St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest na buitenspelgoal van Meterik

Achates verliest na buitenspelgoal van Meterik

18 april 2017

Achates heeft deze zondag een onnodige nederlaag geleden tegen Meterik. Scheidsrechter Meulenbroek eist aan het eind van de wedstrijd een hoofdrol op door het vlagsignaal van de Achates grensrechter te negeren waardoor Meterik de winnende treffer kon maken.

Achates begon vrij goed aan de wedstrijd tegen concurrent in de middenmoot Meterik. Meterik kwam met een vrij jong team richting Ottersum, gemiddelde leeftijd van de basiself was namelijk 22 jaar (tegenover Achates 25 jaar). Pim Volkert was geschorst en werd centraal achterin vervangen door middenvelder Nils Derks en hierdoor keerde Damien Matulessy als aanvallende middenvelder terug in de basiself. Het eerste gevaar was er voor de goal van Stefan Arts, de inzet van Koen Jacobs gaat echter tergend langzaam richting de hoek waardoor Arts deze tot corner kan verwerken. Na een kwartier spelen zet Achates een snelle counter in, een hakbal van Damien Matulessy komt bij Coen de Jager die de bal vervolgens hard in de handen van de keeper schiet. Bij dit hakballetje raakt Damien Matulessy helaas wel geblesseerd aan zijn hamstring en moet hij in de 17e minuut noodgedwongen vervangen worden door Kenny Franken. Paul Toonen krijgt vervolgens van dichtbij ook een schietkans maar treft keeper Luuk Haenen op zijn weg. Ondanks dat deze keeper zijn lengte niet volledig mee heeft deed hij zijn werk helaas voor Achates goed. Nils Derks krijgt aan de zijlijn in de 21e minuut een gele kaart en is hierdoor volgende week geschorst. In de 28e minuut wint een Meterik aanvaller een duel van Jop Loeffen, Dirk van Rengs staat compleet vrij voor de goal en kan eenvoudig de 0-1 op het scorebord zetten. Kort daarna komt Stefan Arts (te?) ver zijn goal uit en maait hij spits Dirk van Rengs onderuit, terechte gele kaart voor Arts volgt en een vrije trap die geen gevaar oplevert. Coen de Jager krijgt vlak voor rust twee 100% kansen om Achates op 1-1 de rust in te brengen, zijn kopbal gaat echter recht op Haenen af en zijn tweede schot gaat van binnen ‘de vijf’ hoog over het vangnet heen.

Vlak na rust krijgt Achates een penalty nadat een kopbal van Jop Loeffen met de hand tegen gehouden wordt door Niek Maessen (gele kaart). De slecht ingeschoten penalty van Coen de Jager kan gekeerd worden door Haenen, de bal komt echter weer voor de voeten van De Jager die vervolgens wel hard afdrukt en de 1-1 scoort. Na een periode zonder grote kansen krijgt De Jager na terugleggen van Kenny Franken een grote mogelijkheid om Achates op voorsprong te zetten. Het schot van binnen het strafschopgebied is echter wat te wild en gaat ruim over. Stefan Arts maakt het zichzelf moeilijk door een makkelijk schot niet te klemmen, in tweede instantie maakt hij dit echter weer goed met een prima redding. Daarna volgt een kolderieke situatie in de 87e minuut waar de scheidsrechter het overzicht verliest. De diepgaande Koen Jakobs liep exact in lijn voor de Achates bank en stond daar ongeveer 3 meter buitenspel. Ondanks het vlagsignaal besluit de scheidsrechter door te laten spelen en hierdoor heeft Koen Jacobs een vrije doortocht richting Arts: 1-2. Bij het protest dat volgde vond de scheidsrechter het ook nog nodig om trainer Michel van de Venn en de Achates grens weg te sturen en ook nog Giel Loeffen (inmiddels gewisseld) en Paul Toonen met geel te bestraffen. In de blessuretijd krijgt ook Siem Loeffen nog een gele kaart waarmee het totaal van deze wedstrijd op zeven gele kaarten komt te staan. De jonge aanvaller Piet Steeghs van Meterik kan de score nog uitbreiden naar 1-3 maar schiet kort voor het einde van de wedstrijd hoog over. Achates staat nog steeds op een achtste plaats en kan misschien nog een plekje stijgen, naar onder gekeken is het gat groot genoeg dus Achates kan de laatste wedstrijd vrij voetballen en proberen het trouwe publiek nog te belonen met wat goede wedstrijden. Volgende week treft men in Broekhuizenvorst SVEB dat op een 10e plaats 9 punten onder Achates staat.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Stefan Arts, Armia Yousefi, Nils Derks, Thijs Custers, Jop Loeffen (79. Gijs Thijssen), Giel Loeffen (82. Bob Volkert, Jos Hendrix, Siem Loeffen, Damien Matulessy (17. Kenny Franken), Paul Toonen en Coen de Jager.

Opstelling Meterik:
Luuk Haenen, Lars Jacobs, Bram Arts, Niek Maessen, Teun Jakobs, Huun Kleuskens, Dirk van Rengs, Koen Jakobs, Gijs van Rengs, Dre Peeters en Piet Steeghs.

Doelpunten:
28. 0-1 Dirk van Rengs
49. 1-1 Coen de Jager
87. 1-2 Koen Jacobs

Gele kaarten:
Achates: Nils Derks, Stefan Arts, Paul Toonen, Giel Loeffen, Siem Loeffen
Meterik: Niek Maessen, Lars Jacobs