voorsprong te komen wanneer Taleb Sarkouk een goede voorzet van Giel Loeffen binnenkopt. Niet voor het laatst vandaag zit de vlagger van SIOL ernaast en vlagt hij het doelpunt af, hij lijkt voor zichzelf de regel te hanteren bij gevaar de vlag op te steken en bij buitenspel zonder gevaar door te laten spelen. De jonge scheidsrechter durft pas later in de wedstrijd te laten zien hier tegenin te gaan. SIOL komt in de elfde minuut op voorsprong wanneer bij de tweede paal de lange Loutfi Chamlal over Sjoerd Peeters heen binnenkopt. Teun Lemmen krijgt een kans maar stuit op SIOL keeper Dylan Janssen, ondanks zijn geringe lengte keept hij een goede pot. In de 31e minuut moet JP ten Haaf in zijn laatste wedstrijd voor Achates 1 noodgedwongen vervangen worden vanwege duizeligheid. Zijn vervanger Ruben Albers is kort daarna gelijk gevaarlijk maar stuit met een hard schot vanaf de zijkant op Dylan Janssen, de SIOL keeper moet ook nog een keer gestrekt naar de bal wanneer Teun Lemmen de bal over hem heen probeert te lepelen. SIOL komt ook een aantal keren voor de goal, maar schoten van onder andere Raphael Letamahulu zijn niet gevaarlijk en daardoor is de ruststand 1-0 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft zijn er heel erg veel kansen voor beide teams. Jerral Taihuttu is met hamstringklachten vervangen door Tim van Cromvoirt. Een scrimmage voor de SIOL goal levert een inzet op van Taleb Sarkouk die eenvoudig weggeschoten kan worden. In de 51e minuut gaat de verder goed keepende Sjoerd Peeters bij een voorzet de fout in door de bal recht voor de voeten te tikken van Daniel Ilic: 2-0. Achates heeft bijna een aansluitingstreffer te pakken wanneer een afvallende bal snoeihard op de buitenkant paal geschoten wordt door Ruben Albers. Michel van de Venn wisselt nog eenmaal aanvallend door (de goed spelende) centrale verdediger Bob Bindels eruit te halen en Bas Thijssen voorin erbij te zetten. Dit levert al heel snel succes op wanneer Ruben Albers voorgeeft en Bas Thijssen bij de tweede paal hard binnen schiet. Daarna krijgt Djavano Amanupunnjo voor het eerst vandaag een kans maar redt Sjoerd Peeters schitterend. Ruben Albers geeft goed voor maar Jeroey Lekatompessy kiest ervoor om aan te nemen in plaats van te schieten waardoor de bal makkelijk gepakt kan worden door de SIOL keeper. Daarna is het voor Achates vooral tegenhouden, Daniel Ilic mist twee levensgrote kansen om SIOL op 3-1 te zetten. Invaller Pim Niessen van SIOL dribbelt, wanneer Achates inmiddels nog maar met 10 man staat na uitvallen van Siem Loeffen, door het midden op en gunt Djavano Amanupunnjo een niet te missen kans: 3-1. Even daarvoor miste Pim Niessen zelf een op een voor Sjoerd Peeters op de Achates keeper. Daarmee staat in de 77e minuut de eindstand op het bord en is het daarna voor Achates met een man minder lastig om nog wat te creëren. Voor SIOL wacht hun seizoensafsluitingsfeest en de Achates mannen sluiten het seizoen af bij het Ottersumse Ossebraadfeest. Binnenkort volgen nog diverse statistieken over het seizoen 2018-2019 van Achates 1. Op 6 juni is er nog het toernooi waaraan alle senioren en oudste jeugdleden van Achates mee kunnen doen.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu (45. Tim van Cromvoirt), Bob Bindels (59. Bas Thijssen), Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Guus Vervoort, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, JP ten Haaf (31. Ruben Albers) en Teun Lemmen.

Doelpuntenmakers:
11. Loutfi Chamlal 1-0
51. Daniel Ilic 2-0
63. Bas Thijssen 2-1
77. Djavano Amanupunnjo 3-1

Gele kaart SIOL: Bassim Sayeb