St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest na slechte tweede helft terecht van SIOL

Achates verliest na slechte tweede helft terecht van SIOL

20 november 2017

Op een koude zondagmiddag is Achates op het kunstgras van SIOL getrakteerd op een harde nederlaag. Voorafgaand gaf Achates 2 het goede voorbeeld door SIOL 2 met 1-4 te verslaan, waarbij spits Kai Bicentini de grote man was met een hattrick. Bij Achates zaten de gebroeders Matulessy op de reservebank en voor hen in het veld stonden Jop Loeffen en Jerral Taihuttu. Yanick Cillessen schoof hierdoor naar het centrum naast captain Johan Kleijnen. In de beginfase zijn de teams gelijk aan elkaar maar het is SIOL dat de eerste goal maakt in de 25e minuut. Fynn Versteeg ontvangt een bal in de diepte, hij raakt de bal helemaal niet goed maar toch bereikt deze Senol Caluk en hij schiet vervolgens de 1-0 tegen de touwen. Kort daarna komt Achates alweer op gelijke stand, voorafgaand is Achates door trainer Michel van de Venn erop geattendeerd dat keeper Leon Rijckhart niet veel ballen klemt en hiervan wordt eenmaal geprofiteerd. Het afstandsschot van Taleb Sarkouk wordt losgelaten en JP ten Haaf is er als eerste bij en schiet de bal goed binnen: 1-1. Eenmaal is Jerral Taihuttu op snelheid zijn tegenstander voorbij maar bereikt hij geen mede aanvaller, daarna wordt Siem Loeffen hardhandig onderuit gehaald waardoor een kansrijke counter wordt onderbroken (gele kaart Raphael Letamahulu).

Na rust is er uit een corner een kopbal van Johan Kleijnen, de kopbal mist wat hoogte waardoor hij eenvoudig van de lijn gehaald kan worden door een SIOL verdediger. Kort daarna mist een schot van Taleb Sarkouk richting en kracht. SIOL gaat echter steeds beter voetballen en in de 62e minuut is daar de 2-1 ondanks een vlagsignaal van de Achates grensrechter. Djavano Amanupunnjo wordt diep gestuurd en zijn voorzet wordt binnengetikt door Daniel Ilic. Achates komt daarna niet meer tot voetballen en SIOL profiteert hiervan met enkele razendsnelle counters. In de 69e minuut is het de snelle Amanupunnjo die via het been van Yanick Cillessen de bal hard binnenschiet. Daarna trekt Johan Kleijnen eenmaal snoeihard aan de noodrem door Daniel Ilic neer te tackelen, penalty en gelukkig maar een gele kaart zijn het gevolg. De manier waarop Daniel Ilic aan de bal komt is typerend voor de tweede helft van Achates, Yanick Cillessen raakt de bal compleet verkeerd waardoor Ilic wordt diepgestuurd. De penalty wordt door Raphael Latamahulu in de bovenhoek geschoten en keeper De Jager moet voor de vierde en helaas niet laatste keer vissen vandaag. De mooiste goal komt namelijk nog, Daniel Ilic kaatst achter het standbeen terug en wordt gelijk weer weggestuurd. Hij controleert en schiet via de binnenkant paal de 5-1 binnen. Achates weet geen potten meer te breken en verliest vandaag terecht van SIOL. Volgende week speelt Achates op de Ottersumse grasmat tegen Juliana Mill, dan zal het beter moeten wil Achates in de bovenste helft van de ranglijst terugkeren.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Hein de Jager, Jop Loeffen, Yanick Cillessen, Johan Kleijnen, Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy (65. Jorai Matulessy), Jelle Hendriks (81. Damien Matulessy), JP ten Haaf en Jerral Taihuttu (81. Paul Toonen).

Doelpunten:
25. 1-0 Cenol Caluk
29. 1-1 JP ten Haaf
62. 2-1 Daniel Ilic
69. 3-1 Djavano Amanupnnjo
75. 4-1 Raphael Letamahulu (p)
79. 5-1 Daniel Ilic

Gele kaarten: Raphael Letamahulu (SIOL) en Johan Kleijnen (Achates)