St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest terecht van koploper Constantia

Achates verliest terecht van koploper Constantia

6 november 2017

Een kleine 150 toeschouwers hebben ervaren, dat de weersvoorspellingen snel kunnen wijzigen. Al snel na de aftrap trakteerde moeder natuur op regen en hagel. De gevoelstemperatuur schoot daarna omlaag. Achates liet zich in de beginfase terugzakken en hoopte zo langdurig  de nul te kunnen vasthouden. Doch ze hadden daarbij geen rekening gehouden met scheidsrechter R. Karavla, die al in de 6e minuut assistent scheidsrechter Peeters onterecht negeerde en vrij baan toestond voor de eerste treffer door Jeroen van de Ven(0-1). Scheidsrechter Karavla kon onmogelijk vanuit zijn positie op het veld, de situatie zelf waar hebben genomen. Uiteraard was dit een mooie opsteker voor Constantia en koren op de molen voor hun spelwijze, die opportunistisch is en met veel strijd gepaard gaat. In de 12e minuut kan wederom Van de Ven de voorsprong uitbouwen op een prima voorzet van Dennis Willems, maar hij mist de simpele intikker. Constantia blijft sterker en na een geblokt schot op de Achates veste in de 19e minuut, is het een minuut later toch raak, nadat een afvallende bal vanaf een meter tien, snoeihard door verdediger Tim Blonk via de onderkant van de lat het net doet bollen(0-2). Achates probeert wat aanvallender te spelen en meer het initiatief te nemen. Geholpen door Constantia, die logisch wat gas terugneemt met deze florissante tussenstand. Na ruim twintig minuten krijgt Jeroey Lekatompessy de eerste reële mogelijkheid, maar zijn schot gaat net over. Achates krijgt wat hoekschoppen, maar doelkansen levert het nauwelijks op. Uitblinker Damien Matulessy is vandaag niet succesvol met een vlammend afstandschot en uit een van zijn vrije trappen kopt Johan Kleynen naast. Scheidsrechter Karavla is meerdere keren te snel met fluiten, waardoor de voordeelregel verloren gaat. De stand op het scorebord blijft in tact tot de rust aanbreekt.

In de 50e minuut kan Hein de Jager een hard schot na een corner nog weg boksen, maar de nieuwe inzet is hem te machtig, maar er zit miraculeus toch nog een Achates been tussen, die verder onheil voorkomt. Waar Constantia niet twijfelt voor de Ottersumse goal, wordt bij Achates teveel de bal breed gelegd zonder de trekker over te halen. Passeeracties in een druk zestienmetergebied zijn gedoemd te mislukken, zeker tegen een sterk collectief als Constantia. Na ruim een uur komt Jerrel Taihuttu in het veld voor Jorai Matulessy, maar hij kan het tij ook niet meer keren. Achates valt aan en heeft daardoor weinig spelers achter de bal, waardoor de kansen uit de counters veel gevaarlijker zijn, dan de schaarse kansjes aan Achates zijde. Goalgetter Ruud van Duijnhoven ziet een mooie vrije trap uit de hoek worden getikt door de Ottersumse keeper. Constantia is in de afronding in de tweede helft erg slordig, zelfs krijgt men bij een leeg doel de bal niet tussen de palen. Ook een vier tegen twee situatie wordt niet uitgebuit. Siem Loeffen ziet een passeeractie van vier spelers slechts beloont met een corner. Net voor de blessuretijd ingaat, loopt hij nog een vervelende kuitblessure op, dit nadat een kwartier voor tijd Jelle Hendriks met een hamstringblessure wordt vervangen door Paul Toonen. De beste mogelijkheid krijgt Jeroey Lekatompessy een paar minuten voor het eindsignaal, maar helaas gaat zijn schot hoog over.

Karakteristieken:

Opstelling V.V. Achates:
Hein de Jager, Giel Loeffen, Johan Kleynen, Damien Matulessy, Yanick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen (87. Jop Loeffen),  Jeroey Lekatompessy, Jelle Hendriks (77. Paul Toonen), JP ten Haaf en Jorai Matulessy (63. Jerral Taihuttu).

Scheidsrechter: R. Karavla uit Cuijk

Doelpuntenmakers:
6.  Jeroen van de Ven 0-1
20. Tim Blonk 0-2

Geel:
VV Achates: Damien Matulessy
Constantia: Ruud van Duijnhoven en Noud van der Wielen