St. Janstraat 66, Ottersum 0485-512446
U bevindt zich hier:
Home » Wedstrijd verslagen » Achates verrast tegen derdeklasser Vitesse’08

Achates verrast tegen derdeklasser Vitesse’08

8 september 2020

Achates heeft afgelopen zondag in de tweede bekerwedstrijd voor een stunt gezorgd tegen derdeklasser Vitesse’08. In de flitsende bekerderby won Achates met 3-2. Na de 0-2 verloren eerste bekerwedstrijd tegen Milsbeek en de onnodige 2-3 verloren oefenwedstrijd tegen De Zwaluw een leuke opsteker voor het elftal van Marc Peters.

Bij Achates ontbraken keeper Gies Gisbers, Damien Matulessy en Jelle Hendriks wegens lichte blessures. Toch had Marc Peters de beschikking over een volle bank met vijf spelers. Al na 2 minuten krijgt spits Kai Bicentini een dot van een kans, hij schrikt echter van de geboden mogelijkheid en schiet de bal hoog over vanaf de rand 16. In de 12e minuut draait Bas Thijssen mooi weg bij zijn tegenstander en stuurt hij Jerral Taihuttu diep. Jerral Taihuttu weet keeper Lex Wever te passeren en het laatste tikje (van de bal die wellicht al over de lijn was?) wordt vervolgens gegeven door Yannick Schouten waardoor Achates op 1-0 komt. Dat derdeklasser Vitesse het spel zou maken was duidelijk, Achates staat echter goed in de organisatie en komt zelfs al snel op een 2-0 voorsprong. Jerral Taihuttu schiet na een combinatie met Sjors Weijers de bal perfect binnen in de rechter bovenhoek. Daarna zet Vitesse even vol aan en moet Achates in de achteruit, bij een scrimmage weten de roodwitten de bal weg te werken en een schot komt recht in de handen van keeper Freek Peeters. In de 35e minuut is er toch de aansluitingstreffer, Ron Janssen draait een vrije trap in vanaf de zijkant en Thymo Zeelen promoveert deze tot doelpunt. Achates herstelt de marge echter al snel weer naar twee doelpunten, wanneer de Vitesse verdediging staat te slapen bij een vrije trap van Yannick Schouten. Kai Bicentini is echter wel scherp en tikt de bal binnen bij de tweede paal. Drie wissels al voor rust maken duidelijk dat het bij Vitesse niet draait zoals gewenst.

Bij Achates komen in de rust Jeroey Lekatompessy (spits) en Joep Stamer (rechtsback) het veld in. De in de eerste helft beslissende Jerral Taihuttu wordt in de 61e minuut met lichte hamstringklachten vervangen door Pim Konings. Vitesse zet inmiddels wat aan en Achates krijgt enkele countermogelijkheden waarbij genoeg ruimte lag maar het niet goed werd uitgespeeld door de voorwaartsen. In de 63e minuut krijgen beide Achates centrale verdedigers de kans de bal weg te werken, beide raken de bal verkeerd en daardoor krijgt Thymo Zeelen de bal voor zijn voeten en is het voor hem eenvoudig de 3-2 te maken. Aanvallers Yannick Schouten en Bas Thijssen spelen beide een goede wedstrijd en worden moegestreden vervangen door de andere jonkies Luca Janssen en Daniel de Oude. Gijs Giebels krijgt een schotkans maar het gekraakte schot kan gepakt worden door keeper Freek Peeters. Een vrije trap van ver van Ron Janssen wordt ook goed uit de hoek getikt door de Achates keeper. Jorai Matulessy krijgt vanaf links twee kansen, eerst sprint hij (aangemoedigd door de nodige Ottersummers) drie tegenstanders voorbij waarna keeper Lex Wever de bal nog net uit de hoek kan tikken. Daarna ontvangt Jorai Matulessy een steekpass van Jeroey Lekatompessy en weet Lex Wever met de punt van zijn schoen de 4-2 te voorkomen. Achates blijft achterin scherp, met name bij gevaarlijke vrije trappen van de zijkant wel af en toe spannende momenten voor de roodwitten. Door deze overwinning en winst van Sambeek op Milsbeek is nog alles mogelijk in deze bekerpoule, alle teams staan namelijk op 3 punten. Volgende week speelt Achates op de Niersvallei tegen Sambeek.

Karakteristieken

Opstelling Achates: Freek Peeters, Jop Loeffen (46. Joep Stamer), Bob Bindels, Yanick Cillessen, Jorai Matulessy, Giel Loeffen, Sjors Weijers, Bas Thijssen (73. Luca Janssen), Jerral Taihuttu (61. Pim Konings), Kai Bicentini (46. Jeroey Lekatompessy), Yannick Schouten (81. Daniel de Oude).

Doelpunten:
12. 1-0 Yannick Schouten
20. 2-0 Jerral Taihuttu
35. 2-1 Thymo Zeelen
38. 3-1 Kai Bicentini
63. 3-2 Thymo Zeelen

Gele kaarten:
Achates: Yanick Cillessen
Vitesse: twee spelers

Scheidsrechter: C.J.T. van Daal

Foto van de 1-0 van Yannick Schouten of toch Jerral Taihuttu.
Bron: Theo Peeters
Link naar artikel GL: https://www.gelderlander.nl/voetbal-maasland/achates-zorgt-voor-stunt-in-gennepse-bekerderby~ab1fa1e5/