St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest met maarliefst 6-1 van Stormvogels’28

Achates verliest met maarliefst 6-1 van Stormvogels’28

23 oktober 2019

Op een regenachtige zondag heeft Achates, na de derby nederlaag vorige week tegen VV Heijen, ook verloren van Stormvogels’28. Aan het eind stond er een ietwat geflatteerde 6-1 op het scorebord op Sportpark ‘t Eindpunt. Bij Achates ontbraken Yanick Cillessen en Sjors Weijers vanwege enkelklachten en Jeroey Lekatompessy vanwege een schorsing. Trainer Michel van de Venn koos voor een verdedigend blok op het middenveld met Giel Loeffen en Niek Schoofs. Niek Schoofs, die diverse jaren 2e en 3e klasse voetbal met Achates heeft gespeeld, sloot dit seizoen na enkele jaren elders aan bij Achates 4 maar was bereid Achates uit de brand te helpen. Aan de kant van Stormvogels’28 twee bekende gezichten, Ottersummer Tom Hopman staat er sinds enkele jaren onder de lat en Taleb Sarkouk verruilde afgelopen zomer Achates voor Stormvogels’28.

Al na drie minuten lag de bal in het net wanneer Giel Loeffen via rechts een van de Achates spitsen weet te bereiken. Voor de derde wedstrijd op rij wordt echter een goal van Achates afgekeurd na uiterst twijfelachtige buitenspelsituaties waarbij de grensrechters de vlag opsteken. Na tien minuten komt Achates alsnog op voorsprong, Niek Schoofs haalt van afstand hard uit en tegenstander Thijs Kerkhoff toucheert de bal zodanig waardoor keeper Tom Hopman kansloos is. Eerste kans Stormvogels is voor Thomas Creemers, zijn schotje is slap en recht in de handen van Gies Gisbers. Daarna is Achates snel in de counter, Ruben Albers bereikt Teun Lemmen. Teun Lemmen omspeelt Tom Hopman maar zijn inzet wordt vervolgens nog weggegleden door Sjoerd Scholtz. Achates zakt goed in en probeert op snelheid de tegenstander te verrassen. Helaas volgt in de 33e minuut toch de gelijkmaker, Gijs Creemers staat vrij rond de penaltystip en kopt binnen voordat de uitkomende Gies Gisbers kan wegstoten. Vlak voor rust krijgt Damien Matulessy de kans de bal weg te werken maar hij neemt niet goed aan, Taleb Sarkouk verovert de bal en zijn voorzet kan gemakkelijk binnen getikt worden door Thomas Creemers. Hierdoor gaat Achates jammerlijk met een 2-1 achterstand de rust in.

Na rust komt er snel een eind aan het geloof op een goede afloop als Taleb Sarkouk in de 49e minuut wordt diepgestuurd en goed afrond. Giel Loeffen moet met lichte klachten vervangen worden, Tim van Cromvoirt komt erbij op het middenveld en Achates gaat Damien Matulessy doorschuiven richting het middenveld om wat te forceren. Helaas valt de treffer vrijwel direct aan de andere kant wanneer Taleb Sarkouk doorkomt en vanaf de rand zestien de bal hard in de kruising schiet. Daarna volgen aan beide kanten nog wat kansjes maar zijn beide keepers scherp. Gies Gisbers voorkomt dat Lloyd Kooiman raak stift en maakt de goal klein genoeg wanneer Taleb Sarkouk zijn hattrick probeert binnen te stiften. Tom Hopman pakt een schotje met links van Kai Bicentini en duikt goed naar de rechterhoek bij een kopbal van Teun Lemmen. Vervolgens is het slotakkoord voor invaller Mike Nabuurs van Stormvogels, er wordt optimaal geprofiteerd van de geboden ruimte en bij twee snelle counters is hij tweemaal het eindstation. Een teleurstellende 6-1 nederlaag in deze derby is het gevolg en daardoor staat Achates na vijf gespeelde wedstrijden op een negende plek met vier punten. Een doelsaldo van 17-17 zorgt in ieder geval tot een hoge amusementswaarde voor de neutrale toeschouwer. Volgende week speelt Achates thuis tegen SVEB, zij hebben een keer gewonnen en drie keer gelijk gespeeld. Met een doelsaldo van 4-3 lijkt dit een verdedigend, degelijk team te zijn. Achates mist spits Kai Bicentini die een half jaar in Curaçao gaat werken. Voor Sjors Weijers, Yanick Cillessen en Giel Loeffen zullen de komende dagen moeten uitwijzen of dat zij fit genoeg zullen zijn voor deze thuiswedstrijd op de Niersvallei aanstaande zondag.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Gies Gisbers, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Damien Matulessy, Joep Stamer, Giel Loeffen (55. Tim van Cromvoirt), Niek Schoofs, Siem Loeffen, Ruben Albers (64. Guus Vervoort), Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Opstelling Stormvogels’28:
Tom Hopman, Sjoerd Scholtz, Thijs Kerkhoff, Jordi Tissen, Gino Bottenberg (16. Jasper Tebarts), Thomas Creemers , Taleb Sarkouk (85. Jaap Arts), Gijs Creemers, Bart Seegers, Lloyd Kooiman, Dawid Becmer (80. Mike Nabuurs)

Doelpunten:
10. Niek Schoofs 0-1
33. Gijs Creemers 1-1
44. Thomas Creemers 2-1
49. Taleb Sarkouk 3-1
57. Taleb Sarkouk 4-1
85. Mike Nabuurs 5-1
90. Mike Nabuurs 6-1

Gele kaarten Achates:
Siem Loeffen en Damien Matulessy