St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest van DSV: 1-2

Achates verliest van DSV: 1-2

12 mei 2022

Op een wijziging na, namelijk Sjoerd Giesbers op de plaats van Daniel de Oude op linksback, begon Achates met de vertrouwde namen tegen DSV uit St. Anthonis. Om in het spoor te blijven van de gedoodverfde kampioen Constantia, die een lastige uitwedstrijd spelen bij Milsbeek, moest er gewonnen worden door Achates. Het werd echter de derde nederlaag voor Achates dit seizoen, daarmee komt het totaal uit vier donderdagavond wedstrijden uit op slechts vijf punten.

In de eerste helft zijn de teams redelijk gelijkwaardig aan elkaar, maar zijn er alleen twee grote kansen voor DSV. Een keer redt keeper Sjoerd Peeters uitstekend en later tikt Rens van Tienen, na voorbereidend werk van Teun Vloet, een grote kans naast. Vlak voor rust is er een kansje nog voor Joep Samer, maar met een 0-0 stand gaan de teams rusten.

Na de rust begint DSV erg goed en komen de gasten al snel op een 0-2 voorsprong. Eerst kopt Jarvi Jansen een voorzet vanaf rechts hard binnen. Daarna weet Jarvi Jansen ook een andere voorzet doeltreffend te verlengen met de punt van zijn schoen. Achates lijkt eindelijk het startschot te hebben gekregen en probeert de achterstand goed te maken. Dit lukt al redelijk snel wanneer Bas Thijssen op aangeven van Luca Janssen scoort: 1-2. In de laatste tien minuten zijn er diverse kansen te noteren op de gelijkmaker. Een inzet van Yannick Schouten passeert de keeper maar wordt ternauwernood van de lijn gehaald. Tussendoor een afgekeurde goal en daarna wordt er nog een keer een bal van de lijn gehaald. Pim Konings krijgt nog een kans, maar schiet nipt over. Aan de andere kant kreeg de ingevallen Piet van den Berg de kans om de wedstrijd te beslissen maar zijn schuiver eindigde via Sjoerd Peeters tegen de paal. Door al deze gemiste kansen blijft de stand 1-2 en verliest Achates dure punten in de strijd om de tweede periode.

Zondag speelt Achates uit tegen Merselo, zij staan tiende in de rangschikking maar hebben in de tweede periode ‘het licht gezien’.

Karakteristieken

Opstelling Achates:
Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Jop Loeffen, Bob Bindels, Sjoerd Peeters, Sjoerd Giesbers (46. Gijs Thijssen), Damien Matulessy, Bas Thijssen (86. Giel Loeffen), Luca Janssen, Kai Bicentini, Sjoerd Verwaaij (75. Pim Konings) en Yannick Schouten.

Doelpunten:
50. Jarvi Jansen 0-1
53. Jarvi Jansen 0-2
55. Bas Thijssen 1-2

Gele kaarten:
Achates: Bas Thijssen en Damien Matulessy
DSV: Rens van Tienen, Jarvi Jansen en nog 1 speler