St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest mede door zwaar bestrafte penalty van Ulysses

Achates verliest mede door zwaar bestrafte penalty van Ulysses

22 mei 2018

Op een zonovergoten en drukke Niersvallei heeft Achates de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2017-2018 verloren van Ulysses. Naast deze wedstrijd was er ook de North Limburg Cup 2018 en hierdoor kwam het verlengde terras vandaag goed van pas. Bij Achates speelden Johan Kleijnen, Paul Toonen en Hein de Jager vandaag hun laatste wedstrijd op De Niersvallei voor Achates 1. Meest opvallende afwezigen in de Achates opstelling waren de geblesseerde Taleb Sarkouk (die dit seizoen in 24 wedstrijden pas 85 minuten gemist heeft) en de gepasseerde spits JP ten Haaf. Jelle Hendriks keerde na schouderproblemen terug op de linkerflank en Teun Lemmen start in de punt van de aanval.

De eerste grote kans van de wedstrijd is voor Ulysses, Willem Brouwer ontvangt een lange bal aan de rechterkant van het strafschopgebied en schiet uit de stuiter snoeihard voorlangs. Het is Achates dat op 1-0 komt en het krijgt hierbij wat hulp van Ulysses keeper Sven Rietveld. Een mooie hoge steekpass op Jeroey Lekatompessy lijkt weggewerkt te kunnen worden door Rietveld net buiten de zestien meter, hij schat de bal echter verkeerd in waardoor het voor Jeroey Lekatompessy een koud kunstje is om zijn zesde goal van het seizoen binnen te schieten. Kort daarna is er bijna de 2-0 wanneer een mooie doorkopbal van Teun Lemmen aankomt bij Siem Loeffen en hij in een beweging de verdediger uitspeelt. Nu komt Sven Rietveld echter net op tijd zijn goal uit en plukt hij de bal bij Siem Loeffen voor de voeten weg. Daarna is Rietveld echter wel een keer kansloos op een inzet, Siem Loeffen kapt na een corner van Paul Toonen zijn tegenstander achter standbeen uit de stuiter uit en schiet vervolgens met links op goal. Daar staat echter bij de tweede paal een Ulysses middenvelder die de bal nog net kan wegkoppen. Aan de andere kant is Damien Matulessy de redder van Achates wanneer hij een harde inzet nog met kunst- en vliegwerk van de lijn kan wegwerken. Achates overleeft ook nog een scrimmage voor de goal wanneer Hein de Jager een kopbal via de lat uit de goal weet te werken en daardoor gaat Achates met een 1-0 voorsprong de rust in.

Kort na rust ontvangt een Ulysses aanvaller de bal kort bij de goal, de goed spelende Johan Kleijnen probeert zijn tegenstander (met zijn handen de lucht in) te ontwijken maar toch gaat deze naar de grond. Scheidsrechter Van Wingerden geeft bij de zijlijn na commentaar aan dat Johan Kleijnen zijn tegenstander vasthield en straft Achates hard met een penalty én een rode kaart. Een zuur afscheid voor Johan Kleijnen die goed speelde en (topscoorder van de vierde klasse G) Paul van Lith in bedwang wist te houden de eerste helft met een wissel in de rust tot gevolg. De penalty wordt vervolgens feilloos ingeschoten door Bernd van de Camp: 1-1. Ulysses krijgt door de man meer situatie het betere van het spel en ruikt nog een kleine kans op het kampioenschap doordat Constantia op een 1-0 achterstand stond. Keeper Sven Rietveld verkijkt zich nog een keer op een vrije trap van Siem Loeffen maar heeft geluk dat de bal op de lat valt. In de 79e minuut gaat de eerder ingevallen JP ten Haaf in de laatste linie in de fout. Hij moet de bal met rechts wegwerken maar mist de bal half waardoor Joris van Ravensteyn de bal krijgt en de bal uit de stuiter over Hein de Jager heen lobt. Bij Achates is op dat moment het geloof weg en trainer Michel van de Venn gunt Paul Toonen nog een publiekswissel en voor hem komt Sam Hendriks erin. Voor keeper Hein de Jager die stiekem ook meer uitkeek naar een sensationele gelijkmaker in de laatste minuten lukt dat helaas niet meer doordat Jelle Hendriks met kramp naar de kant moet. Volgende week is de laatste competitiewedstrijd van het jaar er nog uit tegen SDDL, wanneer Achates verliest kan men de 9e plek nog weggeven aan zowel SV Milsbeek als SIOL dus er is nog reden genoeg voor Achates om nog een keer alles te geven.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Jerral Taihuttu, Johan Kleijnen, Damien Matulessy (60. JP ten Haaf), Jop Loeffen, Giel Loeffen, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Jelle Hendriks (84. Tim van Cromvoirt), Teun Lemmen en Paul Toonen (86. Sam Hendriks).

Doelpunten:
25. Jeroey Lekatopmessy 1-0
50. Bernd van de Camp 1-1 (penalty)
79. Joris van Ravensteyn 1-2

Gele kaart:
75. Bernd van de Camp (Ulysses)

Rode kaart:
49. Johan Kleijnen (Achates)