St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest twee punten uit bij DEV Arcen

Achates verliest twee punten uit bij DEV Arcen

10 april 2017

Achates heeft vandaag uit bij DEV Arcen twee punten verloren, in de eerste helft was Achates heer en meester op het mooie sportpark in Arcen. Helaas kwam het team van Michel van de Venn niet op een voorsprong waardoor DEV Arcen in leven gehouden werd. Op goal stond vandaag wederom Stefan Arts. Damien Matulessy zat vandaag op de reservebank waardoor Jos Hendrix op het middenveld wederom mocht starten. Coen de Jager is licht geblesseerd geraakt afgelopen week op de training, vandaar dat de voorhoede bestond uit Paul Toonen, Kenny Franken en Bob Volkert. Achates begint goed aan de wedstrijd en combineert snel op de goede grasmat in Arcen. Eerste kans is er voor Kenny Franken wanneer zijn van richting veranderde schot maar net naast gaat. Kort daarna is er een goede een-twee tussen Thijs Custers en Bob Volkert waarna de eerstgenoemde de bal met links in het zijnet schiet. Siem Loeffen krijgt vervolgens ook een grote kans, na een combinatie in de zestien krijgt hij de bal van dichtbij niet voorbij de keeper. Nog een grotere kans is er voor Paul Toonen, zijn inzet gaat richting de lange hoek maar de keeper van Arcen weet deze nog net te raken waardoor de bal tegen de paal aan gaat. Vlak voor rust moet Pim Volkert aan de noodrem trekken en krijgt hiervoor geel, met een zakelijke overtreding legt hij de spits neer maar hierdoor is hij wel volgende week weer geschorst. In de rust moet Jos Hendrix vervangen worden, Kai Bicentini komt er als spits in.

In de 50e minuut komt Thijs Custers goed op, hij passeert een verdediger en schiet met een hard schot Achates op een verdiende 0-1 voorsprong. In de 63e minuut komt Achates bijna op 0-2, Paul Toonen schiet na een mooie actie de bal snoeihard op de onderkant van de lat. Kort daarna komt DEV Arcen compleet tegen de verhouding in op 1-1. Siem Loeffen raakt de bal op het middenveld kwijt, Sjoerd Brands ontvangt vervolgens een lange bal. Hij tikt deze over een Achates verdediger heen en schiet de bal vervolgens uit de lucht hard voorbij Stefan Arts. Mede door deze goal en enkele wissels waarvan DEV Arcen zeker niet zwakker werd kwam het geloof weer terug bij de mannen uit Arcen. Achates daarentegen komt er combinerend niet meer doorheen zoals in de eerste helft, hierdoor blijven grote kansen uit. Achterin moet Achates enkele corners weggeven maar ook hier blijft groot gevaar uit. Vlak voor het einde moet de goed leidende scheidsrechter de centrale verdediger van DEV Arcen nog een gele kaart geven, verder was het vandaag een sportieve wedstrijd. Achates verliest vandaag dus twee punten, voor DEV zal het voelen als een winstpunt in de strijd tegen degradatie.

Volgende week is Achates met Pasen op de zaterdag vrij, wel speelt het maandag 17 april (2e Paasdag) de thuiswedstrijd om 14:30 tegen Meterik.

Opstelling Achates: Stefan Arts, Armia Yousefi, Pim Volkert, Thijs Custers, Jop Loeffen, Jos Hendrix (46. Kai Bicentini), Siem Loeffen, Nils Derks, Bob Volkert, Kenny Franken en Paul Toonen.

Doelpunten:
50. 0-1 Thijs Custers
65. 1-1 Sjoerd Brands

Gele kaart Achates: Pim Volkert