St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest uit van Merselo

Achates verliest uit van Merselo

15 mei 2022

Achates heeft in de tweede periode slechte zaken gedaan door te verliezen van directe concurrent Merselo. Merselo dat in de algemene ranglijst slechts 10e staat, is bezig aan een goede serie maar krijgt in het restant nog Constantia en Milsbeek. Door het puntverlies van Achates kan Constantia het kampioenschap vrijwel niet meer missen.

Op het middenveld speelde Tren Weijers, op de plaats van de geschorste captain Damien Matulessy, een verdienstelijke wedstrijd. Al na twee minuten is er de eerste kans voor Merselo, met een prima sliding blokkert Tren Weijers echter het schot van spits Tim Philipsen. Even later schiet diezelfde Philipsen, na een lage corner, vanuit de draai snoeihard op de buitenkant paal. Wanneer Jelle Nijenhuis bij de tweede paal opduikt en de bal op de paal tikt zou je zeggen dat de roodwitten wakker geschut zijn. Jop Loeffen moet met klachten al vroeg vervangen worden, zijn vervanger is zijn broer Giel Loeffen. Enkele gele kaarten zijn al in de eerste helft gegeven in de fysieke wedstrijden. In de 36e minuut is er een schietkans voor Bas Thijssen maar verdediger Ahmad Qurishi weet met een tackle het schot te blokkeren. Vlak voor rust is er een zeer ongelukkige handsbal van Joep Stamer, de penalty wordt vervolgens binnengeschoten door Tim Philipsen: 1-0.

Na de rust is er vanuit het niets een zondagsschot van Luca Janssen, nadat Bas Thijssen breed tikt schiet Janssen vanaf 25 meter op goal en verkijkt keeper Bram van Soest zich op de harde zwabberbal: 1-1. Een op een maakt Achates keeper Sjoerd Peeters de goal goed klein waardoor de inzet van Rens Wismans via zijn borst terug het speelveld in gaat. Dan is er een korte periode deze wedstrijd waarin Achates op voorsprong lijkt te gaan komen. Een schot van Joep Stamer verdwijnt op de buitenkant paal en een schot van rand zestien van Sjoerd Verwaaij wordt geblokt. Daarna is het echter al snel weer Merselo dat de fysieke duels niet schuwt en gebruik maakt van diverse slimmigheidjes jegens de scheidsrechter. In de 70e minuut is er, na de drinkpauze, een vrije trap vanaf de achterlijn. Jordy Wismans legt deze voor de goal, Joep Stamer raakt de bal ongelukkig waardoor de bal 1 meter van de doellijn voor de voeten valt van Ahmad Qurishi: 1-2. Als snel daarna Jordy Wismans zelf beheerst de 1-3 maakt na een voorzet van Rob Tonen lijkt de wedstrijd gespeeld. Er zijn echter in de slotfase aan beide kanten nog genoeg mogelijkheden om te scoren. Zo kopt Sjoerd Verwaaij voorlangs na een goede voorzet van Yannick Schouten. Is er een verdediger die zonder dat hij het zelf door heeft Kai Bicentini van het scoren houdt op de doellijn. Wanneer Bas Thijssen in de 88e minuut ook nog een penalty mist namens Achates is de wedstrijd dan echt gespeeld en verliest Achates met 3-1 van Merselo.

Aan Achates de taak om in de laatste twee wedstrijden (29-05 tegen Heijen en 06-06 tegen Montagnards) de tweede plek binnen te slepen. Na een mooi seizoen waarin Achates vrijwel voortdurend tweede stond zou dit ook zeker verdiend zijn.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Jop Loeffen (29. Giel Loeffen, 75. Pim Konings), Bob Bindels, Daniel de Oude, Tren Weijers (63. Gijs Thijssen) Bas Thijssen, Luca Janssen, Kai Bicentini, Sjoerd Verwaaij en Yannick Schouten.

Doelpunten:
44. Tim Philipsen 1-0
47. Luca Janssen 1-1
71. Ahmad Qurishi 2-1
74. Jordy Wismans 3-1

Gele kaarten:
Merselo: Ahmad Qurishi
Achates: Bob Bindels, Luca Janssen en Kai Bicentini.