St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest met 3-1 van Stormvogels’28

Achates verliest met 3-1 van Stormvogels’28

28 september 2020

Achates heeft een onnodige nederlaag geleden uit bij Stormvogels’28 in Siebengewald. Vorig jaar kreeg Achates een 6-1 pak slaag, dit keer was een punt misschien wel verdiend geweest. Bij Achates ontbraken captain Giel Loeffen, Jop Loeffen, Luca Janssen, Damien Matulessy en Jorai Matulessy wegens lichte blessures. Yanick Cillessen nam de aanvoerdersband over en schoof door naar het middenveld. Centraal achterin stond daardoor naast Bob Bindels de multi-inzetbare Pim Konings. De eerste kans van de wedstrijd is voor Thomas Creemers, de goede rechtsvoor van Stormvogels schoot de bal echter recht op de handen van Achates keeper Gies Gisbers. De wedstrijd speelt zich veel af op het middenveld en het duurt tot de 35e minuut voordat er gescoord wordt. Bart Seegers speelt Thomas Creemers in de zestien aan en die maakt gretig gebruik van de lichte aanraking van Guus Vervoort. Scheidsrechter Van der Zanden kan de duik wel waarderen en geeft er een penalty voor. Bart Seegers schiet de penalty feilloos binnen en zet Stormvogels op voorsprong. In de rust wordt Guus Vervoort met geel op zak vervangen, Daniel de Oude komt er voor hem in.

Na rust zet Achates goed aan en krijgt het enkele kansen op de gelijkmaker. Bob Bindels kopt een corner van Yannick Schouten helaas recht op keeper Mark van der Burg af. Pim Konings ontvangt een slimme lage vrije trap van Yannick Schouten, omspeelt met wat geluk zijn tegenstander en schiet vervolgens snoeihard op de paal. De rebound van Bas Thijssen wordt helaas geblokt, Thijssen had vandaag met afstandsschoten het vizier een aantal meter te hoog gericht. In de 61e minuut is er uiteindelijk toch de schitterende 1-1. Yanick Cillessen geeft met links perfect voor en Kai Bicentini volleyt snoeihard via de onderkant lat binnen. Trainer Marc Peters brengt met Wessel Koppes en Tim van Cromvoirt nog wat vers aanvallend bloed. Helaas valt de bal er vervolgens aan de andere kant al snel in. Thomas Creemers omspeelt Pim Konings en geeft voor. Daar wordt Sjors Weijers aan de kant gezet door Bart Seegers die vervolgens Stormvogels weer op voorsprong zet. Daarna moet het hardwerkende Achates op zoek naar de gelijkmaker maar zijn de grootste kansen nog voor Stormvogels, Gies Gisbers weet een inzet van dichtbij echter uitstekend te pareren. Als bij Achates ook nog Bob Bindels doorschuift naar voren, worden achterin de ruimtes groter en moet Pim Konings eenmaal aan de noodrem trekken met een gele kaart als gevolg. De vrije trap, inmiddels in blessuretijd, wordt door Bart Seegers binnengeschoten waarmee hij zijn hattrick completeert. Volgende week wederom een derby wanneer VV Heijen op bezoek komt op De Niersvallei.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Joep Stamer, Bob Bindels, Pim Konings, Guus Vervoort (46. Daniel de Oude, 85. Tim van Cromvoirt), Yanick Cillessen, Sjors Weijers, Bas Thijssen, Jerral Taihuttu, Kai Bicentini (75. Wessel Koppes) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
35. Bart Seegers (penalty) 1-0
61. Kai Bicentini 1-1
76. Bart Seegers 2-1
90. Bart Seegers 3-1

Scheidsrechter: G.B.P. van der Zanden

Gele kaarten:
Achates: Guus Vervoort en Pim Konings
Stormvogels’28: Jasper Tebarts en Jordi Tissen

De wedstrijd is gefilmd door Maasduinen Centraal en deze beelden zijn via Facebook te vinden.

Foto’s zijn te vinden via deze link: https://www.stormvogels28.nl/galleryfotos?id=205