St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest van SES in Langeboom

Achates verliest van SES in Langeboom

16 april 2018

Achates heeft vandaag onnodig verloren van SES in Langeboom, waar een gelijkspel een juiste weergave zou zijn geweest van de wedstrijd van vandaag trok SES vandaag met hulp van scheidsrechter Gerrits toch aan het langste eind. Johan Kleijnen (hamstring), Paul Toonen (lies), Damien Matulessy (enkel), Jerral Taihuttu (pols in het gips), Jelle Hendriks (schouder uit de kom gehad tegen HBV). Daar nog bijgeteld de nog steeds afwezige Hein Peeters (lange revalidatie na zware knieblessure) en dus was het voor Michel van de Venn wederom puzzelen in de opstelling.

Voor het eerst was er een basisplaats voor jongeling Teun Lemmen in de Achates aanval, vorige week was hij belangrijk als invaller met de late gelijkmaker tegen Herpinia. Achterin keerden Jop Loeffen en Yanick Cillessen terug in de basiself. Op de reservebank voor het eerst de 17-jarige Joep Stamer. Met name het tweede gedeelte van de eerste helft was redelijk attractief voor de toeschouwers met kansen aan allebei de kanten. SES moet noodgedwongen Melvin van Elzen (11 goals dit seizoen) al snel wisselen en voor hem komt Joey Voermans in het veld. Na 20 minuten spelen wordt Jorai Matulessy in de diepte gestuurd en wordt hij in de zestien op de hakken getrapt door Tim Cuppen. De penalty wordt vervolgens feilloos ingeschoten door Siem Loeffen: 0-1. Vijf minuten daarna komt SES echter alweer langszij, aanvaller Gijs Bens voelt meerdere malen aan zijn hamstring maar is er vervolgens watervlug vandoor wanneer hij door Niek Nooijen wordt gelanceerd. Gijs Bens snelt Sjors Weijers voorbij en schiet hard voorbij De Jager de 1-1 tegen de touwen. Daarna volgt een goede aanval via de linkerkant en bereikt Jorai Matulessy de inlopende JP ten Haaf, zijn schot gaat echter snoeihard over en aan de andere kant schiet Gijs Bens eenmaal voorlangs. Dit gebeurd ook Giel Loeffen wanneer hij met links een grote kans krijgt om te scoren, hierdoor blijft de ruststand 1-1.

Na de rust wordt het spel iets grimmiger en begint ook het publiek zich wat meer te bemoeien met de wedstrijd. Dit komt niet ten goede aan het fluiten van scheidsrechter Gerrits en hij geeft al snel geel aan Wout van Lanen van SES. In de 71e minuut is er een overduidelijke achterbal voor Achates maar wordt er een corner gegeven aan SES. De corner van Paul van Geffen wordt binnengekopt door invaller Joey Voermans en daardoor komt SES voor het eerst op voorsprong vandaag. Voermans is vervolgens door het dolle heen, rent harder dan we daarvoor gezien hebben in de wedstrijd en raakt daarbij zo geblesseerd waardoor hij vervolgens weer vervangen moet worden. Achates weet nog maar weinig te creëren in het vervolg van de wedstrijd. Jos Hendrix is ingevallen en moet kort daarna met op het eerste oog een forse knieblessure het veld verlaten. Kort voor het einde van de wedstrijd zet Jop Loeffen in de zestien Steef Hendriks met een schouderduw van de bal af, scheidsrechter Gerrits besluit SES nogmaals te helpen door een goedkope penalty te geven. Deze wordt hard en hoog door het midden ingeschoten door Jari Lukassen en hij zet daarmee de 3-1 eindstand op het bord. Zondag 22-04 speelt Achates thuis tegen rode lantaarndrager OKSV, het gat naar de laatste 3 is erg groot maar Achates voelt de adem van Milsbeek (twee wedstrijden minder gespeeld) in de nek in de staart van de middenmoot. Met een ruime overwinning op OKSV kan Achates echter ook weer zomaar twee plekken stijgen op de ranglijst. Voor Michel van de Venn wordt het belangrijk dat enkele spelers weer terugkeren van blessures, Jos Hendrix moet nu dus gemist worden en de laatste weken goed spelende en veelscorende Jorai Matulessy heeft voorlopig ook zijn laatste wedstrijd gespeeld voor Achates vanwege studie bij Defensie.

Karakteristieken:

Opstelling Achates:
Hein de Jager, Jop Loeffen, Siem Loeffen, Yanick Cillessen, Sjors Weijers (73. Jos Hendrix, 85.Tim van Cromvoirt), Giel Loeffen, Taleb Sarkouk, Jeroey Lekatompessy, Jorai Matulessy, JP ten Haaf en Teun Lemmen.

Doelpunten:
20. Siem Loeffen 0-1
25. Gijs Bens 1-1
71. Joey Voermans 2-1
88. Jari Lukassen 3-1 (penalty)