St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest van Herpinia op Ottersumse kermiszondag

Achates verliest van Herpinia op Ottersumse kermiszondag

2 oktober 2017

Op deze kermiszondag heeft Achates onnodig punten laten liggen tegen vv Herpinia. Aanvoerder Johan Kleijnen had een lichte blessure en kon helaas niet meedoen. Hierdoor verhuisde JP ten Haaf van de spits naar de achterhoede en kwam er voorin plek voor Paul Toonen. Op de flanken speelden Jelle Hendriks en Jorai Matulessy. Achates begon net als vorige week tegen Achilles Reek sterk aan de wedstrijd en krijgt al na 6 minuten twee grote kansen. Paul Toonen krijgt een schietkans nadat Siem Loeffen hem met een listig balletje diep stuurt. Kort daarna volgt een goede actie van Jelle Hendriks die de bal laag voorgeeft. Hier is het Jeroey Lekatompessy die van dichtbij stuit op keeper Johan van Griensven. Herpinia wordt voor het eerst gevaarlijk in de 23e minuut, maar een afstandsschot wordt door Hein de Jager tot corner getikt. Na een half uur spelen staat Herpinia spits Ivo van Aalst aardig vrij in de zestien, zijn volley gaat echter hoog over. De laatste weken is Achates vaak gevaarlijk uit corners, vandaag kan Damien Matulessy deze helaas niet nemen en komen de ballen vaak niet goed voor de goal. Een corner komt via een kopbal van JP ten Haaf bij Paul Toonen, hij houdt twee keer hoog en ziet Siem Loeffen aankomen wiens volley vanaf de rand zestien helaas niet ver genoeg naar de hoek gaat. Kort voor rust krijgt Herpinia nog een grote kans om te scoren wanneer Jelco Danen een op een voor keeper Hein de Jager komt. De Jager grijpt uitstekend in en de rebound wordt wild naast geschoten waardoor de teams met 0-0 gaan rusten.

Na rust gebeurd er voor het eerst vandaag weinig voor beide goals. Achates speelt te slordig om kansen te creëren en Herpinia hanteert veelvuldig lange ballen. Pas na 20 minuten in de tweede helft is er een slap schotje van Herpinia welke recht in de handen van Hein de Jager komt. In de 76e minuut komt Jerral Taihuttu het veld in voor Paul Toonen. Achates moet iets forceren maar krijgt in de 78e minuut de deksel op de neus. Jelco Danen is sneller dan JP ten Haaf en passeert dit keer Hein de Jager wel: 0-1. Het Achates slotoffensief wordt gestart met een verdekt schot van Siem Loeffen, keeper Van Griensven tikt de bal stijlvol over de lat. JP ten Haaf wordt doorgeschoven naar voren en zet kort voor het einde van de wedstrijd druk op een Herpinia verdediger waarna deze in de eigen zestien hands maakt. Paul Toonen is al gewisseld en daardoor gaat Siem Loeffen achter de bal staan. Keeper Van Griensven kiest voor de juiste hoek en weet de penalty te keren. In de rebound krijgen Jorai Matulessy en Taleb Sarkouk de bal niet erin en weet Van Griensven de bal weg te werken. In de blessuretijd komt een afvallende bal na de corner bij Yanick Cillessen, hij kopt de bal over de keeper heen maar een Herpinia verdediger weet de bal uit de goal te koppen. Hierdoor verliest Achates op de Ottersumse kermiszondag, voornamelijk door een slechte tweede helft, met 0-1 van Herpinia. Man van de wedstrijd aan Achates kant was vandaag keeper Hein de Jager. Hij kreeg van alle vijf de stemmers punten en bleef daardoor voor Jelle Hendriks en Taleb Sarkouk. Volgende week speelt Achates uit in St. Anthonis tegen DSV dat net als Achates na twee wedstrijden op drie punten staat.

Karakteristieken:

Opstelling vv Achates: Hein de Jager, Jop Loeffen, Damien Matulessy, JP ten Haaf, Yannick Cillessen, Taleb Sarkouk, Siem Loeffen, Jeroey Lekatompessy, Jelle Hendriks, Paul Toonen (76. Jerral Taihuttu), Jorai Matulessy.

Doelpunten:
78. Jelco Danen

Gele kaarten:
35. Ivo van Aalst (Herpinia)
88. Damien Matulessy