St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest op valreep van Olympia’18

Achates verliest op valreep van Olympia’18

8 maart 2017

Geen goede herinneringen heeft Achates aan de uitwedstrijd, binnen 20 minuten was het daar 4-0 voor Olympia. Dus zaak om vandaag de balans in evenwicht te brengen. De weersomstandigheden maakten normaal voetbal deze middag echter bijna onmogelijk. Uiteraard hadden beide teams hier last van. De centrale duo’s van beide ploegen staan niet bepaald als erg snel te boek en omdat de bal onvoorstelbare capriolen maakte, was balcontrole en balvastheid nauwelijks aan de orde. Achates speelde voor de rust naar de Niers toe en tegen de wind in. Hoge ballen hadden geen zin, want deze waren steevast een prooi van de wind. Nadat een buitenspel goal van Furkan Sarioglu terecht was afgekeurd, kwam in de 15e minuut Bastiaan Görts vrij voor Hein de Jager, die echter bekwaam redde. Een paar minuten later nam Damien Matulessy aan de andere kant de bal voortreffelijk aan en keeper Sjors Janssen kon zijn inzet nog net naast tikken. Het spel van Olympia was, zeker tot aan de zestien, beter verzorgd. Maar echt doelrijpe kansen creëren was een ander verhaal. Door de onvoorspelbaarheid van de bal, werden er nogal wat ongelukkige overtredingen gemaakt, maar scheidsrechter Billekens uit Sevenum floot prima en hield het kort. Coen de Jager was vandaag niet gelukkig in de afronding. In de 29e minuut kon Damien Matulessy, op een steekpass van Siem Loeffen, sterk gehinderd de zestien in komen, maar de Boxmeerse goalie tikte de bal knap naast de staander. In de 36e minuut gaf Douwe Zwaan een pass op de snelle Sarioglu, die de bovenkant van de lat toucheerde. Net voor de pauze herhaalde Stan Claassen dit kunststukje nog tweemaal binnen een minuut. Beide ploegen konden met een blanke stand op het scorebord de kleedkamers opzoeken.

In de twee helft was Bob Volkert vervangen door Jelle Hendriks, die met zijn snelheid voor meer gevaar moest gaan zorgen. Olympia had andere bedelingen, ging duidelijk voor de winst en startte sterk aanvallend. In 50e minuut trok Pim Volkert op de rand van de zestien aan de noodrem, wat terecht geel opleverde. Dit zelfde herhaalde zich bijna identiek in de 55e minuut. Geen goede afstemming van het centrale duo achterin, leidde tot de 2e gele kaart en dus rood voor Pim Volkert en ook tot de man minder situatie voor Achates. Rond het uur kwam aan Boxmeerse zijde Mustafa Yilmaz binnen de lijnen en met zijn techniek en snelheid werden de tien Rood-witten steeds verder terug gedrukt. Toch was de eerste kans na zijn wissel voor Achates en deze werd bijna in de schoot geworpen door Olympia. Een vrije trap van Thijs Custers vanaf de middenlijn viel in het strafschopgebied en Mitch Verstraaten kopte de bal buiten bereik van de keeper net naast de staander. Het zou niet bepaald verdiend zijn geweest. Met kunst en vliegwerk leek een punt toch in te Ottersum te blijven. Linker spits Jelle Hendriks moest nog een keer een inzet van de doellijn redden en veelal breide de tegenstander te lang, waardoor er altijd wel een Achates been tussen zat. Het mocht echter niet zo zijn en in de 89e minuut is een pass van Yilmaz op Zwaan voldoende, om op de valreep drie punten mee naar huis te nemen. Niet onverdiend, maar wel sneu voor de toch al door weer en wind geteisterde supporters uit Ottersum.

Volgende week zondag nieuwe kansen met weer een thuiswedstrijd tegen SV Oostrum.

Karakteristieken:

RKOSV Achates – Olympia ’18: 0-1
Toeschouwers: 100
Scheidsrechter: De heer  M.H.J. Billekens uit Sevenum
Gele kaarten Achates: Pim Volkert 2x geel.
Gele kaart Olympia’28: Douwe Zwaan
Scoreverloop: 0-1  89e min. / Douwe Zwaan

Opstelling: Hein de Jager, Armia Yousefi, Pim Volkert, Thijs Custers, Giel Loeffen, Nils Derks, Siem Loeffen, Damien Matulessy, Paul Toonen(81/ Jos Hendrix), Coen de Jager en Bob Volkert (46/Jelle Hendriks)