St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest na slecht verdedigend werk van EWC’46

Achates verliest na slecht verdedigend werk van EWC’46

20 maart 2017

 

Achates heeft vandaag door slecht verdedigend werk met 3-1 verloren van EWC’46. Nils Derks verving achterin de geschorste Pim Volkert en speelde ondanks de nederlaag een verdienstelijke wedstrijd. Achates speelt in de eerste tien minuten aardig positiespel en is uit een vrije trap eenmaal gevaarlijk. Coen de Jager schiet de bal echter net langs de verkeerde kant van de paal. Op het moment dat een ambulancewagen met loeiende sirenes voorbij komt rijden gebeurd er dan plotseling wat voor de Achates goal. Tomas van Ham rent in een sprintduel Armia Yousefi voorbij en scoort ondanks slidingen van twee Achates verdedigers in de lange hoek de 1-0. Kort daarna komt Achates goed weg wanneer een afstandsschot van Koen Stevens hard tegen de paal aan vliegt. Na dom balverlies van Achates komt Tomas van Ham een-op-een voor Hein de Jager, zijn schot gaat echter ruim over en daardoor is de ruststand 1-0 voor EWC’46.

In de tweede helft gebeurd er in het eerste kwartier vrijwel niks, Achates probeert het spel te maken maar creëert geen grote kansen. Grote kansen komen er daarna wel voor EWC’46: Hein de Jager heeft twee schitterende reddingen in huis op schoten van Tomas van Ham en Matthijs Theeuwen. In de 66e minuut komen Jerral Taihuttu en Jop Loeffen in het veld voor Giel Loeffen en Bob Volkert. Kort daarna komt EWC’46 alsnog op 2-0. Hein de Jager krijgt een voorzet niet goed weg getikt, daardoor komt deze terecht bij de ingevallen routinier Mimoun Akrom. Hij probeert met een omhaal de bal op goal te schieten maar mist de bal volledig, deze komt vervolgens terecht bij Koen Stevens die de bal eenvoudig kan intikken. In de 78e minuut komt Achates terug in de wedstrijd. Thijs Custers promoveert een corner van Paul Toonen via de onderkant van de lat tot doelpunt. Achates komt in de 83e minuut nog goed weg wanneer Mike Kroon een-op-een op Hein de Jager af kan, hij wacht echter zo lang met schieten waardoor hij de kans verprutst. Trainer Michel van de Venn brengt Jos Hendrix nog in voor Yanick Cillessen en hij gaat naast Coen de Jager in de spits erbij staan om eventueel nog wat te forceren. De goal valt echter nog aan de andere kant wanneer EWC’46 nog een doelpunt cadeau krijgt. Armia Yousefi probeert een lage voorzet met zijn hak weg te werken maar mist de bal half, daardoor kan Koen Stevens wederom eenvoudig binnentikken.

Karakteristieken

Doelpunten
21. Tomas van Ham 1-0
70. Koen Stevens 2-0
78. Thijs Custers 2-1
88. Koen Stevens 3-1

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Armia Yousefi, Thijs Custers, Nils Derks, Yanick Cillessen (84. Jos Hendrix), Giel Loeffen (66. Jop Loeffen), Siem Loeffen, Damien Matulessy, Bob Volkert (66. Jerral Taihuttu), Coen de Jager en Paul Toonen.