St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verrast en maakt einde aan titelkansen SES

Achates verrast en maakt einde aan titelkansen SES

6 mei 2019

Op 5 mei trad Achates aan tegen SES in Langenboom. In de heenwedstrijd kreeg keeper Sjoerd Peeters een rode kaart na een overtreding op Gijs Bens, ondanks dat speelde Achates toen een goede wedstrijd en kreeg het zelfs kansjes op een overwinning. In de slotfase ging Achates met 10 man echter nog ongelukkig ten onder. Guus Vervoort, Yanick Cillessen en Taleb Sarkouk waren vandaag afwezig en daarom onder andere basisplaatsen voor Sjors Weijers en Tim van Cromvoirt.

Achates begint goed aan de wedstrijd en komt al snel op voorsprong, Jeroey Lekatompessy ontvangt aan de zijlijn een passje van Siem Loeffen. Hij dribbelt naar binnen en schiet vervolgens wonderschoon van afstand raak in de rechterbovenhoek. In de 21e minuut wint Melvin van den Elzen het duel van Bob Bindels en geeft hij panklaar voor op Niek Nooijen die eenvoudig kan binnentikken: 1-1. Achates kan al snel weer de marge herstellen, maar na een schitterende lange bal van Bob Bindels stuit Tim van Cromvoirt op keeper Jon de Klein. In de 26e minuut komt Achates net zoals in de heenwedstrijd met een man minder te staan. Bob Bindels trekt aan de noodrem vlak buiten de zestien wanneer Gijs Bens een op een kan gaan met Achates goalie Sjoerd Peeters. Een rode kaart is het gevolg en de snoeiharde vrije trap wordt door Sjoerd Peeters vakkundig over getikt. In de eerste helft wordt een buitenspelgoal van Gijs Bens terecht afgekeurd en krijgt Teun Lemmen na een goede voorzet van Siem Loeffen nog een kans Achates weer op voorsprong te zetten.

In de tweede helft blijft Achates compact spelen en heeft SES logischerwijs meer balbezit, de backs van SES zijn echter zeer matig en krijgen in de opbouw veel ruimte maar grossieren in slechte passes. In de 68e minuut krijg SES een kans wanneer Gijs Bens op de achterlijn Siem Loeffen uitkapt en vervolgens in de korte hoek stuit op Sjoerd Peeters. Aan de andere kant stoomt Jerral Taihuttu een keer mee op maar wordt zijn inzet gekeerd door keeper Jon de Klein. In de 74e minuut wordt een terugspeelbal van een SES verdediger met de handen gepakt door Jon de Klein en krijgt Achates een indirecte vrije trap dicht bij de goal. JP ten Haaf legt terug en Siem Loeffen schiet ietwat fortuinlijk via een SES verdediger raak: 1-2. Lang kan Achates niet genieten van de voorsprong want snel erna kopt Paul van Geffen na een voorzet bij de tweede paal de gelijkmaker weer binnen. Achates werkt hard om het verdiende punt binnen te halen. Invallers Pim Konings, Ruben Albers en Jorai Matulessy doen hierin goed mee en blijven voorin doorjagen. Eenmaal komt Achates goed weg wanneer Paul van Geffen compleet vrijstaand dramatisch afwerkt en ruim naast schiet. In de absolute slotfase vraagt Achates bij een overtreding op Pim Konings om een penalty, scheidsrechter Kerkhof laat echter doorgaan. Als de bal daarna opnieuw op goal wordt geschoten en de bal door een SES verdediger met de arm wordt tegengehouden gaat de bal wel op de stip. Captain Siem Loeffen schiet de bal feilloos in de linker bovenhoek en bezorgd Achates hiermee drie punten en een zevende plek op de ranglijst.

Karakteristieken:

Opstelling Achates: Sjoerd Peeters, Jerral Taihuttu, Bob Bindels, Siem Loeffen, Jop Loeffen (72. Pim Konings), Sjors Weijers, Giel Loeffen, Tim van Cromvoirt (85. Jorai Matulessy), Jeroey Lekatompessy, Jean-Paul ten Haaf en Teun Lemmen (77. Ruben Albers).

Doelpunten:
5. Jeroey Lekatompessy 0-1
21. Niek Nooijen 1-1
74. Siem Loeffen 1-2
76. Paul van Geffen 2-2
90+. Siem Loeffen 2-3 (penalty)

Scheidsrechter: R.P.J.H. Kerkhof

Rode kaart: Bob Bindels (26e minuut)
Gele kaart: Jorai Matulessy