St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest na persoonlijke fouten van Festilent: 4-1

Achates verliest na persoonlijke fouten van Festilent: 4-1

13 mei 2019

Achates heeft de mooie overwinning op SES Langenboom geen vervolg kunnen geven. Na een uiterst zwakke eerste helft met veel persoonlijke fouten verloor het met 4-1 van Festilent. Festilent doet nog mee voor de derde periode en begon gretiger dan Achates aan de wedstrijd. Bij Achates keerden Yanick Cillessen en Taleb Sarkouk terug in de basis. Ook was er op de linksback positie weer plaats voor Sjors Weijers die inmiddels al een aantal wedstrijden op rij zeer verdienstelijk staat te spelen. Scheidsrechter Peter Arts had op het stugge kunstgras in Zeeland vandaag een rustige middag en had geen kaarten nodig in de sportieve wedstrijd.

Festilent komt al snel op voorsprong. In de 7e minuut leidt balverlies van Taleb Sarkouk de 1-0 van Niels van de Brand in. Achates krijgt daarna twee kansen op de gelijkmaker, Teun Lemmen lobt over de keeper heen maar de bal is te zacht waardoor Festilent nog kan wegwerken. Giel Loeffen kopt een corner hard binnen maar stuit op keeper Frank Baas. Na een veel te korte terugspeelbal van Giel Loeffen straft Festilent het vervolgens hard af door de 2-0 binnen te schieten. Als vervolgens ook Sjoerd Peeters de bal met links niet goed raakt staat komt Festilent via Joeri Cuppen op 3-0 en is de wedstrijd in de 18e minuut al gespeeld. Achates is voetballend en combinerend niet minder dan Festilent maar komt behoudens een slap schotje van Siem Loeffen niet meer tot grote kansen in de eerste helft.

Na de rust krijgt Teun Lemmen na een goede actie van Jop Loeffen de kans om de wedstrijd wellicht nog spannend te maken, clubtopscorer Lemmen stuit echter op Frank Baas. In de 54e minuut wilt Jerral Taihuttu een dieptepass geven maar wordt deze geblokt, vanuit het niets komt de bal bij Joeri Cuppen die compleet vrij op Sjoerd Peeters af kan gaan en de 4-0 op het scorebord schiet. In de 66e minuut is er alsnog de eretreffer voor Achates: een goede actie van Teun Lemmen wordt beheerst afgerond door collega-aanvaller JP ten Haaf die bezig is aan zijn laatste wedstrijden bij Achates 1.  In de 68e minuut maakt de pas 16-jarige Bas Thijssen uit Ven-Zelderheide zijn debuut bij Achates in het eerste elftal, normaliter aanvaller bij Achates B1 en hij laat een prima indruk achter. Zo wordt zijn schot in de korte hoek nog maar net door keeper Frank Baas tot corner getikt. Teun Lemmen krijgt een uitgelezen mogelijkheid op de 4-2 maar schiet jammerlijk voorlangs. Aan de andere kant is Festilent nog eenmaal dichtbij een treffer maar schiet Pepijn Schonenberg vanuit een lastige hoek snoeihard op de lat. Volgende week speelt Achates een mooie wedstrijd op De Niersvallei, de derby tegen SV Milsbeek staat weer op het programma. Milsbeek won afgelopen zondag maarliefst met 5-0 van SES maar werd eerder dit seizoen nog met 0-3 verslagen door Achates.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeterd, Jerral Taihuttu (57. Guus Vervoort), Yanick Cillessen, Siem Loeffen, Jop Loeffen, Sjors Weijers, Taleb Sarkouk (68. Tim van Cromvoirt), Giel Loeffen (68. Bas Thijssen), Jeroey Lekatompessy, JP ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
7. Niels van de Brand 1-0
15. Festilent speler 2-0
18. Joeri Cuppen 3-0
54. Joeri Cuppen 4-0
66. JP ten Haaf 4-1

Scheidsrechter: Peter Arts

Kaarten: geen