St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest na slechte eerste helft van Achilles Reek

Achates verliest na slechte eerste helft van Achilles Reek

24 september 2018

Waar Achates vorig seizoen de eerste competitiewedstrijd uit bij Achilles Reek nog met 1-2 wist te winnen gingen de Ottersummers dit keer de eerste helft veelvuldig de fout in waardoor men bij rust haast voor een onmogelijke opdracht stond. Het begon voor het elftal van Michel van de Venn met het missen van captain Siem Loeffen, JP ten Haaf en Sjors Weijers. De middenvelders Giel Loeffen, Taleb Sarkouk en Jeroey Lekatompessy waren gelukkig wel voldoende hersteld van lichte pijntjes om te starten. Daar kwam bij dat keeper Sjoerd Peeters enkele minuten voor de start van de wedstrijd aangaf niet te kunnen starten aan de wedstrijd, omdat Achates geen reservekeeper bij had werd om het laatste moment een noodoplossing gevonden in Wessel Koppes. Voorheen vanaf zijn 17e jaar bij Achates 1 voornamelijk als aanvaller actief geweest totdat veelvuldig en zwaar knieletsel hem trof eind 2012. Echter nog altijd betrokken bij Achates 1 en sinds dit seizoen weer meetrainend met de selectie, helaas weinig tot geen ervaring als keeper op dit niveau. Het begon al snel met een wat onwennige actie van Koppes aan de zijlijn waar een overtreding als laatste redmiddel werd gezien, de vrije trap kwam voor de voeten van Giel Loeffen. In plaats van de bal weg te schieten ging Giel Loeffen aan de dribbel en raakte de bal op 20 meter van de goal kwijt. Daar stond Roy de Haas van Achilles Reek en zijn afstandsschot zet de stand op 1-0 voor Achilles Reek. Daarna ging het de Achates middenvelders en verdedigers even allemaal te snel af en werden meerdere kansen weggegeven. De 2-0 werd door Bas Linders mooi binnengeschoten vanaf de linkerkant nadat Jerral Taihuttu onder de voorzet vanaf rechts doorgaat. Bij de 3-0 staat Bas Linders helemaal vrij na een corner en kan hij inkoppen, daar staat echter ook nog Luuk Janssen vrij en hij verlengd de bal van dichtbij nogmaals van richting waardoor Wessel Koppes voor de derde keer moet vissen. Tussen door komt Achilles Reek nog drie keer na snelle steekpasses door het midden een op een voor keeper Koppes, die weet met name met zijn voeten een nog grotere achterstand te voorkomen. Achates stelt daar wel enkele snelle aanvallen van Jelle Hendriks tegenover en krijgt nog een kans in de eerste helft op de 1-3. Teun Lemmen heeft een mooie actie en voorzet in huis maar Giel Loeffen schiet hard voorlangs.

De tweede helft speelt Achates een stuk feller dan de eerste helft en weet het ineens diverse kansen te creëren. De verdedigers en middenvelders weten diverse situaties voetballend goed op te lossen en Kai Bicentini gaat voorin de strijd goed aan. In de 55e minuut verlengd Taleb Sarkouk een voorzet en kan Jeroey Lekatompessy de eerste Achates competitiegoal van het seizoen maken. Vlak daarna krijgt Kai Bicentini een uitgelezen mogelijkheid om de 3-2 op het scorebord te zetten. Hij neemt echter net teveel tijd en komt daardoor met links niet tot een goed schot. Uit een van de spaarzame uitvallen van Achilles Reek haalt Jop Loeffen de opkomende Rob van der Wijst neer net buiten de 16 meter. Rob van der Wijst vliegt echter mooi door en landt in het strafschopgebied, hierdoor besluit scheidsrechter Kezer een strafschop toe te kennen. De strafschop wordt door dezelfde Rob van der Wijst strak ingeschoten en zet daardoor de 4-1 eindstand na 65 minuten op het scorebord. Wessel Koppes landt verkeerd bij de penalty, moet met een schouder uit de kom richting het ziekenhuis en wordt op goal vervangen door centrale verdediger van Achates 2 Gijs Thijssen. Gijs Thijssen krijgt doordat Achates de tweede helft redelijk voetbalt niet veel meer te doen op goal maar Achates weet zelf ook niet meer te scoren. Volgende week treft Achates op De Niersvallei in Ottersum het altijd lastige DSV uit St. Anthonis. Hun eerste competitiewedstrijd tegen Juliana Mill werd afgelast. Achates zal echter volop aan de bak moeten om deze slechte competitiestart te herstellen.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Wessel Koppes (65. Gijs Thijssen), Jerral Taihuttu, Yanick Cillessen, Jop Loeffen, Guus Vervoort (75. Tim van Cromvoirt), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Jelle Hendriks, Kai Bicentini en Teun Lemmen.

Doelpunten:
15. Roy de Haas 1-0
20. Bas Linders 2-0
25. Luuk Janssen 3-0
55. Jeroey Lekatompessy 3-1
65. Rob van der Wijst 4-1

Scheidsrechter: dhr. Kezer