St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest laatste wedstrijd voor winterstop van Toxandria

Achates verliest laatste wedstrijd voor winterstop van Toxandria

27 december 2018

Achates heeft afgelopen zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop nipt met 1-0 verloren van Toxandria. Eerder in december werd de wedstrijd nog afgelast vanwege het te gladde speelveld, dit keer gaf scheidsrechter Beeker wel toestemming om te spelen. Aanvoerder en spelmaker Siem Loeffen ontbrak helaas bij Achates, daardoor stond Tim van Cromvoirt voor het eerst dit seizoen in de basiself van Achates. Debutant uit de Achates jeugd Joep Stamer stond vandaag rechtsback ten faveure van Jerral Taihuttu en speelde een verdienstelijke pot waarin hij goed meedeed in het aanvalsspel van Achates. Op de reservebank naast Jerral Taihuttu en reservekeeper Freek Peeters twee teruggekeerde flankspelers: Jelle Hendriks keerde na korte afwezigheid terug in Achates 1, Jorai Matulessy heeft zijn studie afgerond en keerde na een half jaar weer terug in de selectie.

Mede door het gladde speelveld zien we vandaag redelijk veel slidings en felle duels. Achates krijgt de eerste kansen wanneer de in aanvallend opzicht ijverig spelende Jeroey Lekatompessy twee maal kan afdrukken. Bij de eerste actie snijdt hij mooi naar binnen maar gaat zijn schot via een verdediger naast, bij de tweede actie komt hij vanaf de rechterkant maar is daar niet voor het laatst vandaag een goede redding van keeper Dave Albers. Toxandria heeft vervolgens een mooie aanval over vele schijven in huis maar het schot wordt wild naast geschoten. Daarna heeft Achates keeper Sjoerd Peeters een goede redding in huis na een inzet van Ferre de Kraaij van dichtbij. Kort voor rust is er nogmaals een schietkans voor Jeroey Lekatompessy die zichzelf na een combinatie met Taleb Sarkouk weer goed vrijspeelt, het schot is echter te slap om keeper Dave Albers te verrassen. Als de Achates spelers wellicht al aan de rust denken is er een felle counter van Toxandria, Melvin van Langveld is razendsnel en mede doordat de goed spelende Jop Loeffen uitglijdt kan hij droog de 1-0 in de lange hoek binnenschieten. Nadat een omhaal van Teun Lemmen net niet de goede richting heeft, gaat Achates dus met een achterstand de rust in.

In de 57e minuut is er de eerste gele kaart voor Luc Cornelissen na een overtreding op Kai Bicentini, de vrije trap vanaf een mooie plek komt helaas net als vele corners en vrije trappen vandaag niet goed voor de goal. In de 62e minuut is daar dan de rentree van Jorai Matulessy en binnen vijf minuten had hij zijn waarde al kunnen bewijzen. Een geblokt schot van Teun Lemmen wordt door Jorai Matulessy vanaf de linkerkant hard diagonaal naar de lange hoek geschoten, keeper Albers grijpt echter wederom goed in. Daarna zijn er twee 100% kansen voor Achates. Jeroey Lekatompessy stuurt Teun Lemmen diep maar zijn schot in de korte hoek kan nog net weggegleden worden door een verdediger. Uit de daaropvolgende corner is er een harde kopbal van Bob Bindels die op wonderbaarlijke wijze wordt tegengehouden door de Toxandria keeper. Vlak daarna is er aan de andere kant ook een grote kans maar gaat het schot voorlangs. Jelle Hendriks komt er nog in voor Jeroey Lekatompessy en Jerral Taihuttu komt nog voor Jop Loeffen maar in het slotoffensief volgen geen grote kansen meer. De irritante aanvoerder van Toxandria Rens de Wit krijgt in de absolute slotfase wegens commentaar nog zijn tweede gele kaart en dus rood. Achates heeft gestreden voor wat het waard was, maar is in de afronding vandaag ongelukkig. Verdediging van Achates stond vandaag met Yanick Cillessen, Jop Loeffen, Bob Bindels en dus debutant Joep Stamer redelijk goed. De terugkeer van Jelle Hendriks, Jorai Matulessy en JP ten Haaf die bijna herteld is van zijn polsbreuk zijn in ieder geval een positief voorteken voor de tweede seizoenshelft. Guus Vervoort moet nog een wedstrijd schorsing ‘uitzitten’ en wellicht keert ook Damien Matulessy terug bij Achates 1. Jos Hendrix is inmiddels geopereerd aan zijn knie, hij is nu herstellende van een kruisband reconstructie. Achates gaat de winterstop in op een 9e plaats op de ranglijst met 13 punten uit 10 gespeelde wedstrijden. Gunstig voor Achates is echter dat de nummer 3 op de ranglijst maar 3 punten meer heeft, de verschillen zijn dus nog klein. Hapse Boys is ‘winterkampioen’ en heeft met een gat van maarliefst 7 punten een grote kans op een vroeg kampioenschap.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels, Jop Loeffen (83. Jerral Taihuttu), Yannick Cillessen, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Tim van Cromvoirt (62. Jorai Matulessy), Jeroey Lekatompessy (71. Jelle Hendriks), Teun Lemmen en Kai Bicentini.

Doelpunt:
44. Melvin van Lankveld 1-0

Kaarten:
Gele kaart Toxandria: Luc Cornelissen
Rode kaart Toxandria: Rens de Wit (twee keer geel)

Scheidsrechter: B. Beeker