St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verliest van sterk Constantia

Achates verliest van sterk Constantia

17 oktober 2021

Na twee mooie overwinningen tegen Stormvogels en Heijen heeft Achates vandaag (17-10) in de derde competitiewedstrijd met 5-1 verloren van Constantia in Wanrooij. Bij Achates begon Max van de Brink centraal achterin naast Bob Bindels en Pim Konins op linksback, voor beide spelers een ietwat nieuwe positie. Jorai Matulessy is weer terug na enkele weken absentie vanwege werk en dat geeft trainer Sven Jeuriens een extra optie, vandaag start hij nog vanaf de reservebank.

Constantia kwam direct vlammend uit de startblokken, al na 2 minuten spelen zijn er twee levensgrote kansen maar redt Achates keeper Sjoerd Peeters voortreffelijk. Kort daarna ook voor Achates twee kansen om de score open te breken, een op een mist Yannick Schouten en de rebound van Luca Janssen wordt uit de hoek getikt door Jeroen Hendriks. Constantia speelt feller dan Achates en in de 19e minuut is het voor het eerst raak. Milano van der Cruisen controleert in de zestien en schiet van dichtbij binnen. In de 31e minuut is er een discutabele inworp waar Constantia van profiteert, vanaf links een goede actie van Giel Franken en de voorzet wordt binnengewerkt door spits Giel Martens.

Na rust blijft het spelbeeld hetzelfde, Achates is vandaag niet in staat er voetballend doorheen te komen en Constantia is gevaarlijk in de tegenstoot. De snelle Milano van der Cruijsen wordt vanuit een ingooi goed vrijgespeeld en rondt beheerst af: 3-0. Rond het uur spelen een aantal wissels bij Constantia, waarvan zij zeker niet minder werden. In de 67e minuut completeert Milano van der Cruisen zijn hattrick als hij Sjoerd Peeters omspeelt en binnentikt. Kort daarna doet Achates eindelijk wat terug, Bob Bindels schiet een vrije trap vanaf ongeveer 18 meter fantastisch binnen. In de 80e minuut is er bij een duel niet veel aan de hand, de scheidsrechter Vince van der Cruijsen heeft zich echter bedacht dat hij ook kaarten bij heeft vandaag want hij tovert rood voor Luca Janssen tevoorschijn. Kort daarna ook geel voor Joep Stamer en Bob Bindels. Om de offday voor Achates compleet te maken is er in de 90e minuut ook nog een ongelukkige eigen goal van Tren Weijers, waardoor de eindstand uitkomt op 5-1.

Volgende week (24-10) speelt Achates wederom een derby. De Zwaluw uit Oeffelt, met ex-Achates trainer Michel van de Venn, komt op bezoek op De Niersvallei.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Joep Stamer, Bob Bindels, Max van de Brink (61. Tren Weijers), Pim Konings (46. Jorai Matulessy), Luca Janssen, Damien Matulessy, Bas Thijssen, Daniel de Oude (70. Sjoerd Giesbers), Kai Bicentini en Yannick Schouten (70. Sjoerd Verwaaij).

19. Milano van der Cruijsen 1-0
31. Giel Martens 2-0
54. Milano van der Cruijsen 3-0
67. Milano van der Cruijsen 4-0
80. Bob Bindels 4-1
90+. Tren Weijers e.d. 5-1

Rode kaart:
Achates: Luca Janssen

Gele kaarten:
Achates: Joep Stamer en Bob Bindels
Constantia: Bas Selten